Τα 25 πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για αγόρια των τελευταίων 100 ετών

Ποια ονόματα μωρών για αγόρια είναι αγαπημένα εδώ και 100 χρόνια; Ρίχνουμε μια ματιά σε τα δεδομένα να ανακαλύψουν τα πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια που οι νέοι γονείς έχουν δώσει στα παιδιά τους εδώ και δεκαετίες. Κάθε όνομα σε αυτή τη λίστα θα πρέπει να σας φαίνεται αρκετά οικείο, αλλά μπορεί να σας εκπλήξει! Οι τάσεις των ονομάτων αλλάζουν δραματικά με την παλίρροια, επομένως είναι πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποια ονόματα για αγόρια έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Ενώ ονόματα όπως ο Ντόναλντ δεν εμφανίζονται ξανά στο top 25 του προβλεπόμενο μέλλον , το όνομα ήταν τεράστιο σε όλη την ιστορία μας. Αν ψάχνετε για ένα χρυσό πρότυπο όνομα μωρού για τον γιο σας, ήρθατε στο σωστό μέρος! Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 25 ονόματα μωρών για αγόρια που ήταν τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα ή περισσότερο.

25. Έντουαρντ

Έντουαρντ είναι το όνομα ενός αγοριού αγγλικής προέλευσης που σημαίνει «πλούσιος φύλακας». Τα αρχεία ονοματοδοσίας του μωρού του πρώτου έτους διατηρήθηκαν στις ΗΠΑ το 1880, το όνομα κατατάχθηκε στην 11η θέση.

24. Γεώργιος

Ο πιο διάσημος Τζορτζ της Αμερικής είναι, φυσικά, η Ουάσιγκτον, ο πρώτος Πρόεδρος. Το όνομα ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές όνομα στις ΗΠΑ το 1880 και, όπως ο Έντουαρντ, ο Τζορτζ απολάμβανε την εύνοια κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους του μεσαίου αιώνα, προτού σιγά-σιγά παρακμάσει. Το όνομα έχει ελληνική προέλευση και σημαίνει «αγρότης».

23. Μπράιαν

Ο Brian ήταν από τους πιο δημοφιλείς Ιρλανδικές εισαγωγές για αγόρια από τη δεκαετία του '20. Προσγειώθηκε στη λίστα δημοτικότητας των ΗΠΑ το 1925, μπήκε στα κορυφαία 100 όπου παρέμεινε για περισσότερα από 60 χρόνια. Έφτασε στο top 10 τη δεκαετία του 1970. Το 2016 σηματοδότησε την πρώτη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που ο Μπράιαν τερμάτισε εκτός των 200 κορυφαίων ονομάτων αγοριών. Μιλάμε για καλό τρέξιμο! Ο Μπράιαν έχει κελτική προέλευση και σημαίνει «τιμητικός».

22. Κέβιν

Ο Κέβιν έχει μειωθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Έπεσε από τα κορυφαία 100 για πρώτη φορά μετά την κυβέρνηση Τρούμαν το 2017. Όπως ο Μπράιαν, ο Κέβιν είναι ένα αξιόπιστο ιρλανδικό όνομα που ήταν αγαπημένο για δεκαετίες. Σημαίνει «όμορφος».

21. Τζόσουα

Ο Joshua ήταν ένα όνομα στο top 10 από το 1983 έως το 2010, αλλά έκτοτε έχει πέσει λίγο. Στην πραγματικότητα, τα χρόνια που πέρασε στην κορυφή στην τελευταία ουρά του 20ου αιώνα είναι πώς μπόρεσε να προσγειωθεί σε αυτή τη λίστα. Ήταν και παραμένει δημοφιλής Εβραϊκό όνομα μωρού σήμερα.

20. Κένεθ

Σε αυτή τη χώρα, ο Kenneth ήταν ένα από τα κορυφαία 20 ονόματα από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του '50. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν επινόησαν αυτό το όνομα. Έχει σκωτσέζικη και ιρλανδική προέλευση και σημαίνει «όμορφος» ή «γεννημένος από τη φωτιά». Το όνομα έπεσε από τα κορυφαία 200 το 2002 και σιγά σιγά ξεφεύγει από τότε.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Σκωτσέζικα ονόματα μωρών για αγόρια, παραδοσιακά ονόματα για τον μικρό σας Μπέρν

19. Ανδρέας

Αν και έπεσε, βγαίνοντας από το top 20 το 2013, ο Andrew ήταν σταθερά στο top 10 για περισσότερες από δύο τελευταίες δεκαετίες και ήταν στο top 100 από τότε που καταγράφηκαν τα ρεκόρ ονομασίας στις ΗΠΑ. Το όνομα έχει ελληνική προέλευση και σημαίνει «ανδρικός». Είναι μια κορυφαία επιλογή 50 για νέους γονείς σήμερα.

18. Στίβεν

Ο Στίβεν έπεσε πρόσφατα από τους 100 καλύτερους μετά από οκτώ δεκαετίες υπέρ. Είναι μια αγγλική μορφή του Stephen, που σημαίνει 'γιρλάντα'. Τώρα, το όνομα εξακολουθεί να απολαμβάνει την απήχησή του για όλους, αλλά φαίνεται σκονισμένο σε πολλούς γονείς.

17. Παύλος

Το απλό όνομα Παύλος ήταν δημοφιλές από τους ρωμαϊκούς και μεσαιωνικούς χρόνους. Ακόμα κι αν ένα μικρό αγόρι δεν το παίρνει αυτό ως δεδομένο όνομα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ως μέσο. Παύλος σημαίνει «μικρός». Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα συναρπαστικό σε αυτό το όνομα εκτός από την ευκολία χρήσης του.

16. Μάρκος

Μετά από αιώνες αγκομαχίας πίσω από άλλα ονόματα αποστόλων Πέτρος και Παύλος, ο Μάρκος έπιασε ξαφνικά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, φτάνοντας στο νούμερο 6 μέχρι το 1960. Ήταν στην πρώτη 10άδα από το 1955 έως το 1970 και δεύτερος μόνο μετά τον Michael σε δημοφιλή ονόματα για αγόρια που ξεκινούσαν από M. Το Mark είναι ένα λατινικό όνομα που σημαίνει «πολεμικό». Ωστόσο, ξεθωριάζει ειρηνικά από την παλιά του δόξα.

15. Ντόναλντ

Ο Ντόναλντ ήταν ένα από τα κορυφαία 20 ονόματα κατά το μεγαλύτερο μέρος των αρχών του εικοστού αιώνα. Με την εισαγωγή του Ντόναλντ Ντακ στη δεκαετία του '30 και αργότερα, του Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το όνομα έχει μειωθεί απότομα σε δημοτικότητα. Σήμερα, είναι το λιγότερο δημοφιλές που υπήρξε ποτέ στις ΗΠΑ. Αυτό το σκωτσέζικο όνομα σημαίνει «αρχηγός».

14. Αντώνης

Ο Άντονι βρίσκεται τώρα στο 38 πιο δημοφιλές όνομα για αγοράκια στις ΗΠΑ. Κατατάσσεται σταθερά στις κορυφαίες 50 από το 1880. Το όνομα ήταν πολύ, πολύ αργά στην καθοδική πορεία από τη δεκαετία του '90. Αυτό το κλασικό ρωμαϊκό όνομα σημαίνει «ανεκτίμητο».

13. Ματθαίος

Ο Matthew ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές όνομα αγοριών στην Αμερική κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990 και εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα που ξεκινάει με το M. Ωστόσο, οι γονείς έχουν αρχίσει να υιοθετούν εναλλακτικές λύσεις όπως ο Matteo και ο Matthias. Ο Ματθαίος έχει εβραϊκή προέλευση και σημαίνει «δώρο Θεού».

12. Δανιήλ

Ο Ντάνιελ είναι το όνομα ενός αγοριού εβραϊκής προέλευσης που σημαίνει «ο Θεός είναι ο κριτής μου». Είναι ένα αιώνιο αγαπημένο που βρίσκεται στο top 50 από το 1880 και στο top 15 κάθε χρόνο από το 1972. Αν και είναι ένα οικείο, χαλαρό κλασικό, αυτό το όνομα έχει γίνει πανταχού παρόν στις ΗΠΑ.

11. Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος χρησιμοποιήθηκε αρχικά μεταφορικά, για να αναπαραστήσει τη μεταφορά του Χριστού στην καρδιά κάποιου. Γι' αυτό το ελληνικό όνομα σημαίνει «φορέας του Χριστού». Το όνομα εμφανίστηκε ως μια κλασική, αλλά πιο μοντέρνα επιλογή από τον Richard ή τον Robert στη δεκαετία του '60. Έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του από το 1980 έως το 2010, αλλά εξακολουθεί να είναι αγαπητό.

10. Τσαρλς

Ο Charles είναι ένα γαλλικό όνομα που σημαίνει «ελεύθερος άνθρωπος» που μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι τόσο δημοφιλές στους Αμερικανούς γονείς. Ο Charles ήταν στο top 10 για σχεδόν 100 χρόνια πριν αρχίσει να χάνει τη δεκαετία του '50. Σήμερα, είναι το 51 πιο δημοφιλές όνομα για αγοράκια.

9. Θωμάς

Ο Thomas ήταν ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κλασικά ονόματα μωρών στην Αγγλία και στις ΗΠΑ με την πάροδο του χρόνου και εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στα 100 κορυφαία. Όπως ο Charles, αυτό το όνομα ήταν στο top 10 μέχρι τη δεκαετία του εξήντα. Τώρα, οι γονείς αγκαλιάζουν πιο ρομαντικές επιλογές όπως ο Tomas, ο Tomaz ή ο Tomasso.

8. Ιωσήφ

Ο Τζόζεφ θεωρείται ως ένας εξ ολοκλήρου αμερικανός κλασικός και το παρατσούκλι του Τζο συνδέεται πλέον με έναν καθημερινό «κανονικό» τύπο. Ο Joseph ήταν στο top 10 κάθε χρόνο μέχρι που έπεσε το 2000. Το όνομα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

7. Ριχάρδος

Ένα κλασικό παλιό νορμανδικό όνομα δημοφιλές για χίλια χρόνια, ο Richard ήταν το έκτο πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια στις ΗΠΑ το 1925 και ήταν ακόμα το νούμερο 8 το 1950, αλλά τώρα είναι πολύ λιγότερο δημοφιλές. Σε αντίθεση με άλλους σύγχρονους που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, ο Richard έχει δει μια δραματική μείωση της εύνοιας που ξεκίνησε τη δεκαετία του εβδομήντα. Αυτό Γερμανική ονομασία σημαίνει «κυρίαρχος κυβερνήτης».

6. Δαυίδ

Ο Ντέιβιντ είναι κλασικός με πολλά πράγματα. Αν και δεν είναι πλέον στην πρώτη 10άδα, εξακολουθεί να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά τον Daniel μεταξύ των ονομάτων για αγόρια που ξεκινούν με D. Το όνομα έσφιξε την πρώτη θέση το 1960 και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Αυτό το τέλειο εβραϊκό όνομα σημαίνει «αγαπημένος».

5. Ουίλιαμ

Ο William είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς κλασικούς. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα αγοριών, καθώς οι Αμερικανοί γονείς το βλέπουν ως ιδανικά συντηρητικό αλλά και σύγχρονο, και παραδίδουν το πιο δημοφιλές όνομα μωρού που ξεκινά με W όλων των εποχών. Αυτό το όνομα είναι το δεύτερο μόνο μετά τον John στον αγγλόφωνο κόσμο. Αν και έχει υποχωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες, το επίθετο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές. Αυτό το αγγλικό όνομα έχει γερμανικές ρίζες και σημαίνει «αποφασιστικός προστάτης».

4. Μιχαήλ

Ο Μάικλ ήταν το νούμερο ένα όνομα αγοριών στην Αμερική για σχεδόν μισό αιώνα. Τώρα, όμως, ο Michael έχει αφαιρεθεί από τα 10 κορυφαία ονόματα αγοριών, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως. Πώς κατάφερε ο Michael να πετύχει αυτό το αξιοσημείωτο ρεκόρ; Αξιολογήστε τη χρήση του από γονείς διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων και τη συμπαθητική, τη δύναμη και την ειλικρίνεια του Michael. Το όνομα έχει εβραϊκή προέλευση και σημαίνει «ποιος είναι σαν τον Θεό;»

3. Ρόμπερτ

Ο Ρόμπερτ ήταν Νούμερο ένα τόσο το 1925 όσο και το 1950, και στην πραγματικότητα ήταν στους 25 κορυφαίους για έναν ολόκληρο αιώνα, δίνοντάς του πραγματική κλασική θέση. Αν και δεν είναι πλέον κομψό, ο Robert εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως ως οικογενειακό όνομα. Το αγγλικό όνομα έχει επίσης γερμανικές ρίζες και σημαίνει «λαμπερή φήμη».

2. Γιάννης

Πολλά από τα σημερινά μωρά Johns παίρνουν τα ονόματά τους για οικογενειακούς και όχι για στυλιστικούς λόγους. Ο Γιάννης δεν είναι τόσο πανταχού παρών όσο ήταν κάποτε. Για τους σύγχρονους γονείς, το ψευδώνυμο Jack φαίνεται πολύ πιο φρέσκο. Αλλά ο John εξακολουθεί να είναι ένα από τα 10 κορυφαία ονόματα για αγόρια που ξεκινούν με J όλων των εποχών. Το όνομα ήταν το πιο δημοφιλές χριστιανικό όνομα για 400 χρόνια αφού οι Σταυροφόροι το εισήγαγαν στη Βρετανία μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα. Ο Ιωάννης έχει εβραϊκή προέλευση και σημαίνει «ο Θεός είναι ελεήμων».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Τα 25 πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για κορίτσια τα τελευταία 100 χρόνια

1. Τζέιμς

Ο Τζέιμς, ο οποίος μπήκε ξανά στο top 5 το 2016, για πρώτη φορά από το 1980, είναι σήμερα αγαπημένος ανάμεσα στους κομψούς γονείς που αναζητούν ένα όνομα μωρού που να έχει τόσο γοητεία όσο και ουσία. Ο Τζέιμς είναι ένα από τα κλασικά αγγλοσαξονικά ονόματα, ένας σταθερός στα χρόνια που είναι πιο δημοφιλής, και ναι, μοντέρνος, από ποτέ σήμερα. Αυτό το όνομα έχει εβραϊκή προέλευση και σημαίνει «υποκαταστάτης».

Ορίστε! Σας εξέπληξαν τα 25 κορυφαία ονόματα μωρών για αγόρια των τελευταίων 100 ετών; Αν και μπορεί να μην είναι τα πιο εξωτικά ονόματα, αυτά είναι αγαπημένα δοκιμασμένα στο χρόνο στα οποία βασίζονται οι γονείς εδώ και δεκαετίες.

Η Lena Dunham αποκαλύπτει το απίστευτο ταξίδι της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το κεφάλαιο της Lena Dunham για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έκλεισε πρόσφατα.

5χρονος επιζών από καρκίνο δώρισε 3.000 παιχνίδια στο νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία

Ο Weston Newswanger, ένας 5χρονος επιζών από καρκίνο, δωρίζει 3.000 παιχνίδια στο ίδιο το νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία.