Τα 25 πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για κορίτσια τα τελευταία 100 χρόνια

Ποια ονόματα μωρών για κορίτσια είναι αγαπημένα εδώ και 100 χρόνια; Ρίχνουμε μια ματιά σε τα δεδομένα να ανακαλύψουν τα πιο δημοφιλή ονόματα για κορίτσια που οι νέοι γονείς έχουν χαρίσει στα παιδιά τους εδώ και δεκαετίες. Κάθε όνομα σε αυτή τη λίστα θα πρέπει να σας φαίνεται αρκετά οικείο, αλλά μπορεί να σας εκπλήξει! Οι τάσεις των ονομάτων αλλάζουν δραματικά με την παλίρροια, επομένως είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποια ονόματα για κορίτσια έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Ενώ ονόματα όπως η Κάρεν δεν εμφανίζονται ξανά στην πρώτη 25άδα προβλεπόμενο μέλλον , το όνομα ήταν τεράστιο σε όλη την ιστορία μας. Αν ψάχνετε για ένα χρυσό πρότυπο όνομα μωρού για την κόρη σου, ήρθες στο σωστό μέρος! Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 25 ονόματα μωρών για κορίτσια που ήταν τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα ή περισσότερο.

25. Ντέμπορα

Η Deborah έχει μαραζώσει από τα μέσα του εικοστού αιώνα, όταν υπήρχαν τόσα πολλά Debbies στο τετράγωνο που η έλξη και η σημασία του αρχικού ονόματος χάθηκαν. Εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία 1000 ονόματα σήμερα, αλλά δεν είναι κοντά στο ύψος του στη δεκαετία του '50 και του '60. Η Deborah είναι κλασική Εβραϊκό όνομα αυτό σημαίνει «μέλισσα».

24. Μέλισσα

Η Melissa είναι ένα τόσο αγαπημένο όνομα που παραμένει στα 500 πιο δημοφιλή ονόματα για κορίτσια από το 1947. Συμπτωματικά, αυτό είναι ένα άλλο όνομα που σημαίνει μέλισσα στο «μελίσσι». Αυτό το υπέροχο όνομα με ελληνική προέλευση ήταν πιο δημοφιλές από το 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

23. Αμάντα

Η Amanda ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα της Αμερικής για κορίτσια από τότε που τηρήθηκαν αρχεία τη δεκαετία του 1880. Το όνομα ήταν μια από τις πρώτες 10 επιλογές για νέους γονείς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και του '90. Σήμερα, θα εξακολουθείτε να βρίσκετε την Amanda στα κορυφαία 500. Η Amanda είναι ένα όνομα με λατινική προέλευση που σημαίνει «πρέπει να την αγαπούν».

22. Κάλαντα

Θα βρείτε την Carolina, την Carolyn και την Caroline στα κορυφαία 1000 σήμερα, αλλά περιέργως απουσιάζει από αυτά τα διπλανά ονόματα Carol είναι η Carol. Η Κάρολ ήταν η ονομασία από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1970. Το Carol είναι ένα αγγλικό όνομα με γαλλική προέλευση που είναι μια γυναικεία μορφή του ονόματος Charles. Το όνομα σημαίνει «ελεύθερος άνθρωπος».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 30 υπέροχα ονόματα μωρών γαλλικής έμπνευσης για γαλλόφιλους

21. Μισέλ

Η Μισέλ εξακολουθεί να το κλωτσάει στα 300 κορυφαία ονόματα! Το όνομα έγινε γνωστό στη δεκαετία του σαράντα και από τότε παραμένει σχετικά δημοφιλές. Αυτό το ελκυστικό όνομα έχει επίσης γαλλική προέλευση και βασίζεται σε ένα εβραϊκό όνομα που σημαίνει «που είναι σαν τον Θεό». φανταζόμαστε Μισέλ Ομπάμα θα συνεχίσει να εμπνέει τους νέους γονείς να επιλέξουν αυτό το όνομα για τις κόρες τους.

20. Ντόνα

Αν και φαίνεται να έχει μια χρονική σήμανση του μέσου αιώνα, η Donna επιστρέφει τουλάχιστον στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, φτάνοντας στις κορυφαίες 100 το 1926 και στις κορυφαίες 20 τη δεκαετία του 1940. Το 1960, η Donna ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές όνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, δεν θα βρείτε αυτό το γοητευτικό ιταλικό κλασικό στα κορυφαία 1000. Το όνομα σημαίνει «κυρία».

19. Έμιλυ

Η Emily προήλθε από το ρωμαϊκό όνομα Aemilia, το οποίο μπορεί να προήλθε από τη λατινική λέξη αντίπαλος , που σημαίνει «εργατικός» ή «αντίπαλος». Επί του παρόντος, η Amelia είναι πιο ευνοημένη από την Emily, αλλά και οι δύο απολαμβάνουν εύνοια. Η Emily βρίσκεται μέσα ή γύρω από τις 100 πρώτες θέσεις από το 1880. Οι Αμερικανοί αγαπούν, αγαπούν, λατρεύουν αυτό το όνομα.

18. Κίμπερλι

Το παλιό καλό Kimberly είναι ένα αγγλικό όνομα που σημαίνει «το λιβάδι της Cyneburga». Η Kimberly ήταν πολύ κομψή τη δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα και απολάμβανε την πρώτη πεντάδα κατάταξης. Οι νέοι γονείς εξακολουθούν να βλέπουν δυνατότητες σε αυτό το όμορφο όνομα καθώς αυτή τη στιγμή είναι το 194 πιο δημοφιλές όνομα για νεογέννητα κοριτσάκια.

17. Ντόροθι

Η Ντόροθι χρησιμοποιήθηκε στη Βρετανία από τον δέκατο έκτο αιώνα και ήταν τόσο διαδεδομένη εκεί που το παρατσούκλι Ντόλι οδήγησε στη λέξη «κούκλα». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς έχουν χτυπηθεί με το όνομα ειδικά στις αρχές του 20ου αιώνα. Έπεσε από τα chart στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά επέστρεψε το 2011! Το Dorothy είναι ένα αγγλικό όνομα με ελληνική προέλευση που σημαίνει «δώρο του Θεού».

16. Άσλεϊ

Ειλικρινής ερώτηση: έχετε συναντήσει ποτέ μια Ashley που δεν σας άρεσε; Δεν ξέρουμε τι περίεργες συνθήκες μας έδωσαν μια ζωή γεμάτη υπέροχους ανθρώπους που ονομάζονταν Ashley! Είναι ένα εξαιρετικό αγγλικό όνομα που σημαίνει «κάτοικος κοντά στο λιβάδι της τέφρας». Η Ashley ήταν μια αίσθηση στις δεκαετίες του 1980 και του 1990. έφτασε στο νούμερο 1 το 1991.

15. Σάντρα

Το όνομα Σάντρα κυριάρχησε στα τσαρτ δημοτικότητας για 30 χρόνια πριν σχεδόν πέσει έξω από τα 1000 κορυφαία το 2019. Ο καταστροφικός τυφώνας Σάντι μπορεί να ευθύνεται για τη μείωση της δημοτικότητας αυτού του ονόματος. Με ελληνική και ιταλική προέλευση, αυτό το όνομα σημαίνει «υπερασπιστής των ανδρών».

14. Μπέτυ

Θυμωμένοι άντρες Η υπέροχη Betty Draper Francis επανέφερε στον κόσμο αυτό το παιχνιδιάρικο όνομα. Δεν θα βρείτε πάρα πολλά κοριτσάκια με το όνομα Betty που γεννήθηκαν μετά το 1996. Αν και πιστεύουμε ότι το όνομα έχει ρετρό γοητεία, οι νέοι γονείς δεν προσπαθούν να επαναφέρουν αυτό το όνομα. Η Betty είναι μια μορφή κατοικίδιων ζώων της Ελισάβετ και σημαίνει «υποχρεωμένη στον Θεό».

13. Μαργαρίτα

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την απήχηση αυτού του μεγαλειώδους ονόματος. Η Margaret ήταν στο top 10 από το 1880 έως το 1940. Άρχισε να μειώνεται δραματικά ως επιλεγμένο όνομα για μωρά μόλις το 1960. Εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές, ωστόσο, κρατώντας ισχυρό το τοπ 200. Η Margaret έχει ελληνική καταγωγή και σημαίνει «μαργαριτάρι».

12. Λίζα

Ενώ η Lisa ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ, τώρα είναι πιο ευνοϊκή για τις γερμανικές, γαλλικές και ολλανδικές οικογένειες. Το όνομα ήταν πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ το 1970, όταν κατετάγη στην τέταρτη θέση. Η Λίζα είναι μια υποκοριστική μορφή της Ελισάβετ και μοιράζεται τη σημασία της με το όνομα της ρίζας.

11. Νάνσυ

Ένα όνομα μωρού που ήταν πάντα στα κορυφαία 1000, η ​​Nancy ήταν στο top 20 από το 1931 έως το 1962, στο top 10 για αρκετά από αυτά τα χρόνια. το 1940, η Nancy δόθηκε σε περίπου 20.000 κοριτσάκια. Επί του παρόντος, το όνομα είναι τόσο μη δημοφιλές για τους νέους γονείς όσο ποτέ! Το Nancy είναι μια αγγλική μορφή του Ann που μπορεί να είναι αναχθούν στον Μεσαίωνα ως κατοικίδιο μορφή της Agnes.

10. Κάρεν

Το Karen είναι ένα δανικό υποκοριστικό του Katherine, ένα αγγλικό όνομα που προέρχεται από το ελληνικό όνομα Aikaterine. Σημαίνει «καθαρό». Θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε γονείς με νεογέννητες κόρες που να επιλέγουν αυτό το όνομα, όπως συνδέεται τώρα με αυτό το μιμίδιο μιας προνομιούχου λευκής γυναίκας που συμπεριφέρεται άσχημα. Το όνομα κατατάχθηκε στο 660 το 2019 και αναμένουμε ότι η κατάστασή του θα υποφέρει ακόμη περισσότερο μετά από αυτό το έτος απολογισμού.

9. Σάρα

Αν η Σάρα φαίνεται σαν μια διαχρονική επιλογή, είναι επειδή είναι! Αυτό το κλασικό της Παλαιάς Διαθήκης χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και έχει εβραϊκή προέλευση που σημαίνει «πριγκίπισσα». Η μόνη φορά που αυτό το όνομα βγήκε από τα κορυφαία 100 ήταν τη δεκαετία του 1950, αλλά γρήγορα επανήλθε. Η Sarah είναι η πιο δημοφιλής ορθογραφία, αλλά η Sara εμφανίστηκε ως εναλλακτική μαζί με τη Sally και τη Sadie.

8. Τζέσικα

Η Τζέσικα ήταν ένα όνομα με μεσαία προοπτική μέχρι το 1940, όταν άρχισε η μετεωρική άνοδός της στην κορυφή. Η Τζέσικα έγινε ένα πανταχού παρών στη δεκαετία του '80 και του '90. Μέχρι το 2000, η ​​λάμψη αυτού του ονόματος έσβησε και πλέον έχει πέσει έξω από τα 200 καλύτερα. Η Τζέσικα είναι ένα όνομα που πιθανότατα επινοήθηκε από τον Σαίξπηρ για Ο Έμπορος της Βενετίας .

7. Σούζαν

Οι Baby Susans ήταν παντού από τη δεκαετία του '30 έως τη δεκαετία του '60, αλλά το όνομα έκτοτε έχει ξεφύγει από τη μόδα. Ενώ αναμένουμε μια αναβίωση αυτού του ονόματος του μωρού τα επόμενα χρόνια, είναι από τη λίστα των κορυφαίων 1000 από το 2017. Αυτό το διαχρονικό εβραϊκό όνομα σημαίνει «κρίνος».

6. Βαρβάρα

Η Μπάρμπαρα μπήκε στους 100 καλύτερους το 1913 και στη συνέχεια στους 10 πρώτους μιάμιση δεκαετία αργότερα. Κατείχε τη νούμερο 2 θέση από το 1937 έως το 1944. Θα βρείτε ακόμα αυτό το ρυθμικό όνομα στα κορυφαία 1000, αλλά σίγουρα έχει χάσει τη λάμψη του. Λατρεύουμε αυτό το λατινικό όνομα που σημαίνει «ξένος».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Τα 25 πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για αγόρια των τελευταίων 100 ετών

5. Ελισάβετ

Η Ελισάβετ έχει μια ευγενή απήχηση καθώς ανήκε σε δύο από τις πιο σημαίνουσες Βασίλισσες της Αγγλίας, την Ελισάβετ Α' και την Ελισάβετ Β'. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στον κόσμο και βρίσκεται μέσα ή γύρω από το top 10 στις ΗΠΑ από τότε που τηρήθηκαν τα αρχεία. Πιστεύουμε ότι μέρος της απήχησης αυτού του ονόματος είναι όλα τα υπέροχα παρατσούκλια οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν από αυτό.

Libby, Lizzy, Liz, Beth, Eli, Eliza, Liza, Lilly, Lilibet κ.λπ. Η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται!

4. Λίντα

Η Λίντα μας εξέπληξε! Αν μας λέγατε ότι η Λίντα ήταν ιστορικά πιο δημοφιλής από την Ελισάβετ, θα γελούσαμε. Είναι αξιοσημείωτο πόσο δημοφιλές ήταν αυτό το όνομα για κοριτσάκια στα σαράντα, πενήντα και εξήντα. Η Linda θα μείνει για πάντα στην ιστορία των ονομάτων του μωρού, καθώς ανέτρεψε τη Mary από τα 400 χρόνια βασιλείας της ως νούμερο 1. Η Linda είναι ένα λατινικό όνομα που σημαίνει «όμορφη» και θα το βρείτε σε διάφορες παραδόσεις ονοματοδοσίας.

3. Τζένιφερ

Η Τζένιφερ ήταν το κορυφαίο όνομα της δεκαετίας του εβδομήντα, όταν γεννήθηκαν σχεδόν 800.000 Τζένιφερ. Η Τζένιφερ είναι ένα κοριτσίστικο όνομα Κορνουαλικής προέλευσης που σημαίνει «λευκή σκιά, λευκό κύμα». Προέρχεται από την ουαλική ονομασία Guinevere. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Τζένιφερ γλιστρούσε και η καταγωγή της, η Γκίνεβερ ανεβαίνει!

2. Πατρίτσια

Η Patricia δεν ξεκίνησε στην Ιρλανδία, όπως πιστεύουν ορισμένοι, αλλά εξελίχθηκε στη Σκωτία, και έγινε πολύ δημοφιλής στη Βρετανία μετά τη βάπτιση της εγγονής της Βασίλισσας Βικτωρίας, της πριγκίπισσας Πατρίτσια του Connaught. Το όνομα πήρε φωτιά στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '20 και εκτοξεύτηκε στα ύψη στην πρώτη πεντάδα για τις περισσότερες από τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70. Αυτό το όνομα, που σημαίνει «ευγενής», πιθανότατα θα πέσει έξω από τα 1000 κορυφαία το επόμενο έτος.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: Παρουσιάζοντας τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για κορίτσια το 2020, όπως προβλέπεται από το BabyNames.com

1. Μαίρη

Η Μαίρη ήταν το πιο δημοφιλές και διαρκές γυναικείο όνομα στον αγγλόφωνο κόσμο, όπως και η Μαρία και η Μαρί στα Ισπανικά και τα Γαλλικά, μέχρι τη δεκαετία του 1940. Τότε ήταν που, στις ΗΠΑ, η Mary εκθρονίστηκε τελικά από τόσο μοντέρνους νεοφερμένους όπως η Linda και η Karen. Το Mary είναι ένα αγγλικό όνομα με εβραϊκή προέλευση που σημαίνει «σταγόνα της θάλασσας» ή «πικρό» ή «αγαπημένο». Το όνομα είναι το λιγότερο δημοφιλές που υπήρξε ποτέ, καθώς έχουν εμφανιστεί κοσμικά ονόματα.

Ορίστε! Σας ξάφνιασε κάποιο από αυτά τα ονόματα μωρών για κορίτσια; Ελπίζουμε να βρείτε αυτή τη λίστα χρήσιμη για να κατανοήσετε τα πιο δημοφιλή ονόματα για κορίτσια τα τελευταία 100 χρόνια.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!