Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το στομάχι σας γουργουρίζει όταν πεινάτε; Ο λόγος πίσω από αυτό θα σας εκπλήξει

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο σώμα όταν αισθάνεστε πεινασμένοι; Για πολλούς από εμάς, αυτό σημαίνει μια αντίδραση στομαχικού γουργουρητού ή γρυλίσματος. Το BBC ρωτήθηκε για την αντίδραση του σώματος στην πείνα και τους Επιστήμη ο βραχίονας απάντησε με μια λεπτομερή εξήγηση του τι συμβαίνει. Σύμφωνα με το BBC, η πείνα είναι μια περίπλοκη αίσθηση που συνδέεται έμμεσα με την ανάγκη για φαγητό. Οι άνθρωποι είναι ευκαιριακά παμφάγα ζώα που έχουν εξελιχθεί για να εκμεταλλεύονται τη τροφή όποτε υπάρχει.

Στην πραγματικότητα, το θέαμα ή το άρωμα του φαγητού μπορεί να πυροδοτήσει την πείνα, και το ίδιο μπορεί να το φανταστεί κανείς. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να είναι έτοιμο για την πέψη και πολλές από τις αλληλένδετες ορμονικές αλλαγές οδηγούνται από το ρολόι του σώματός σας. Αυτός είναι ο λόγος που θα αισθάνεστε πεινασμένοι το μεσημέρι, είτε χρειάζεται είτε όχι να φάτε. Λοιπόν, τι συμβαίνει στο στομάχι σας όταν αισθάνεστε πεινασμένοι; Θα εκπλαγείτε με το τι κάνει το σώμα μας!

Το Vagus Nerve παίζει τεράστιο ρόλο

Shutterstock

Το πνευμονογαστρικό νεύρο, γνωστό και ως πνευμονογαστρικά νεύρα, είναι τα κύρια νεύρα του παρασυμπαθητικού νευρικού σας συστήματος. Αυτό το σύστημα ελέγχει συγκεκριμένες λειτουργίες του σώματος όπως η πέψη, ο καρδιακός ρυθμός και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτές οι λειτουργίες είναι ακούσιες, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις ελέγξετε συνειδητά. Σύμφωνα με το BBC, ο κόλπος στέλνει σήματα στον εγκέφαλο σχετικά με το πόσο γεμάτο ή άδειο είναι το στομάχι σας, καθώς και τα διάφορα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα έντερα.

Είστε εξοικειωμένοι με τον όρο «Borborygmus»;

Shutterstock

Όταν το στομάχι σας είναι άδειο για δύο ώρες, αρχίζει να συστέλλεται για να σαρώσει την υπόλοιπη τροφή στα έντερα. Το BBC λέει ότι αυτό το βουητό ονομάζεται 'borborygmus'. Έτσι, αυτό το γουργούρισμα ή το γρύλισμα στο στομάχι σας είναι το όργανο που προσπαθεί να σπρώξει την τροφή στα έντερά σας. Άγρια, σωστά;

Τι συμβαίνει στο γαστρεντερικό σύστημα όταν πεινάτε;

Shutterstock

Τα κύτταρα στο στομάχι και το έντερο διεγείρουν τη γκρελίνη, μια ορμόνη που προκαλεί αισθήματα πείνας. Τα υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης συνδέονται στην πραγματικότητα με την παχυσαρκία. Έτσι, είναι επίσης μια ορμονική απόκριση.

Το πάγκρεας σας είναι βασικός παίκτης

Shutterstock

Το πάγκρεας σας επίσης βοηθά το πεπτικό σας σύστημα με την παραγωγή ορμονών. Αυτοί είναι χημικοί αγγελιοφόροι που ταξιδεύουν μέσω του αίματός σας. Οι παγκρεατικές ορμόνες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της όρεξής σας, διεγείρουν τα οξέα του στομάχου και ενημερώνουν το στομάχι σας πότε πρέπει να αδειάσει. Είναι μεγάλος παίκτης σε όλα αυτά.

Η πείνα είναι στην πραγματικότητα στο αίμα σας

Shutterstock

Σύμφωνα με το BBC, τα επίπεδα βασικών θρεπτικών συστατικών στο αίμα σας, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόζης, των αμινοξέων και των λιπαρών οξέων, βρίσκονται στις χαμηλότερες συγκεντρώσεις τους όταν πεινάτε. Είναι ένας συνδυασμός αυτών των επιπέδων θρεπτικών συστατικών καθώς και ορμονών που ταξιδεύουν μέσω του αίματος που πυροδοτούν την πείνα.

Η πείνα χακάρει τον εγκέφαλο

Shutterstock

Η πείνα αυξάνει τον παρορμητισμό σας και μειώνει την ικανότητά σας να παίρνετε μακροπρόθεσμες αποφάσεις, αναφέρει το BBC. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ψωνίζετε με άδειο στομάχι! Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι άγριο το πόσο η πείνα μπορεί να υπαγορεύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το να είσαι «Hangry» εξηγείται από την επιστήμη

Shutterstock

Όλοι έχουμε πάει εκεί. Έχασες ένα γεύμα και τώρα είσαι θυμωμένος γι' αυτό. Σύμφωνα με το BBC, η ψυχολογία έχει την απάντηση για το γιατί συμβαίνει αυτό. «Υπάρχει μια μακροχρόνια θεωρία στην ψυχολογία που λέει ότι ο αυτοέλεγχος εξαρτάται από τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα», λέει η εφημερίδα. «Όταν δεν έχεις φάει, έχεις λιγότερη γλυκόζη, που σημαίνει ότι η ανοχή σου είναι πιθανό να εξαντληθεί νωρίτερα».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Γιατί έχουμε φρύδια; Μάθετε τον συναρπαστικό λόγο και τα ενδιαφέροντα γεγονότα για τα φρύδια σας

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την κρεμάστρα

Shutterstock

Σε μια μελέτη, που επικαλείται το BBC, οι ψυχολόγοι έδωσαν στους παντρεμένους συμμετέχοντες μια κούκλα βουντού για να εκπροσωπήσουν τη σύζυγό τους (τι θα μπορούσε να πάει στραβά;). Κάθε βράδυ για 21 νύχτες, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των συμμετεχόντων και τους είπαν να κολλήσουν όσες καρφίτσες ήθελαν στην κούκλα, με βάση το πόσο θυμωμένοι ένιωθαν. Έκπληξη, έκπληξη! Οι συμμετέχοντες με τα χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης κόλλησαν στην πραγματικότητα τις περισσότερες καρφίτσες. Η κρεμάστρα είναι αληθινή, παιδιά!

Γιατί η κατανάλωση αλκοόλ σε κάνει να πεινάς;

Shutterstock

Είχατε ποτέ πιει πάρα πολύ και νιώσατε την ανάγκη να φάτε «μεθυσμένο φαγητό;» Αν είσαι πότης, φυσικά και έχεις. ο Το BBC ξέρει γιατί ! Μια μελέτη του 2009 στο Πανεπιστήμιο του Sussex έδειξε ότι το αλκοόλ επηρεάζει άμεσα το κέντρο της όρεξης του εγκεφάλου, έτσι ώστε τα ενεργειακά πυκνά τρόφιμα, όπως οι υδατάνθρακες και το τηγανητό γκρουπ είναι πιο ελκυστικά.

Γιατί νιώθεις άρρωστος όταν πεινάς;

Shutterstock

Μια άλλη εμπειρία που είχαμε οι περισσότεροι από εμάς είναι να νιώθουμε ναυτία όταν πεινάμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με το BBC, όταν πεινάτε, το υδροχλωρικό οξύ στο άδειο στομάχι σας μπορεί να χυθεί και να αγγίξει τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα (είναι η βαλβίδα που κρατά την κορυφή του στομάχου σας κλειστή). Αυτό συμβαίνει επίσης όταν κάνετε εμετό, και προκαλεί παρόμοια συναισθήματα ναυτίας .

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο νιώθετε ναυτία όταν πεινάτε

Shutterstock

Κατηγορήστε τον εγκέφαλο! Η πείνα μπορεί επίσης να τονώσει το « τελευταίος όροφος δομή στο στέλεχος του εγκεφάλου σας, η οποία ανιχνεύει βακτηριακές τοξίνες στο αίμα για να σας προκαλέσει εμετό ως αντίδραση σε τροφική δηλητηρίαση. Για κάποιο άγνωστο λόγο, το πολύ χαμηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει έναν ψευδή συναγερμό.

Γιατί ο ζεστός καιρός σας κάνει να χάσετε την όρεξή σας;

Shutterstock

Πεινάσατε ποτέ και βγήκατε έξω για να διαπιστώσετε ότι η όρεξή σας έχει φύγει τελείως επειδή έχει ζέστη; Γιατί αυτό?

«Όλες οι μεταβολικές μας διεργασίες παράγουν θερμότητα, συμπεριλαμβανομένης της πέψης», σημειώνει το BBC . «Για κάθε 1.000 θερμίδες που τρώτε, μόνο 250 μετατρέπονται σε χρήσιμη ενέργεια – οι υπόλοιπες καταλήγουν ως σπατάλη θερμότητας».

Το σώμα σας ακολουθεί τα αποθέματα λίπους σας σε ζεστό καιρό

Shutterstock

Σε ζεστό καιρό, το σώμα σας εργάζεται ήδη επιμελώς για να σας αποτρέψει από την υπερθέρμανση και δεν χρειάζεται την επιπλέον θερμότητα από την πέψη ενός μεγάλου γεύματος. Έτσι, η όρεξή σας τίθεται προσωρινά σε αναμονή και το σώμα σας παίρνει περισσότερη από την ενέργειά του από τα αποθηκευμένα αποθέματα λίπους.

Γιατί κουράζεστε μετά το φαγητό;

Shutterstock

«Συχνά, όταν τρώτε ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, μπορεί να νιώθετε πιο υπνηλία επειδή έχετε μια πρόσληψη τρυπτοφάνης από την πρωτεΐνη και στη συνέχεια μια αύξηση της σεροτονίνης», εγγεγραμμένος διαιτολόγος Τζούλια Ζουμπάνο , RD, εξήγησε στην κλινική του Κλίβελαντ .

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: Γιατί Χασμουριόμαστε; Μάθετε γιατί και άλλα συναρπαστικά στοιχεία για το αντανακλαστικό

Το σάκχαρο στο αίμα σας αυξάνεται και το επίπεδο ενέργειάς σας πέφτει

Shutterstock

«Αφού τρώτε ένα γεύμα, η ινσουλίνη είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματός σας», είπε ο Zumpano. «Αφού φάτε ένα γεύμα, το σάκχαρό σας αυξάνεται. Η ινσουλίνη μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος για να αφαιρέσει το σάκχαρο από το αίμα και να το βάλει στα κύτταρα για ενέργεια».

Ορίστε! Τώρα, ξέρετε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πείνα και γιατί το στομάχι μας γουργουρίζει όταν πεινάμε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ανθρώπινο σώμα, συνεχίστε να διαβάζετε. Σου λέμε γιατί χασμουριέσαι μετά!

Γιατί Χασμουριόμαστε; Ανακαλύψτε τις παρακάτω πιθανές απαντήσεις και μερικά συναρπαστικά γεγονότα για το σώμα μας.

Η τρέχουσα έρευνα υποδηλώνει μια συσχέτιση μεταξύ της θερμοκρασίας του εγκεφάλου και του χασμουρητού, καθώς και ότι είναι δυνητικά μια ενσυναισθητική απόκριση. Έτσι, χασμουριόμαστε για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του εγκεφάλου ή χασμουριόμαστε επειδή οι άλλοι χασμουριούνται γύρω μας;

Ακόμα κι αν δεν είστε κουρασμένοι, τα χασμουρητά συμβαίνουν

Ίνσταγκραμ

Η πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία για το γιατί χασμουριόμαστε έχει να κάνει με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου. ΕΝΑ Μελέτη 2014 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology & Behavior εξέτασε τις συνήθειες του χασμουρητού 120 ανθρώπων και διαπίστωσε ότι το χασμουρητό εμφανιζόταν λιγότερο τον χειμώνα από ό,τι το καλοκαίρι. Εάν η θερμοκρασία του εγκεφάλου ξεφύγει πολύ από το φυσιολογικό εύρος, η εισπνοή αέρα μπορεί να τον βοηθήσει να κρυώσει.

Χασμουρητό όταν είστε κουρασμένοι

Ίνσταγκραμ

Γιατί χασμουριόμαστε όταν είμαστε κουρασμένοι; Μπορεί το σώμα σας να προσπαθεί να διεγείρει τον εγκέφαλό σας. Όταν είμαστε κουρασμένοι, ο εγκέφαλος επιβραδύνει προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας. Αλλά, βάλτε μια καρφίτσα σε αυτό το θέμα γιατί θα επιστρέψουμε σε αυτό.

Γιατί Χασμουριόμαστε όταν βαριόμαστε;

Ίνσταγκραμ

Η πλήξη είναι έλλειψη διέγερσης και αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς όταν το αισθάνεστε. Όταν ο εγκέφαλός μας βαριέται, επιβραδύνει, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας. Το χασμουρητό βοηθά στην τόνωση του εγκεφάλου και ανεβάζει τη θερμοκρασία ξανά. ένα φυσιολογικό εύρος.

Γιατί Χασμουριόμαστε όταν βλέπουμε κάποιον άλλο να χασμουριέται;

Ίνσταγκραμ

Γενικά, όταν βρίσκεστε στο ίδιο περιβάλλον με ένα άλλο άτομο, είστε και οι δύο εκτεθειμένοι στα ίδια ερεθίσματα και στην πραγματική θερμοκρασία που σας περιβάλλει. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο άτομα ή πολλά άτομα μπορούν να μοιράζονται το ίδιο σύνολο περιστάσεων που προκαλεί το χασμουρητό.

Μας ξυπνάει το χασμουρητό;

Ίνσταγκραμ

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να χασμουριέσαι οφείλεται στο ότι το σώμα θέλει να ξυπνήσει. Η φυσική κίνηση βοηθά στο τέντωμα των πνευμόνων και των ιστών τους και επιτρέπει στο σώμα να κάμπτει τους μύες και τις αρθρώσεις του. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα χασμουρητά πιέζουν επίσης το αίμα προς το πρόσωπο και τον εγκέφαλό σας για να αυξήσετε την εγρήγορση.

Άλλες δυνατότητες για το γιατί το χασμουρητό είναι μεταδοτικό

BuzzFeed / YouTube

Ναι, το χασμουρητό είναι μεταδοτικό και, όχι, δεν το φαντάζεστε. Το χασμουρητό είναι τόσο μεταδοτικό που ακόμη και βίντεο με ανθρώπους που χασμουριούνται μπορούν να σας κάνουν να χασμουρηθείτε. Στο παραπάνω βίντεο, που δημιουργήθηκε από BuzzFeed , οι άνθρωποι παρουσιάζονται να χασμουριούνται. Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε το βίντεο και δείτε αν θα σας κάνει να χασμουρηθείτε. Θα σας ενημερώσουμε ακριβώς τι μπορεί να σημαίνει αφού το προβάλετε.

Χασμουρητήσατε;

Ίνσταγκραμ

Το βίντεο σας έκανε να χασμουρηθείτε; Αν το έκανε, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό μήνυμα. Σύμφωνα με α Μελέτη Baylor αναφέρθηκε από Healthline , το χασμουρητό αφού δείτε κάποιον άλλο να χασμουριέται σημαίνει ότι εκφράζετε ενσυναίσθηση και ετοιμότητα να δεθείτε με άλλο άτομο.

Περισσότερα για τη Μελέτη Baylor

Ίνσταγκραμ

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences, εξέτασε 135 φοιτητές, την προσωπικότητά τους και πώς αντιδρούσαν σε διαφορετικές κινήσεις του προσώπου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο λιγότερη ενσυναίσθηση είχε ένα άτομο, τόσο λιγότερες πιθανότητες να χασμουρηθεί αφού έβλεπε κάποιον άλλο να χασμουριέται.

Ωστόσο, δεν είσαι ψυχοπαθής αν δεν χασμουρήθηκες

Ίνσταγκραμ

Μπορεί να μην χασμουρήθηκες βλέποντας το βίντεο και αν δεν το έκανες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Τα αποτελέσματα της μελέτης Baylor δεν μπορούν να γενικευτούν. Αυτό σημαίνει ότι το να μην χασμουριόμαστε δεν υποδηλώνει ψυχοπαθητικές ή κοινωνιοπαθητικές τάσεις.

Πώς σταματάς το χασμουρητό;

Ίνσταγκραμ

Μερικές φορές πιάνεις μια περίπτωση χασμουρητού και δεν μπορείς να σταματήσεις το χασμουρητό μόλις ξεκινήσεις. Η έλλειψη ύπνου είναι γενικά η αιτία, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να σταματήσετε ένα σενάριο χασμουρητού.

Ρινική αναπνοή

Εάν χασμουριέστε υπερβολικά, εξασκηθείτε σε βαθιά, ρινική αναπνοή. Αυτό σημαίνει απλώς ότι πρέπει να παίρνετε βαθιές αναπνοές από τη μύτη σας. ΕΝΑ Μελέτη 2007 Διαπίστωσαν επίσης ότι η ρινική αναπνοή μείωσε εντελώς το μεταδοτικό χασμουρητό στην έρευνά τους.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο και λιγότερο χασμουρητό

Για καλύτερη ποιότητα ύπνου και λιγότερα χασμουρητά, ασκείστε περισσότερο. Επίσης, ο περιορισμός της καφεΐνης και του αλκοόλ θα βοηθήσει. Επιπλέον, η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος ύπνου και η τήρηση ενός προγράμματος ύπνου θα σας βοηθήσουν επίσης να έχετε τον πιο ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο.

Άλλοι τρόποι για να σταματήσετε τα χασμουρητά

Κάνε αυτό το σώμα να κινηθεί! Η διάλυση μιας ρουτίνας θα βοηθήσει επίσης στην τόνωση του εγκεφάλου σας. Τα αισθήματα κούρασης, πλήξης και άγχους τείνουν να κάνουν τους ανθρώπους να χασμουριούνται ακόμα περισσότερο. Το υπερβολικό χασμουρητό μπορεί επίσης να οφείλεται σε υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης ή σε αποτοξίνωση από οπιούχα.

Ώρα να δροσιστείτε

Όπως αναφέραμε, το χασμουρητό είναι πιθανόν αποτέλεσμα της θερμοκρασίας του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι το να δροσιστείτε πιθανότατα θα σας βοηθήσει να μην χασμουρηθείτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μια βόλτα έξω ή να βρείτε έναν χώρο με πιο δροσερή θερμοκρασία. Εάν δεν έχετε χρόνο να πάτε για μια βόλτα, πιείτε λίγο δροσερό νερό ή φάτε ένα παγωμένο σνακ, όπως φρούτα ή baby καρότα.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Γιατί έχουμε φρύδια; Μάθετε τον συναρπαστικό λόγο και τα ενδιαφέροντα γεγονότα για τα φρύδια σας

Πότε πρέπει να δείτε έναν γιατρό;

Θα πρέπει να λάβετε ιατρική συμβουλή από γιατρό ή εξουσιοδοτημένο υγειονομικό υπάλληλο εάν αισθάνεστε ότι χασμουριέται υπερβολικά. Εάν το χασμουρητό ή άλλα συμπτώματα σας εμποδίζουν να συνεχίσετε την καθημερινή σας ζωή, ενημερώστε το γιατρό σας όταν ξεκινήσατε να χασμουριέστε, άλλα συμπτώματα όπως η ομίχλη του εγκεφάλου ή ο πόνος σε ορισμένες περιοχές και εάν είχατε έλλειψη ύπνου. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας να διαγνώσει την υποκείμενη πάθηση και να κάνει συστάσεις θεραπείας με βάση τις ατομικές ανάγκες.

Άλλες πιθανές αιτίες για υπερβολικό χασμουρητό

Ίνσταγκραμ

Οι διαταραχές ύπνου, όπως η άπνοια ύπνου ή η ναρκοληψία, μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από το υπερβολικό χασμουρητό σας. Επιπλέον, πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους μπορούν να το προκαλέσουν. Οι SSRI (εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης) είναι διαβόητοι για την πρόκληση της, σύμφωνα με Healthlin και .

Θα μπορούσε να είναι σοβαρό

Αν και πολύ λιγότερο συνηθισμένο, το υπερβολικό χασμουρητό θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι παθήσεων υγείας που μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • ένα έμφραγμα , ειδικά εάν αντιμετωπίζετε άλλα κοινά σχετικά συμπτώματα όπως πόνο ή δυσφορία στο στήθος, δυσφορία στο πάνω μέρος του σώματος, ζαλάδα και δύσπνοια
  • επιληψία , ιδιαίτερα παρουσία προσβολής μετωπιαίου λοβού
  • νευρολογικές διαταραχές , όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)
  • ηπατική ανεπάρκεια , που μπορεί να βιωθεί ως κόπωση
  • ένα όγκος στον εγκέφαλο , αν και αυτό θα ήταν εξαιρετικά σπάνιο

Γιατί το λέμε χασμουρητό;

Ίνσταγκραμ

Ο λατινικός όρος που χρησιμοποιείται στην ιατρική είναι χασμουρητό από το ρήμα ταλαντεύω που σημαίνει «ανοίγω το στόμα». Η αγγλική λέξη 'χασμουρητό' προέρχεται από γκιονιανός στα παλιά αγγλικά, που σημαίνει «άνοιξε το στόμα διάπλατα».

Το χασμουρητό μπορεί να εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό για άλλα ζώα

Στα ζώα, το χασμουρητό μπορεί να χρησιμεύσει ως προειδοποιητικό σήμα. Το βιβλίο του Κάρολου Δαρβίνου, Η έκφραση των συναισθημάτων στον άνθρωπο και στα ζώα , αναφέρει ότι οι μπαμπουίνοι κάνουν i t να απειλήσουν τους εχθρούς τους, πιθανώς επιδεικνύοντας τα μεγάλα δόντια του κυνόδοντός τους.

Ναι, το κάνουν και τα ψάρια

Γνωρίζατε ότι τα ψάρια χασμουριούνται επίσης; Είναι ένα πολύ άγριο γεγονός, δεδομένου ότι δεν αναπνέουν με τον ίδιο τρόπο όπως τα πλάσματα που κατοικούν στη γη. Αλλά, μπορεί να το κάνουν για άλλο λόγο από εμάς. Σιαμέζοι μάχες ψάρι κάνω εγώ t μόνο όταν βλέπουν ένα ομοειδές (ίδιο είδος) ή τη δική τους εικόνα καθρέφτη και το χασμουρητό τους συχνά συνοδεύει μια επιθετική επίθεση

Μερικοί πιγκουίνοι το κάνουν ως μέρος της ερωτοτροπίας τους

Οι πιγκουίνοι Adelie χρησιμοποιούν το χασμουρητό ως μέρος της τελετουργίας τους. Τα ζευγάρια πιγκουίνων αντικρίζουν και τα αρσενικά επιδίδονται σε αυτό που περιγράφεται ως «εκστατική επίδειξη», ανοίγοντας το ράμφος τους και στρέφοντας το πρόσωπό τους προς τον ουρανό. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει επίσης παρατηρηθεί μεταξύ των αυτοκρατορικών πιγκουίνων. Οι ερευνητές προσπάθησαν να ανακαλύψουν γιατί αυτά τα δύο διαφορετικά είδη μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό, παρά το γεγονός ότι δεν μοιράζονται ένα ενδιαίτημα.

Τα φίδια χασμουριούνται για έναν ενοχλητικό λόγο

Τα φίδια χασμουριούνται, τόσο για να ευθυγραμμίσουν ξανά τα σαγόνια τους μετά από ένα γεύμα όσο και για αναπνευστικούς λόγους, καθώς η τραχεία τους φαίνεται να διαστέλλεται όταν το κάνουν. Πόσο ανατριχιαστικό είναι αυτό;

Ναι, ο σκύλος σας πιάνει τα μεταδοτικά χασμουρητά σας

Ίνσταγκραμ

Τα σκυλιά, και περιστασιακά οι γάτες, συχνά χασμουριούνται όταν βλέπουν τους ανθρώπους να χασμουριούνται και όταν αισθάνονται αβέβαιοι . Τα σκυλιά παρουσιάζουν μεταδοτικό χασμουρητό όταν εκτίθενται σε ανθρώπινο χασμουρητό. Τα σκυλιά είναι πολύ έμπειρα στην ανάγνωση των ενεργειών ανθρώπινης επικοινωνίας, επομένως δεν είναι σαφές εάν αυτό το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στην εξελικτική ιστορία ή είναι αποτέλεσμα εξημέρωσης.

Κάποτε οι άνθρωποι ήταν δεισιδαίμονες για αυτό

Στην εποχή μας, οι άνθρωποι είχαν κάποιες πολύ άγριες πεποιθήσεις σχετικά με το χασμουρητό, συμπεριλαμβανομένου ότι ήταν ένα κακό ή καλό πνεύμα που εισέρχονταν ή έβγαινε από το σώμα. Είναι λόγω της πεποίθησης ότι στη μεσαιωνική περίοδο οι άνθρωποι έκαναν το σημάδι του σταυρού πάνω από το στόμα τους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια ενός χασμουρητού. Ο Polydore Vergil, ένας ανθρωπιστής λόγιος, κατέγραψε περιπτώσεις του μεταξύ 1470 και 1555.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: Γιατί έχουμε μεσαία ονόματα; Μάθετε την αλήθεια πίσω από αυτή την πανάρχαια πρακτική

Ακόμη και ο Τζορτζ Ουάσιγκτον είχε κάτι να πει γι 'αυτό

Ένας από τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών πίστευε ότι το χασμουρητό ήταν αγενές να το κάνεις δημόσια. Θεωρείται ως ένδειξη πλήξης και κοινωνικής απάτης εδώ και αιώνες. «Αν Βήχετε, Φτερνίζεστε, Αναστενάζετε ή Χασμουριέστε, μην το κάνετε δυνατά αλλά ιδιωτικά. και μη μιλάς στο χασμουρητό σου, αλλά βάλε το μαντήλι ή το χέρι σου μπροστά στο πρόσωπό σου και γύρνα στην άκρη». είπε κάποτε η Ουάσιγκτον .

Η Lena Dunham αποκαλύπτει το απίστευτο ταξίδι της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το κεφάλαιο της Lena Dunham για την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) έκλεισε πρόσφατα.

5χρονος επιζών από καρκίνο δώρισε 3.000 παιχνίδια στο νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία

Ο Weston Newswanger, ένας 5χρονος επιζών από καρκίνο, δωρίζει 3.000 παιχνίδια στο ίδιο το νοσοκομείο όπου έλαβε θεραπεία.