Μπορώ να χρεώσω την αδελφή μου για Hand-Me-Down;

Μια μαμά γράφει ζητώντας συμβουλές. Παρόλο που τελείωσε να κάνει παιδιά, η αδερφή της περιμένει και θέλει να μάθει αν μπορεί να χρεώσει για χειροπιαστές ή αν η εθιμοτυπία υπαγορεύει ότι πρέπει να προσφέρει τα πάντα στην αδερφή της δωρεάν.

Πάνω στο Mamas Uncut σελίδα στο Facebook , η ισχυρή κοινότητα των μητέρων μας συζητά πάντα για θέματα που έχουν σημασία. Μας αρέσει να επισημάνετε αυτές τις συνομιλίες πότε-πότε. Σημαντικές ερωτήσεις μαμάς. Η στοχαστική μαμά απαντά. Ας ακούσουμε από την κοινότητα!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ανέχεστε τις ανεπιθύμητες γονικές συμβουλές από την οικογένεια και τους φίλους σας;

Μέλος της κοινότητας ρωτάει :

Χρειάζομαι συμβουλές. Ας πούμε ότι η αδερφή σας είναι έγκυος. Αυτή και ο σύζυγός της βγάζουν αξιοπρεπή χρήματα, το ίδιο και εσείς. Αν υποθέσουμε ότι έχετε τελειώσει με τα παιδιά, θα τους δίνατε όλα τα ρούχα και τον εξοπλισμό του μωρού σας δωρεάν; Ή να δώσεις μερικά και να χρεώσεις ένα μικρό ποσό για τα υπόλοιπα; Υπάρχει κάποια εθιμοτυπία ή άρρητος κανόνας για αυτό;

Ας δούμε τι είχε να πει η κοινότητα για αυτό το θέμα.

Προσφέρετε αυτό που θέλετε χωρίς κόστος

μέσω GIPHY

'Ελεύθερος. Εκτός αν χρειάζεσαι τα χρήματα».

'Ελεύθερος. Μόλις είπατε ότι και οι δύο βγάζετε αξιοπρεπή χρήματα. Γιατί θα χρειαστείτε περισσότερα; Ανυπομονώ να δω τον ανιψιό μου να χρησιμοποιεί τα πράγματα που με βοήθησαν να φροντίσω τα κορίτσια μου».

'Εθιμοτυπία?? Τι γίνεται με την καλοσύνη; Αφήστε την να πάρει ό,τι θέλει δωρεάν και μετά δωρίστε τα υπόλοιπα».

«Παλιά λεγόταν «χάσε μου κάτω». Απλά αφήστε την να διαλέξει τι χρειάζεται/θέλει. Γιατί να χρεώνετε χρήματα; Αν θέλεις να βγάλεις χρήματα, κάνε εκπτώσεις σε αυλή».

Είναι Οικογένεια, Άρα Πρέπει να Είναι Δωρεάν

μέσω GIPHY

«Απλώς πούλησε τα πράγματα σε κάποιον άλλον αν χρειάζεσαι χρήματα, αλλά μην χρεώσεις την αδερφή σου».

«Για την οικογένεια και τους στενούς φίλους δίνω δωρεάν ή αν ξέρω ότι κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη, τότε δωρεάν. Πάντα νιώθω καλύτερα να δίνω και να βοηθάω τους άλλους».

«Απλώς δώσε τους, είναι οικογένεια».

«Ποτέ δεν θα χρέωνα ποτέ έναν αδερφό ή έναν φίλο. Αν δυσκολεύομαι τόσο άσχημα, θα πουλούσα διαδικτυακά. Αλλά είπατε ότι και οι δύο βγάζετε αξιοπρεπή χρήματα. Παρακαλώ μην χρεώνετε την αδερφή σας».

«Δεν χρεώνεις την οικογένεια. Αν θέλετε να ανακτήσετε μερικά από τα χρήματα που ξοδέψατε για αυτά, δώστε στην αδερφή σας μερικά και πουλήστε τα υπόλοιπα στην τοπική αγορά του Facebook».

Μπορείτε να χρεώσετε για κάποια πράγματα

μέσω GIPHY

«Για πράγματα που κοστίζουν περισσότερο, θα χρέωνα κάτι γιατί θα έβγαζες τα χρήματά σου πίσω πουλώντας τα κάπου αλλού. Η οικογένειά μου (οι αδερφές και τα ξαδέρφια το έχουν κάνει όλα αυτό) εάν ήταν μεγαλύτερο και πιο ακριβό αντικείμενο, τότε το χρεώσαμε/πληρώσαμε ένα τέλος. Και ήταν εντάξει, μας διευκόλυνε να μην χρειάζεται να ψωνίζουμε και να ξέρουμε πραγματικά από ποιον παίρναμε τα αντικείμενα».

Συμπερασματικά

μέσω GIPHY

Η γενική συναίνεση είναι ότι δεν πρέπει να χρεώνετε την αδερφή σας για χειροπιαστές, ειδικά επειδή, όπως σημειώνει το OP, τόσο η οικογένειά της όσο και η οικογένεια της αδερφής της βγάζουν αξιοπρεπή χρήματα.

Συμφωνούμε με αυτό και μας αρέσει η ιδέα να προσφερθούμε να την αφήσουμε να περάσει από αυτό που θέλετε να ξεφορτωθεί, δίνοντάς της αυτά τα πράγματα δωρεάν και στη συνέχεια πουλώντας τα υπόλοιπα στο διαδίκτυο ή σε εκπτώσεις σε αυλή. Είναι πραγματικά το καλύτερο και των δύο κόσμων!

Σου ευχόμαστε καλή τύχη, μαμά!

Έχετε κάποια συμβουλή για αυτή τη μαμά; Αφήστε ένα σχόλιο για να βοηθήσετε μια άλλη μαμά!

Έχετε κάποια ερώτηση που θα θέλατε να απαντηθεί; Υποβάλετέ το στη σελίδα Mamas Uncut στο Facebook , και μπορεί να το παρουσιάσουμε μαζί με μερικές από τις καλύτερες απαντήσεις σε αυτόν τον ιστότοπο! Μπορείτε να παραμείνετε εντελώς ανώνυμοι, ενώ εξακολουθείτε να λαμβάνετε τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε από άλλες μαμάδες που ξέρουν πώς είναι .

Ο γιος του Ρομπ Λόου αντιδρά στη μαμά που διδάσκει στη Γκουίνεθ Πάλτροου στοματικό σεξ

Λίγες μέρες αφότου η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψε πώς η σύζυγος του Ρομπ Λόου, Σέριλ Μπέρκοφ, της έμαθε πώς να κάνει στοματικό σεξ, ο γιος του ζευγαριού, Τζον Όουεν Λόου, αισθάνεται άσχημα.

Η Άννα Φάρις έχει 1 μεγάλη συμβουλή για να δώσει στον γιο της πριν παντρευτεί

Σε μια συνομιλία με τον Glennon Doyle στο podcast της, η Anna Faris is Unqualified, η Anna Faris μίλησε για τη μία πραγματική επιθυμία που έχει για τον γάμο των γιων της.