Η Αμερικανίδα Μαραθωνοδρόμος Aliphine Tuliamuk απαιτεί να φέρει το μωρό της που θηλάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Αλιφίν Τουλιάμουκ είναι μια Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος που δεν περίμενε να γίνει νέα μαμά στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον να παλέψει για να φέρει την κορούλα της στους αγώνες.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Tulimuk κέρδισε τις δοκιμές των Ολυμπιακών Μαραθωνίων των ΗΠΑ, αλλά λόγω του κορωνοϊού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν.

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Aliphine Chepkerker Tuliamuk (@aliphine)

Και ως αποτέλεσμα, η Tuliamuk και ο αρραβωνιαστικός της, Τιμ Γκάνον , αποφάσισε ότι η άδεια θα ήταν ιδανική για να δοκιμάσετε για μωρό. Και τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η Tuliamuk, 32 ετών, γέννησε την κόρη τους, Ζωή .

«Πάντα ήθελα να γίνω μαμά και επίσης ήθελα να γίνω Ολυμπιονίκης και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματός μας», είπε ο Τουλιάμουκ. Καλημέρα Αμερική . «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως νέα μαμά».

«Αυτό δεν θα είχε συμβεί μέχρι να συμβεί το 2020», είπε. Και έτσι, τον Μάρτιο, η Τουλιάμουκ ξεκίνησε ξανά τις προπονήσεις, μόλις δύο μήνες μετά τη γέννηση της Ζωής.

Αλλά ο δρόμος της Τουλιάμουκ προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν σχεδόν παραγκωνισμένος αυτό το καλοκαίρι όταν ανακάλυψε ότι, λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19, τα μέλη της οικογένειας των αθλητών δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν μαζί τους στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένης της Zoe.

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Aliphine Chepkerker Tuliamuk (@aliphine)

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Ο Shawn Johnson East ανοίγει για σημαντικά μαθήματα γονέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Όταν έβαλαν περιορισμούς και μας έστειλαν ένα email ότι δεν θα μπορούσε να έρθει, ήμουν πραγματικά συντετριμμένη», είπε. «Τι περιμένουν να κάνουμε; Δεν μπορώ απλώς να αφήσω το παιδί μου που θηλάζει».

Ο Τουλιάμουκ επέκρινε εξωτερικά τον περιορισμό και έστειλε επίσης επιστολή στον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Και ευτυχώς, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 ανέτρεψε την πορεία και είπε ότι οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα παιδιά τους μαζί τους στους αγώνες.

«Μετά από προσεκτική εξέταση της μοναδικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με παιδιά που θηλάζουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι, όταν είναι απαραίτητο, τα παιδιά που θηλάζουν θα μπορούν να συνοδεύουν αθλητές στην Ιαπωνία», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση που έλαβε το ABC News.

Η Tuliamuk επιβεβαίωσε ότι πλέον θα μπορεί να φέρει μαζί της τη Zoe στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί τους θα ταξιδέψει και η Gannon, η οποία έχει άδεια να συνοδεύσει την Tuliamuk στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως προσωπικός της προπονητής. Ο μαραθώνιος γυναικών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σαπόρο στις 7 Αυγούστου, μια ημέρα πριν από την τελετή λήξης.

Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Instagram

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από την Aliphine Chepkerker Tuliamuk (@aliphine)

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Αναβλήθηκαν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, Δείτε τι σκέφτεται ο 4 φορές ολυμπιονίκης Άλισον Φέλιξ

«Είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη», είπε στο «GMA». «Ανυπομονώ να πάω στο Σαπόρο και να κάνω έναν καταπληκτικό αγώνα και αγώνα για μένα, αγώνα για τους συμπαίκτες μου και τους χορηγούς μου, την οικογένειά μου και την κόρη μου».

Η Tuliamuk είπε ότι ήθελε να αγωνιστεί για να είναι η Zoe μαζί της, επειδή είπε ότι ξέρει ότι «οι μαμάδες αθλήτριες μπορούν να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο του αθλητισμού».

«Αν θέλουμε να υποστηρίξουμε αθλήτριες, μέρος του να είσαι αθλήτρια είναι και το να έχεις οικογένεια και αν θέλεις να με στηρίξεις ως ολοκληρωμένη αθλήτρια, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις χώρο για την οικογένειά μου. Θα μπορούσες να μου κάνεις χώρο αν αποφασίσω να κάνω οικογένεια», είπε ο Τουλιάμουκ. «Δεν μπορείς να μιλάς απλώς για την υποστήριξη των γυναικών και μετά να μην τις υποστηρίζεις πραγματικά».

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι η κόρη μου καταλαβαίνει ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι εύκολος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάς. Σημαίνει ότι διπλασιάζεσαι και δουλεύεις πολύ, πολύ σκληρά και αρπάζεις κάθε ευκαιρία που σου δίνεται», είπε. «Έτσι πετυχαίνεις τους στόχους σου».

Έγκυος δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου κρατά μάθημα από το κρεβάτι του νοσοκομείου

Η σχολική χρονιά της Janet Udomratsak θα είναι λίγο διαφορετική φέτος καθώς διδάσκει μαθητές από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο.

Ξεκαρδιστικά μιμίδια με κλάματα που κάνουν τη θλίψη εντελώς συγγενή

Βρείτε το τέλειο μιμίδιο για κλάματα που ταιριάζει απόλυτα στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.