Έφηβη μαμά που παλεύει με την επιλόχεια κατάθλιψη για δεύτερη φορά αυτοκτονεί εβδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της

Πριν από ένα χρόνο, 18χρονος Shaciara McDowell έγινε μαμά αφού γέννησε ένα κοριτσάκι με το όνομα Ιρλανδία . Λίγο καιρό αφότου καλωσόρισε την κόρη της στον κόσμο, η McDowell γέννησε ξανά, αυτή τη φορά ένα αγοράκι που ονόμασε Cahir .

Ωστόσο, αφού γέννησε τον γιο της, η νεαρή μαμά δύο παιδιών άρχισε να βιώνει σημάδια επιλόχειας κατάθλιψης. Δυστυχώς, μόλις τέσσερις μήνες αφότου καλωσόρισε στον κόσμο το αγοράκι της, η McDowell αυτοκτόνησε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλάει ανοιχτά η οικογένεια της έφηβης μαμάς που αφαίρεσε τη ζωή της αφού πάλεψε με την επιλόχεια κατάθλιψη

Facebook

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η Alanis Morissette μιλά για την επιλόχεια κατάθλιψη, την αγάπη της για τις μαμάδες και την απόφασή της να θηλάσει στο εξώφυλλο του περιοδικού Health

Τώρα, η 27χρονη αδερφή της Βανέσα ΜακΝτάουελ προτρέπει τις μητέρες που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας να μιλήσουν και να μην αισθάνονται «ντροπή», η αναφέρει η Daily Mail . Σύμφωνα με τη Vanessa, η μικρότερη αδερφή της κρατούσε συχνά τα συναισθήματά της για τον εαυτό της, οπότε ενώ ήξεραν ότι πάλευε με το PPD, δεν γνώριζαν πλήρως την έκταση με το τι αντιμετώπιζε.

Σε μια συνέντευξη με Μπέλφαστ Ζωντανά , η Vanessa παραδέχτηκε ότι η Shaciara είχε επίσης παλέψει με επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννηση της Éire. «Η επιλόχεια κατάθλιψή της ξεκίνησε σε περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε ήταν αρκετά γρήγορα. Υπέφερε επίσης από επιλόχειο κατάθλιψη με το πρώτο της παιδί και άρχισε επίσης γρήγορα, και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο ενοχλητικό, το σύστημα ήξερε ότι υπέφερε την πρώτη φορά και θα έπρεπε απλώς να ήταν εκεί πολύ περισσότερο τη δεύτερη φορά [περίπου].'

GoFundMe

Όπως συνέχισε η Βανέσα, είπε ότι στη Σακιάρα δεν άρεσε ποτέ να επιβαρύνει τους άλλους με τα δικά της προβλήματα, οπότε «ακόμα και αν το έφερνε θα ήταν σαν, «είναι εντάξει, είμαι καλά.» Δεν ήθελε να μιλήσει γι' αυτό αλλά αυτό είναι ακριβώς το μέρος που βρισκόταν, στο κεφάλι της».

Τώρα θέλει άλλες γυναίκες να μάθουν από την ιστορία της αδερφής της και να ξεχάσουν τα στίγματα που περιβάλλουν την επιλόχεια κατάθλιψη. «Μην δεχθείτε το στίγμα της φαρμακευτικής αγωγής σας κάνει αδύναμους», είπε η Βανέσα στο Belfast Live. «Αν έχετε καρκίνο, θα θεραπεύατε τον εαυτό σας για αυτόν τον καρκίνο, ο εγκέφαλος είναι εξίσου σημαντικός, φροντίστε τον εγκέφαλό σας».

Σύμφωνα με ερευνητές , 'κατά προσέγγιση 70% έως 80% των γυναικών θα βιώσει, τουλάχιστον, το «baby blues». Πολλές από αυτές τις γυναίκες θα βιώσουν την πιο σοβαρή κατάσταση της επιλόχειας κατάθλιψης ή μιας σχετικής πάθησης».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η Chrissy Teigen βοηθά άλλες μαμάδες που αντιμετώπισαν επιλόχεια κατάθλιψη να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνες τους

Σε μια δήλωση που έκανε η μαμά της Shacaria, η γιαγιά δήλωσε ωμά: «Νομίζω ότι όλο το σύστημα αποτυγχάνει τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση. Απέτυχε κόρη μου», Πατρίσια Ντέβλιν αναφέρθηκε στο Twitter.

Η Βανέσα περιέγραψε τη Σακάρια ως «αυθάδη», αλλά και «μια απολύτως λαμπρή μούμια» με τόσα πολλά να δώσει στα παιδιά της. Έκτοτε έχει δημιουργηθεί ένας λογαριασμός GoFundMe για να «βοηθήσει την οικογένεια με το απροσδόκητο κόστος και να τη στηρίξει σε αυτήν την καταστροφική τραγωδία».