Ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος για περισσότερες ομοσπονδιακές κατηγορίες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο μετά την R&B τραγουδίστρια R. Kelly κρίθηκε ένοχος για πολλαπλές ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού και της σεξουαλικής διακίνησης, ο τραγουδιστής κρίθηκε ένοχος για άλλη μια φορά.

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Mamas Uncut, αφού καταδικάστηκε για αυτά τα εγκλήματα τον Ιούνιο, ο R. Kelly δικάστηκε ξανά, αυτή τη φορά για παιδική πορνογραφία.

Ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος για περισσότερες ομοσπονδιακές κατηγορίες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο

Shutterstock

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ντροπιασμένος σταρ της R&B είχε βιντεοκασέτες με τη 14χρονη τότε βαφτιστήρα του στις οποίες την κακοποίησε σεξουαλικά. Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο τον έκρινε ένοχο για αυτές τις κατηγορίες μετά από περίπου 11 ώρες συζήτησης.

Τώρα η Kelly θα καταδικαστεί στο μέλλον για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της «Jane» με σκοπό την παραγωγή παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με στην Chicago Tribune , αυτές οι κατηγορίες επισύρουν τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκιση.

Η Tribune ανέφερε περαιτέρω ότι ο R. Kelly ενώ ήταν ντυμένος με μπλε κοστούμι και γραβάτα και φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου δεν έδειχνε κανένα συναίσθημα και είχε πολύ μικρή αντίδραση στις ετυμηγορίες που διαβάζονταν δυνατά.

Η Kelly κατηγορήθηκε επίσης για συνωμοσία για λήψη παιδικής πορνογραφίας. Για τις κατηγορίες αυτές αθωώθηκε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kelly αντιμετωπίζει ένορκο για παρόμοιες κατηγορίες. Ίσως θυμάστε την περιβόητη δίκη του που έγινε πριν από 14 χρόνια.

Shutterstock

Σύμφωνα με το The Tribune, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η Τζέιν «είπε ψέματα σε ένα κρατικό δικαστήριο που ερευνούσε αυτήν την ταινία, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν το κορίτσι που απεικονίζεται και ότι αυτή και η Κέλι δεν είχαν ποτέ σεξουαλική σχέση. Η απουσία της στη δίκη του 2008 ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την αθώωση της κριτικής επιτροπής».

Ωστόσο, στην παρούσα υπόθεση, οι εισαγγελείς είπαν ότι η σιωπή της Τζέιν δεν ήταν ατύχημα, αντ' αυτού, ήταν «το αποτέλεσμα μιας πολυετούς εγκληματικής συνωμοσίας από τον Κέλι και τους συνκατηγορούμενους του για να εμποδίσουν την Τζέιν και άλλα ανήλικα θύματα να συνεργαστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου και να αγοράστε πίσω και καλύψτε τα ενοχοποιητικά σεξουαλικά βίντεο που είχε κάνει η Kelly», ανέφερε η The Tribune.

Όπως ανέφερε ο Mamas Uncut τον Ιούνιο του 2022, ο τραγουδιστής της R&B καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση. Τώρα θα περάσει αρκετά ακόμη χρόνια στη φυλακή για αυτές τις πρόσφατες κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της 3ωρης ακρόασης, η Kelly δεν μίλησε στο δικαστήριο, αναφέρει η Wall Street Journal. Η Kelly φάνηκε να μην έχει καμία αντίδραση μετά τη λήψη της ποινής επίσης.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Ο R. Kelly αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιντεοσκόπηση με σεξουαλική κακοποίηση και ούρηση σε 14χρονο κορίτσι

Shutterstock

Σε δηλώσεις θυμάτων που έκαναν κάποια από τα θύματά του, μια γυναίκα είπε: «Με έβαλες να κάνω πράγματα που έσπασαν το πνεύμα μου. Κυριολεκτικά ευχόμουν να πεθάνω εξαιτίας του πόσο χαμηλά με έκανες να νιώθω. Το θυμάσαι αυτό», ρώτησε η γυναίκα.

Μια άλλη γυναίκα είπε ότι η πεποίθηση της Kelly αποκατέστησε την πίστη της αφού έχασε την ελπίδα της.

Η Kelly είχε αρχικά κριθεί ένοχη για αυτές τις κατηγορίες στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτή η δίκη ήταν άνευ προηγουμένου δεδομένου ότι εκτός από την κριτική επιτροπή, κανένα άλλο μέλος του κοινού δεν επιτρεπόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μέλη των μέσων ενημέρωσης και άλλοι τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστή αίθουσα δικαστηρίου όπου πιστεύεται ότι παρακολούθησαν τη δίκη στην οθόνη.

Όπως ανέφερε το CNN, αυτό γίνεται για να δείξουν στους ενόρκους «βασικά στοιχεία ήχου και βίντεο» που δεν μπορούσε να δει το κοινό. Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Ann Donnelly περιέγραψε αυτές τις ηχογραφήσεις στο δικαστήριο ως «κάπως αναστατωτικές». Η αντίδραση των ενόρκων σε αυτό το συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο ήταν επίσης προστατευμένη από το κοινό.

Shutterstock

Η δίκη περιελάμβανε 45 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και θύματα που αναγνωρίστηκαν μόνο ως «Jane Does».

Σύμφωνα με το CNN, ένα από τα θύματα που αναγνωρίστηκε ως Stephanie είπε ότι γνώρισε την Kelly όταν ήταν 17 ετών και την κάλεσε στο στούντιο του. «Τον θυμάμαι να με ρωτάει την ηλικία μου», κατέθεσε η Στέφανι. «Όταν είπα ότι ήμουν 17, είπε ότι ήταν μια χαρά».

Συνέχισε να θυμάται ότι η Kelly την κακοποίησε σεξουαλικά στο στούντιο και την ηχογράφησε. Συναντήθηκαν ξανά στα 18α γενέθλιά της, αφού πλήρωσε για να πετάξει έξω για να τον δει. «Περίγραψε ότι φοβόταν τα θυμωμένα του ξεσπάσματα, λέγοντας ότι θα της φώναζε σε δημόσιους χώρους», με αποτέλεσμα να σταματήσει να επικοινωνεί με τον τραγουδιστή R&B.

Ένα θύμα, που ταυτοποιήθηκε ως Sonja, είπε ότι ο R. Kelly την έκλεισε σε ένα δωμάτιο ενώ τον επισκεπτόταν στο στούντιο του. Την κράτησε εκεί για μέρες. Της επετράπη μόνο να χρησιμοποιήσει το μπάνιο και το ντους. «Δέχτηκα σεξουαλική επίθεση», κατέθεσε η Sonja. «Υπήρχε κάτι μέσα μου που δεν ήθελα».

Ο δικηγόρος της Kelly λέει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής και ότι είναι προφανώς απογοητευμένοι με την ετυμηγορία που εκδόθηκε. Πριν από δεκατρία χρόνια η Kelly αθωώθηκε από κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας στο Ιλινόις.

Η Kelly διατηρούσε πάντα την αθωότητά του.

Η Lena Dunham αποκαλύπτει το απίστευτο ταξίδι της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το κεφάλαιο της Lena Dunham για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έκλεισε πρόσφατα.

5χρονος επιζών από καρκίνο δώρισε 3.000 παιχνίδια στο νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία

Ο Weston Newswanger, ένας 5χρονος επιζών από καρκίνο, δωρίζει 3.000 παιχνίδια στο ίδιο το νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία.