Το «Bubble Concept» μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να ακούσουν οι άνθρωποι για να περάσουν από αυτό το επόμενο κύμα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν συνιστάται από το CDC… ακόμα

Η «έννοια της φούσκας». Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν τύπο «στρατηγικής κοινωνικής αποστασιοποίησης», σύμφωνα με τον Romper . Και είναι μια στρατηγική που έχει ήδη υιοθετηθεί από διάφορες χώρες όπως ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

Οπως και Δρ Gabriela Andujar Vazquez , ένας Ιατρός Λοιμώξεων και Συνεργάτης Νοσοκομειακή Επιδημιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Tufts εξήγησε στον Romper, ότι η ιδέα της φούσκας έχει σχεδιαστεί για να «προσπαθήσει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της σωματικής ασφάλειας και της ψυχικής υγείας».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: North West, Serial Party Crasher, διακόπτει το PSA της Kim Kardashian σχετικά με την κοινωνική απόσταση

Shutterstock

Ποια είναι λοιπόν ακριβώς η έννοια της φούσκας;

Λοιπόν, είναι βασικά ένας τρόπος για τους ανθρώπους, ειδικά τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, να ενσωματώσουν στη ζωή τους εκείνους με τους οποίους είναι πιο κοντά με ασφάλεια, ακόμα κι αν εξακολουθούν να ισχύουν οι εντολές παραμονής στο σπίτι και οι κανόνες κοινωνικής απόστασης. Ως πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν , εξήγησε, η φούσκα σας είναι αυτή με την οποία βρίσκεστε σε καραντίνα.

Ωστόσο, για να διατηρήσετε την προσωπική σας «φούσκα» και άλλες εκτός της φούσκας σας ασφαλείς, πρέπει να είναι όλοι μαζί. Βασικά, κρατάτε τη δική σας φυσαλίδα και αποφεύγετε την ανάμειξη με άλλες φυσαλίδες. «Και οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν - προς το καλύτερο, προς το χειρότερο - σε μια αμοιβαία αποκλειστική σχέση. Η απόφαση ισχύει για όλα τα μέλη και των δύο νοικοκυριών. Και είναι οριστικό», το Washington Post Αναφορές.

«Ο Άρντερν εισήγαγε χρήσιμες έννοιες, όπως το να σκέφτεσαι «τα άτομα [που] θα είναι στη ζωή σου με συνέπεια κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου» ως «φούσκα» σου και «να ενεργείς σαν να έχεις ήδη COVID-19» προς εκείνους που βρίσκονται εκτός του εαυτού σου. φυσαλλίδα,' Ο Ατλαντικός έχουν αναφερθεί . «Αιτιολόγησε τις αυστηρές πολιτικές με πρακτικά παραδείγματα: Οι άνθρωποι έπρεπε να παραμείνουν ντόπιοι γιατί τι θα γινόταν αν έφευγαν σε κάποιον απομακρυσμένο προορισμό και το αυτοκίνητό τους χαλάσει; Είπε ότι γνωρίζει ως γονέας ότι είναι πραγματικά δύσκολο να αποφύγεις τις παιδικές χαρές, αλλά ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για 72 ώρες».

Shutterstock

Σύμφωνα με τον Δρ Vazquez, «οι φυσαλίδες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερα από δέκα άτομα».

Και ακόμη και όταν αναγνωρίζετε τα μέλη της φούσκας σας, πρέπει να εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προληπτικά μέτρα. Όταν είστε έξω στο κοινό, φορέστε μάσκες και μείνετε έξι πόδια μακριά από το άτομο που δεν βρίσκεται στο συννεφάκι σας. Και το πλύσιμο των χεριών παραμένει επίσης απαραίτητο.

Ωστόσο, όπως Ο Δρ. Niket Sonpal , ένας παθολόγος και γαστρεντερολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, παραδέχτηκε στον Romper, «η ανησυχία με τις φυσαλίδες [είναι] εάν ένα άτομο αρρωστήσει, μπορεί να επηρεάσει τους άλλους».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Οι Μάπετς του «Sesame Street» θέλουν να παρηγορήσουν τα κοινωνικά αποστασιοποιημένα παιδιά σε νέα ειδική

Αν και αυτή η πρακτική μπορεί να ακούγεται καλή θεωρητικά, και παρόλο που ορισμένες χώρες ζουν ήδη από αυτήν, όταν πρόκειται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν έχουν ακόμη προτείνει την «έννοια της φούσκας». Επομένως, όταν θέλετε να ακολουθήσετε τους κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ από το CDC και την κυβέρνηση, ανατρέξτε στο ιστοσελίδα του CDC για όλες τις οδηγίες σχετικά με τον COVID-19.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!