Γυμνό νεογέννητο μωρό που κλαίει βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Maryland Woods από άνδρα σε βραδινή βόλτα

Σε μια δραματική ανακάλυψη, ήταν ένα νεογέννητο μωρό που βρέθηκε στα δάση του Μέριλαντ τελευταία Παρασκευή. Το μωρό, που ανακαλύφθηκε στο Silver Spring από έναν άνδρα που έκανε μια βραδινή βόλτα, ήταν γυμνό και έκλαιγε όταν το ανακάλυψαν. Το μωρό είναι πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται από παιδιάτρους σε κοντινό νοσοκομείο.

Το μωρό ανακαλύφθηκε αφού ο άνδρας «πήγε να ερευνήσει τον ήχο και βρήκε ένα γυμνό μωρό περίπου δέκα πόδια από το πεζοδρόμιο στο δάσος». Οι γιατροί είδαν το μωρό λίγο μετά την ανακάλυψη και διαπίστωσαν ότι είχε γεννηθεί λίγες μόνο ώρες νωρίτερα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης: Ο πατέρας των διδύμων που πέθαναν σε καυτό αυτοκίνητο δεν θα κατηγορηθεί για το θάνατό τους

Η αστυνομία της κομητείας Μοντγκόμερι μοιράστηκε σε δήλωση το Σάββατο ότι η μαμά του μωρού εντοπίστηκε και εισήχθη σε τοπικό νοσοκομείο για απροσδιόριστη θεραπεία.

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον της μαμάς μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η μητέρα άφησε σκόπιμα το μωρό μόνο του στο δάσος. Οι περισσότερες πολιτείες έχουν αυτό που ονομάζεται νόμος για το ασφαλές καταφύγιο, ο οποίος επιτρέπει σε έναν γονέα να αφήσει ένα μωρό σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, χωρίς ερωτήσεις.

Σύμφωνα με το νόμο Safe Haven του Maryland, μπορείτε να αφήσετε νόμιμα ένα νεογέννητο σε νοσοκομεία ή αστυνομικά τμήματα χωρίς ερωτήσεις, επομένως αυτό το συμβάν δεν θα μπορούσε τεχνικά να χαρακτηριστεί ως νόμιμο.

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Μοντγκόμερι μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υπόθεση και τους νόμους του Μέριλαντ για το Safe Haven στο Facebook την περασμένη εβδομάδα.

«Σήμερα περίπου στις 5:00 μ.μ.», λέει το MCPD, «το Κέντρο Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης (911) έλαβε μια κλήση από έναν άνδρα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο στο τετράγωνο 10000 του Tenbrook Drive όταν άκουσε ένα μωρό να κλαίει. Πήγε να ερευνήσει τον ήχο και βρήκε ένα γυμνό μωρό περίπου δέκα πόδια από το πεζοδρόμιο στο δάσος».

Συνεχίζει: «Το θηλυκό νεογέννητο μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου είναι σε σταθερή κατάσταση».

Η ανάρτηση ολοκληρώνεται με περισσότερες πληροφορίες για το Safe Haven:

«Στο Μέριλαντ, κανείς δεν χρειάζεται ποτέ να εγκαταλείψει ένα νεογέννητο μωρό. Σύμφωνα με το νόμο Safe Haven, ένας στενοχωρημένος γονέας που δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει να φροντίσει το βρέφος του μπορεί με ασφάλεια να παραιτηθεί από την επιμέλεια του μωρού του, χωρίς ερωτήσεις. Τα νεογέννητα μπορούν να αφεθούν σε νοσοκομεία ή σταθμούς επιβολής του νόμου, μερικά από τα οποία παρατίθενται παρακάτω (κάντε κλικ στον σύνδεσμο στην έκδοση ). Ένας γονέας (ή ένας άλλος ενήλικας με την έγκριση της μητέρας) έχει έως και 10 ημέρες από τη γέννηση για να επικαλεστεί το Safe Haven ανώνυμα και να αφήσει με ασφάλεια ένα μωρό με έναν υπεύθυνο ενήλικα σε μια καθορισμένη τοποθεσία. Ένα άτομο που επικαλείται το Safe Haven έχει ασυλία από αστική ευθύνη ή ποινική δίωξη, υπό την προϋπόθεση ότι το παιδί δεν έχει τραυματιστεί. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη νομοθεσία του Μέριλαντ για το Safe Haven, καλέστε το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στο 800-332-6347 ή το τοπικό τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών».

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.