Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοποριακός θρύλος της Country Music

Νέες αναφορές αποκαλύπτουν ότι ο πρωτοποριακός θρύλος της κάντρι μουσικής και κόρη ανθρακωρύχου, Λορέτα Λιν, πέθανε.

Η τραγουδίστρια της κάντρι ήταν 90 ετών στο ώρα του θανάτου της. Η οικογένεια της Loretta Lynn ανακοίνωσε τον θάνατό της μέσω μιας δήλωσης, ανέφερε το NBC News.

Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοποριακός θρύλος της Country Music

s_bukley / Shutterstock.com

«Η πολύτιμη μαμά μας, η Λορέτα Λιν, πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί, 4 Οκτωβρίου, στον ύπνο της στο σπίτι της στο αγαπημένο της ράντσο στο Hurricane Mills», ανέφερε η οικογένεια στη δήλωσή της προτού ζητήσει από το κοινό προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς συνεχίζουν να θρηνούν.

Γνωστή ως η βασίλισσα της κάντρι μουσικής, το NBC News αναφέρει ότι η Loretta γεννήθηκε το δεύτερο από τα 8 παιδιά στο Butcher Hollow του Κεντάκι. Έγινε περισσότερο γνωστή για το τραγούδι της, Coal Miner’s Daughter, το οποίο εμφανίστηκε στη σκηνή το 1970.

«Γράφω για τη ζωή μου – σε κάθε τραγούδι που έχω γράψει», είπε κάποτε η Λιν είπε η Jenna Bush Hager το 2018. Η κόρη του ανθρακωρύχου , όπως αναφέρει το NBC, ήταν μια ωδή στον πατέρα της, Μέλβιν Γουέμπ, αφού πέθανε από ασθένεια των μαύρων πνευμόνων τη δεκαετία του 1950.

«Θα έδινα οτιδήποτε στον κόσμο, αν (ο πατέρας μου) ήταν εδώ όταν ηχογράφωσα το «Coal Miner’s Daughter», αλλά νομίζω ότι με ακούει», συνέχισε ο Lynn στον Hager. «Και μια μέρα θα του το τραγουδήσω».

Rena Schild / Shutterstock.com

Καθώς η καριέρα της Lynn συνεχιζόταν, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε το τρόπαιο Entertainer of the Year της Country Music Association το 1972, και επίσης «τέσσερα Γκράμι, τιμή στο Κέντρο Κένεντι το 2003 και Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας μια δεκαετία αργότερα».

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια της Loretta Lynn καθώς συνεχίζουν να θρηνούν την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας.

Η Lena Dunham αποκαλύπτει το απίστευτο ταξίδι της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το κεφάλαιο της Lena Dunham για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έκλεισε πρόσφατα.

5χρονος επιζών από καρκίνο δώρισε 3.000 παιχνίδια στο νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία

Ο Weston Newswanger, ένας 5χρονος επιζών από καρκίνο, δωρίζει 3.000 παιχνίδια στο ίδιο το νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία.