Ο μπαμπάς ρωτά αν κάνει λάθος που πληρώνει κρυφά σε ένα από τα δίδυμα υψηλότερο επίδομα επειδή αναλαμβάνει περισσότερη από τη «συναισθηματική εργασία» στο σπίτι

Ένας μπαμπάς τεσσάρων πήρε στο Reddit να ρωτήσει άλλους χρήστες αν είναι αδύνατο να πληρώσει στον έναν από τους δίδυμους γιους του υψηλότερο επίδομα από τον άλλο. Σύμφωνα με τον μπαμπά, και οι δύο γιοι του είναι 14, έχει επίσης δύο κορίτσια 10 ετών και 7 ετών.

Όπως παραδέχεται ο μπαμπάς στη δημοσίευσή του, όλα τα παιδιά του «είναι αρκετά υπεύθυνα παιδιά και κάνουν με συνέπεια τις δουλειές τους όπως είναι προορισμένοι». Συνέχισε λέγοντας ότι η οικογένειά του έχει «ένα μικρό διάγραμμα που λέει ποιες είναι οι δουλειές τους, με κάθε ρόλο τους να είναι ανάλογος με την ηλικία τους. Τα αγόρια αναλαμβάνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ευθυνών, τις οποίες το καθένα εναλλάσσει κάθε εβδομάδα».

AITA για να δώσει στους δίδυμους γιους μου διαφορετικά επιδόματα; από AmItheAsshole

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η μαμά ενός 2χρονου ζητά από την «AITA» να μην εξαναγκάσει τον σύζυγό της να φροντίζει ακόμη τα χέρια

Ο μπαμπάς ρωτά αν κάνει λάθος που πληρώνει σε ένα από τα δίδυμα υψηλότερο επίδομα επειδή αναλαμβάνει περισσότερη από τη «συναισθηματική εργασία» στο σπίτι

Shutterstock

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο γιος του συνήθως βγάζει και οι δύο 15 δολάρια την εβδομάδα για να κάνουν τις χορωδίες τους, ενώ η 10χρονη κόρη του βγάζει 10 δολάρια και η 7χρονη 2 δολάρια, «κυρίως για συμβολικούς σκοπούς». Ωστόσο, επειδή «ένα από τα αγόρια μου είναι πραγματικός αρχηγός στο σπίτι», ο μπαμπάς αποφάσισε να τον πληρώσει κρυφά περισσότερα από τον δίδυμο αδερφό του.

«Είναι φυσικά λαμπρός με τους ανθρώπους, αντιμετωπίζει διαρκώς συγκρούσεις μεταξύ των αδελφών του και του αδελφού του, αναλαμβάνει την ευθύνη σε δύσκολες καταστάσεις και είναι πραγματικά προσεκτικός με τους άλλους. Ήταν πάντα ο «frontman» μεταξύ του αδερφού του και του ίδιου, με τον ίδιο να μιλά για τους δύο ενώ ο αδερφός του κρέμεται πίσω. Παρόλο που δεν του το είπαμε ποτέ, και παρόλο που δεν είναι δική του ευθύνη, ήταν πάντα μια πραγματική βοήθεια για τη μητέρα του και εμένα στο να λειτουργεί ομαλά το σπίτι. Ο αδερφός του (λέγε τον Β), από την άλλη, είναι πολύ πιο συγκρατημένος. Κρατάει για τον εαυτό του. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αναγνωρίζουμε ότι ο Α καταλαμβάνει περισσότερη «συναισθηματική εργασία» στο νοικοκυριό από τον Β».

Ως αποτέλεσμα του Twin A να αναλάβει περισσότερο τη «συναισθηματική εργασία» στο σπίτι, ο μπαμπάς και η σύζυγός του πήραν την απόφαση να του δίνουν επιπλέον 5 $ την εβδομάδα και το έκαναν τον τελευταίο χρόνο. «Τα αγόρια έχουν και τα δύο χρεωστικές κάρτες (τις πήραν όταν ήταν 13 ετών), οπότε βάζουμε τα χρήματα απευθείας στους λογαριασμούς τους και κανένας από τους δύο δεν βλέπει χρήματα να ανταλλάσσονται. Ωστόσο, ο Α ξέρει ότι βγάζει περισσότερα χρήματα».

GIPHY

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Twin B έμαθε για τα επιπλέον που κερδίζει. «Έκαναν διαδικτυακές αγορές για βιντεοπαιχνίδια και ο Β αναρωτήθηκε γιατί ο Α μπορούσε να αντέξει οικονομικά πράγματα που δεν μπορούσε. Ο Α του παραδέχτηκε ότι έβγαζε περισσότερα».

Όπως είναι λογικό για έναν έφηβο, ο Β «είναι απόλυτα έξαλλος» με τους γονείς του. «Λέει ότι είναι εντελώς άδικο να κάνουν τις ίδιες δουλειές, αλλά ο Α έβγαζε περισσότερα χρήματα. Αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά πώς να του εξηγήσουμε ότι ο Α αξίζει αναγνώριση για τη λιγότερο εύκολα μετρήσιμη εργασία που κάνει στην οικογένειά μας».

Στη συνέχεια, ο μπαμπάς ζήτησε από άλλους χρήστες του Reddit τις σκέψεις τους για το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση ο ίδιος και η σύζυγός του. Και πολλοί από τους σχολιαστές τάχθηκαν στο πλευρό του Twin B.

GIPHY

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η σύζυγος ζητά από την AITA αφού ο σύζυγος την ντροπιάζει που δεν μοιράζεται το φαγητό της με την κόρη τους, αφού η κόρη ζητά τηγανητά

«YTA τιμωρείς έναν γιο επειδή έχει πιο συγκρατημένη προσωπικότητα», έγραψε ένα άτομο. «Η επίλυση συγκρούσεων με τα αδέρφια του κ.λπ. δεν είναι δουλειά του, είναι οι δουλειές του σπιτιού».

«Επίσης, σε μερικά δίδυμα σετ (όπως το δικό μου) έχετε ένα κυρίαρχο δίδυμο και ένα υποτακτικό δίδυμο, με τον πρώτο (όπως ο Α) να μιλάει κανονικά για τους δύο και να είναι ηγέτης, ένα μοτίβο στο οποίο ο Β μπορεί να αισθάνεται κλειδωμένος», ένα άλλο άτομο προστέθηκε. «Αγαπώ την αδερφή μου, αλλά μερικές φορές εξακολουθεί να νιώθω ότι προσπαθεί να με αναθρέψει και μου βράζει το αίμα. Αυτό συνέβη παρόλο που οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας συμπεριφέρονται το ίδιο και να κάνουν και άλλοι το ίδιο. Ποιος λέει ότι ο Β θέλει να είναι επικεφαλής ή να εκπροσωπείται;»

Τι νομίζετε;

Η Lena Dunham αποκαλύπτει το απίστευτο ταξίδι της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το κεφάλαιο της Lena Dunham για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έκλεισε πρόσφατα.

5χρονος επιζών από καρκίνο δώρισε 3.000 παιχνίδια στο νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία

Ο Weston Newswanger, ένας 5χρονος επιζών από καρκίνο, δωρίζει 3.000 παιχνίδια στο ίδιο το νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία.