Βρετανικές λέξεις και φράσεις που θα μπερδέψουν οποιονδήποτε όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο

Υπάρχουν πολλοί δεσμοί που συνδέουν πολιτιστικά τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος παράγοντας είναι η κοινή γλώσσα των Αγγλικά αλλά μερικές φορές διαφέρουμε ως προς τη σημασία των λέξεων και των φράσεων. Υπάρχουν πολλά περίεργα βρετανικά ιδιώματα, ρητά, ρητά και λέξεις αργκό που απλά δεν μεταφράζονται για τα αμερικανικά αυτιά. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αγγλικά που ομιλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι βαθιά διαφορετικά από τη διάλεκτο που ομιλείται στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν μερικές λέξεις που μπορεί να σας απογοητεύσουν την επόμενη φορά που θα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θέλαμε να στρογγυλοποιήσουμε το Οι πιο περίεργες βρετανικές φράσεις και λέξεις που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν. Τώρα, χρησιμοποιούμε τον όρο Βρετανοί ως γενικός όρος που περιλαμβάνει επίσης διαλέκτους που ομιλούνται στην Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ουαλία και τη Σκωτία. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θέλετε να σας πιάσουν απρόοπτα ενώ κάνετε μια συζήτηση, έχετε έρθει στο σωστό μέρος γιατί έχουμε όλες τις άγριες βρετανικές λέξεις και φράσεις που είναι πιθανό να σε μπερδεύουν. Στην υγειά σας!

Ανακαλύψτε τις πιο μοναδικές βρετανικές λέξεις και φράσεις παρακάτω!

Γιονκς

Shutterstock

Γιονκς – μεγάλο χρονικό διάστημα, ηλικίες. Παράδειγμα: «Δεν σε έχω δει εδώ και πολλά χρόνια». Αυτό πιθανότατα θα ρίξει τους Αμερικανούς επειδή δεν υπάρχει μια λέξη που να μοιάζει στην κοινή χρήση στις ΗΠΑ και ακούγεται πολύ σαν 'Yanks'. Αυτό ήταν βρέθηκε για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή το 1960 και μια θεωρία για το πώς ξεκίνησε είναι ότι είναι μια συντομογραφία ετών, μηνών και εβδομάδων.

Wanker

Shutterstock

Wanker – Ένας όρος αβέβαιης προέλευσης. Αναφέρεται κυριολεκτικά στον αυνανισμό, αλλά χρησιμοποιείται συνήθως ως προσβολή (σχεδόν αποκλειστικά για άνδρες) που περιγράφει ένα δυσάρεστο, αγενές και επιτηδευμένο τράνταγμα. Παράδειγμα: «Πραγματικά αντιπαθώ αυτόν τον περιπλανώμενο».

Ο Γουόλι

Shutterstock

Ο Γουόλι – Μια προσβολή που είναι συνώνυμη με τον ανόητο. Πιθανότατα προήλθε από την αργκό του Λονδίνου και του Έσσεξ για ένα μεγάλο τουρσί. Έτσι, μπορείτε να το σκεφτείτε σαν να αποκαλείτε κάποιον αγγουράκι. Παράδειγμα: «Ο Έρνεστ είναι τόσο ριψοκίνδυνος, δεν έχω ιδέα πώς κρατάει τη δουλειά του».

Δύο

Shutterstock

Δύο – Το Twee είναι ένας όρος που ξεφεύγει από τη μόδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα εξακολουθείτε να τον ακούτε να χρησιμοποιείται στις παλαιότερες γενιές. Αναφέρεται σε κάτι ή σε κάποιον που είναι υπερβολικά κομψό και μικρό. Πιστεύεται ότι προήλθε από το μωρό που μιλούσε για «γλυκά». Παράδειγμα: «Είναι τόσο μικρό αγόρι που βάζω στοίχημα ότι θα μπορούσε να χωρέσει στην τσέπη μου».

Tatties

Αμαζόνα

Tatties (χρησιμοποιείται συνήθως στη Σκωτία) – Ένας διασκεδαστικός όρος για τις πατάτες που χρησιμοποιείται σαν 'taters' στις ΗΠΑ. Το παραδοσιακό συνοδευτικό για τα περίφημα γογγύλια της Σκωτίας είναι τα tatties και neeps, που σημαίνει πατάτες και γογγύλια (που σημαίνει κίτρινα γογγύλια ή rutabagas). Παράδειγμα: «Θα ήθελα μια παραγγελία από κουραμπιέδες και νεφελάκια».

Tamping

Shutterstock

Tamping (χρησιμοποιείται συνήθως στην Ουαλία) - Σημαίνει εξαιρετικά ενοχλημένος ή τρελός. Πιθανότατα προέρχεται από μια άλλη ουαλική έννοια της λέξης που σημαίνει να αναπηδάς μια μπάλα πάνω-κάτω. Ή, θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι στο επίσημος ορισμός του όρου: Η πράξη αυτού που πατά· Συγκεκριμένα, η πράξη πλήρωσης μιας τρύπας σε ένα βράχο, ή το κλαδί ενός ορυχείου, με χώμα, άμμο ή παρόμοιο υλικό προκειμένου να περιοριστεί και να κατευθύνει εκρηκτική δύναμη που προορίζεται να ανατινάξει το βράχο ή να καταρρεύσει το ορυχείο. Παράδειγμα: «Το έχω ξεπεράσει, το πειράζω».

Μελετώ εντατικά

Shutterstock

Μελετώ εντατικά – Περιγραφέας για σκληρή μελέτη. Swotting σημαίνει στριμώξεις για εξετάσεις ή τεστ. Swot είναι κάποιος που μελετά πολύ σκληρά. Αν νομίζετε ότι αυτή η λέξη μοιάζει και ακούγεται πολύ σαν «ιδρώτας», θα είχατε δίκιο. Η βρετανική λέξη προέρχεται από τα παλιά αγγλικά και σχετίζεται με το «swat» και το «sweat». Παράδειγμα: «Πρέπει να μάθετε τα γερμανικά σας πριν ταξιδέψετε στο Βερολίνο».

Stroppy

Shutterstock

Stroppy – Ένα επίθετο που σημαίνει δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Προέρχεται από τη λέξη obstreperous που σημαίνει πεισματάρης και ανυπάκουος. Παράδειγμα: «Τα παιδιά του είναι στριμωγμένα και απείθαρχα». Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το βρείτε επίσης σε χρήση στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Αγγλικό κλειδί

Shutterstock

Αγγλικό κλειδί – Ένα γαλλικό κλειδί, πιθανόν να σχετίζεται με τη λέξη «spin». Το βρετανικό αντίστοιχο της φράσης μας «να ρίξεις ένα κλειδί μαϊμού στα έργα» (που σημαίνει: να κάνεις κάτι που εμποδίζει ένα σχέδιο να πετύχει) είναι «να ρίξεις ένα κλειδί στα σκαριά». Τζον Λένον έδωσε σε ένα από τα βιβλία του με ποιήματα και σχέδια τον λογοπαίγνιο τίτλο «Ένας Ισπανός στα έργα». Το εξώφυλλο τον παρουσίαζε με ένα καπέλο φλαμένκο και την κάπα του ταυρομάχου να κραδαίνει ένα γαλλικό κλειδί, μια αναφορά στον όρο.

Πουκάμισα

Shutterstock

Πουκάμισα – Ταραγμένος, αγενής ή εύθυμος. Πιθανώς επειδή κάποιος σε μανία θα μπορούσε να πει ότι «βγάλε το πουκάμισό του», ενώ μπορεί επίσης να ηρεμήσεις ένα άτομο λέγοντας «Κρατήστε το πουκάμισό σας». Παράδειγμα: 'Γιατί είναι τόσο πουκάμισος σήμερα;' Αυτή η βρετανική φράση πιθανότατα θα ρίξει τους Αμερικανούς καθώς θα συγχέεται με το 'sh-y'. Οπότε, όχι μακριά, αλλά ακόμα λίγο διαφορετικό!

Scrummy

Shutterstock

Scrummy – Για τους λάτρεις του Great British Bake Off, ο όρος scrummy είναι πιθανότατα γνωστός. Οι οικοδεσπότες το χρησιμοποιούν συνήθως για να περιγράψουν τα νόστιμα αρτοσκευάσματα που απολαμβάνουν. Το Scrummy προέρχεται από τη λέξη scrumptious. Προφανώς σημαίνει νόστιμο, αλλά περιγράφει και κάτι που είναι απολαυστικό. Παράδειγμα: 'Αυτό το κέικ είναι πεντανόστιμο και θα πάρω μια δεύτερη φέτα.'

Σχέδιο

Shutterstock

Σχέδιο – Όχι κάτι ύπουλο και κρυφό όπως χρησιμοποιείται ο όρος στις ΗΠΑ, αλλά ένα σχέδιο για να επιτευχθεί κάτι. Παράδειγμα: «Το νέο σχέδιο της εταιρείας φυσικού αερίου για τη βελτίωση του ηλεκτρικού δικτύου φαίνεται έξυπνο». Αυτή είναι μια από τις βρετανικές λέξεις που έχει μια εντελώς διαφορετική χροιά στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των ΗΠΑ. Μην νομίζετε ότι συζητούν ένα σωρό ύπουλα σχέδια εκεί!

Πούκα

Shutterstock

Πούκα – Περιγραφέας που σημαίνει γνήσιο ή κορυφαίας ποιότητας. Επίσης αναφορά στο hoity-toity. Από μια λέξη Χίντι που σημαίνει ώριμος, ουσιαστικός, ώριμος και εξαιρετικός. Αυτό είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό που είναι σχεδόν ανήκουστο στις ΗΠΑ. Παράδειγμα: 'Αυτό είναι ένα ποτήρι πούκα Pinot Noir.'

Σε σχήμα αχλαδιού

Shutterstock

Σε σχήμα αχλαδιού – Ένας όρος που σημαίνει καταστροφικός. Το να «πας σε σχήμα αχλαδιού» σημαίνει ότι κάνεις λάθος, ως σχέδιο μάχης, ένα δείπνο ή μια επαγγελματική συνάντηση. Αρχικά αργκό της Βασιλικής Αεροπορίας, αβέβαιης προέλευσης. Στις ΗΠΑ, μπορεί να ακούσετε μια γυναίκα να αναφέρεται στο σώμα της σε σχήμα αχλαδιού, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Παράδειγμα: 'Ξαφνικά, το σχέδιο έγινε πραγματικά σε σχήμα αχλαδιού.'

Naff

Shutterstock

Naff – Περιγραφέας που σημαίνει άψογο, άχρηστο ή άχρηστο. Το να πεις σε κάποιον να ξεκολλήσει σημαίνει να του πεις να φύγει. Παράδειγμα 1: 'Οι κάλτσες και τα σανδάλια είναι άφθονο.' Παράδειγμα 2: «Ξεκινήστε πίσω στην τρύπα από την οποία βγήκατε».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 30 πολύ βρετανικά ονόματα μωρών εμπνευσμένα από τα δικαιώματα

Μίξη

Shutterstock

Μίξη – Ένας όρος που σημαίνει βρωμερός ή φάουλ. Επίσης, χρησιμοποιείται ως «πολύ μεθυσμένος (βρωμερό) μεθυσμένος». Ο «Μινγκ» ήταν ένας παλιός σκωτσέζικος όρος για τα ανθρώπινα περιττώματα και επίσης ως περιγραφικό για σαν βρώμα. Παράδειγμα: «Οι δημόσιες τουαλέτες στο Βρετανικό Μουσείο συνδυάζονται σήμερα».

Χωρίς πόδια

Shutterstock

Χωρίς πόδια – Ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που είναι πολύ, πολύ μεθυσμένος. Το νόημά του προέρχεται από την έννοια του να είσαι πολύ μεθυσμένος για να σηκωθείς. Παράδειγμα: «Μετά το τέταρτο ποτό της τη νύχτα, ήταν αρκετά χωρίς πόδια στην παμπ». Είναι μια από τις βρετανικές λέξεις που πιστεύουμε ότι θα ταίριαζε μεταξύ των Αμερικανών σήμερα.

Ξυπνώ

Shutterstock

Ξυπνώ – Στις ΗΠΑ, αυτό θεωρείται γενικά ότι σημαίνει «έγκυος», όπως «Την χτυπούσαν και καλύτερα του έβαλε ένα δαχτυλίδι». Έχει εντελώς διαφορετικό νόημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, συνηθίζεται να σημαίνει να χτυπάς την πόρτα ή το παράθυρο κάποιου για να τον ξυπνήσεις. Είναι μια πολύ παλιά φράση που προήλθε σε μια εποχή που τα ξυπνητήρια δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα. Το χτύπημα ήταν το ξυπνητήρι. Παράδειγμα: «Πετάξτε το σπίτι του Πέτρου στις πέντε το πρωί για ένα νοκ απ».

Knees-Up

Shutterstock

Γόνατα ψηλά – Ένας όρος που προέρχεται από το τραγούδι ' Knees Up Mother Brown » (τουλάχιστον από το 1918, δημοσιεύθηκε το 1938). Προτείνοντας τις κινήσεις του χορού. Το Knees-up συνήθως αναφέρεται σε ένα πάρτι με πολύ χορό. Παράδειγμα: «Είχαμε μια μικρή αναταραχή στα γόνατα αργά το βράδυ».

Τραγμένος

Shutterstock

τσακισμένος – Ένας όρος που σημαίνει εξαντλημένος, φθαρμένος ή σε αδύναμη κατάσταση. Πιθανότατα από την έννοια του «μάτσου» που ήταν ένας όρος για ένα άτομο που έσφαζε κουρασμένα ή άρρωστα άλογα και τα πουλούσε για σκυλοτροφή. Δεν είναι η καλύτερη ιστορία, αλλά μέρος του βρετανικού παρελθόντος. Παράδειγμα: «Μετά από 15 ώρες δουλειάς σήμερα, είμαι ταραγμένος».

Δέρμα μόσχου ακατέργαστου

Shutterstock

Δέρμα μόσχου ακατέργαστου – Ένας βρετανικός όρος που αναφέρεται σε έναν υπνάκο ή snooze, ή έναν βραδινό ύπνο σε ένα μέρος μακριά από το σπίτι. Μάλλον από το Δανέζικο κλίση , που σημαίνει μια καλύβα ή μια μπυραρία. Παράδειγμα: «Έβαλα το μωρό κάτω για ένα ποδήλατο πριν από μια ώρα».

Αλτης

Shutterstock

Αλτης – Στις Η.Π.Α., αυτό αναφέρεται μόνο σε άτομο που κάνει άλμα. Για τους Βρετανούς και άλλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρεται σε πουλόβερ. Ο όρος προήλθε ως όρος για ένα είδος σακακιού μήκους μέχρι τους γοφούς που φορούσαν χειρωνακτικοί εργάτες. Παράδειγμα: «Έξω κάνει κρύο, πάρε το άλμα σου για να ζεσταθείς».

Τελώνιο

Τελώνιο – Ένας όρος για τον καυστήρα σε μια σόμπα, που πιθανώς σχετίζεται με το 'hub', ως το στρογγυλό κεντρικό τμήμα ενός τροχού. Μπορεί επίσης να σημαίνει το πάνω μέρος οποιασδήποτε επιφάνειας μαγειρέματος σε μια κουζίνα. μια κουζίνα. Συνήθως περιλαμβάνει πολλά μαγειρικά στοιχεία (συχνά τέσσερα), γνωστά και ως 'δαχτυλίδια'. «Ήρθε η ώρα για τσάι, οπότε βάλτε το βραστήρα στην εστία».

Άψογο

Shutterstock

Άψογο – Περιγραφέας για κάποιον χωρίς ιδέα, χωρίς καλή λογική ή διάκριση. Από το 'gome', όρος αρχαϊκής διαλέκτου για προσοχή ή φροντίδα. Παράδειγμα: 'Είναι ένας ανόητος ανόητος που δεν μπορούσε να πάρει μια ιδέα ακόμα κι αν του την έδιναν.'

Γκουνί

Shutterstock

Γκουνί (χρησιμοποιείται συνήθως στη Σκωτία) – Ένας βρετανικός/σκωτσέζικος όρος αργκό για ένα νυχτικό. Η λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στη Σκωτία και κανείς δεν φαίνεται να ξέρει από πού προέρχεται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνδέουμε τον όρο με το 'goon' που σημαίνει κολλητός ή κακός ηθοποιός. Αλλά, στη Σκωτία, είναι ένα πράγμα στο οποίο κοιμάσαι. Παράδειγμα: «Άφησέ με να μπω μέσα στο γκομενάκι μου πριν κοιμηθείς».

Καταπληκτικός

Shutterstock

Καταπληκτικός – Ένας όρος που σημαίνει έκπληκτος, έκπληκτος, έμεινε άφωνος από έκπληξη. Το 'Gob' είναι ένας παλιός κελτικός όρος για το 'ράμφος' και κατ' επέκταση το στόμα. Κάτι γοητευτικό σε χτυπάει στα δόντια, μεταφορικά. Παράδειγμα: «Τα νέα την άφησαν σοκαρισμένη». Θα ακούσετε αυτόν τον βρετανικό όρο να χρησιμοποιείται σπάνια στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι εντελώς ανήκουστο.

Καμάκι

Shutterstock

Καμάκι – Μεταξύ πολλών άλλων σημασιών, το γκαφ μπορεί να σημαίνει σπίτι, διαμέρισμα ή μαξιλάρι. Αυτό πιθανώς προέρχεται από την έννοια του 18ου αιώνα της λέξης ως πανηγύρι ή αίθουσα μουσικής. Στις ΗΠΑ, αυτό πιθανότατα θα μπερδευτεί με μια γκάφα (που σημαίνει ψεύτικο πάσο). Παράδειγμα: 'Πηγαίνουμε στο γκάφ του Τζεφ αργότερα για να παρακολουθήσουμε το footie.'

Πουτίγκα από αλεύρι και λίπος

Shutterstock

Πουτίγκα από αλεύρι και λίπος – Όρος για κάτι άχρηστο ή μη γνήσιο. Η λέξη μπορεί να προέρχεται από το 'duffer', που σημαίνει πωλητής, ειδικά αυτός που πουλά πλαστά προϊόντα, ή ανίκανο ή αδέξιο άτομο (ειδικά ισχύει για όσους βρίσκονται στο γήπεδο του γκολφ). Ο όρος μπορεί να είναι η πηγή του ονόματος του αγαπημένου ποτού του Homer Simpson, Duff Beer. Παράδειγμα: 'Η φωτογραφία με αυτόγραφο αποδείχτηκε ντάφ'.

Δείπνο σκύλου

Shutterstock

Δείπνο σκύλου – Ένας περιγραφέας για ένα πραγματικό χάος ή σοβαρή σύγχυση. Ένας άλλος τρόπος να το πούμε είναι «το πρωινό του σκύλου». Παράδειγμα 1: «Το πάρτι χθες το βράδυ μετατράπηκε σε δείπνο σκύλου». Παράδειγμα 2: «Ήταν ντυμένος σαν δείπνο σκύλου». Αυτή η βρετανική αργκό είναι σχεδόν άγνωστη στις ΗΠΑ, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει εδώ!

Κύπελλο

Shutterstock

Κύπελλο – Όρος για ένα φλιτζάνι τσάι. Αν κάποιος ρωτήσει αν «λατρεύεις ένα φλιτζάνι», ρωτάει αν θέλεις ένα φλιτζάνι τσάι. Παράδειγμα: «Θέλετε μια κούπα με τα μπισκότα σας;» Αυτός ο βρετανικός όρος δεν περιορίζεται στη χρήση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα τον βρείτε σχεδόν σε όλα τα έθνη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, εκτός από τον Καναδά.

Μπακαλιάρος

Shutterstock

Μπακαλιάρος – Ένας όρος για ένα σωρό ανοησίες ή μπαλόνι. Η προέλευση είναι αβέβαιη, αλλά μπορεί να έχει κάποια σχέση με μια καθομιλουμένη, κυρίως σκωτσέζικη, σημασία της λέξης 'wallop', που σημαίνει να ταλαντεύομαι ή να ταλαντεύομαι. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως «μπακαλιάρος» είναι το ομώνυμο ψάρι και η αναφορά είναι στις μάταιες εν τέλει κινήσεις ενός φρεσκοαλιασμένου ψαριού στο κατάστρωμα ενός σκάφους. Το Hogswallop χρησιμοποιείται επίσης συνήθως με τον ίδιο τρόπο. Παράδειγμα: «Οι βρετανικές αρχές τάισαν το κοινό μπακαλιάρο για τον πολιτικό».

Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως όρος για παράλογη ομιλία ή ως τρόπος έκφρασης δυσπιστίας.

Clanger

Shutterstock

Clanger – Ένας όρος για ένα λάθος ή ένα κοινωνικό faux pas, που πιθανώς σχετίζεται με τον θόρυβο που μπορεί να κάνει κάτι βαρύ όταν χτυπήσει στο έδαφος. «Το να ρίξεις έναν κλάτζερ» σημαίνει να κάνεις ένα ενοχλητικό λάθος. Παράδειγμα: «Στην ομιλία του, ο κουμπάρος πήρε λάθος το όνομα της νύφης. Τι κλάγκερ!»

Τσουφέ

Shutterstock

Τσουφέ – Ένας χαρούμενος όρος που σημαίνει ευχαριστημένος, ευχαριστημένος και χαρούμενος. Ο όρος είναι στρατιωτικής προέλευσης, πιθανότατα σχετίζεται με μια παλιά διαλεκτική λέξη που σημαίνει πρησμένος ή παχουλός. Προκαλώντας σύγχυση, το «στριμωγμένο» μπορεί επίσης μερικές φορές να σημαίνει δυσάρεστο. Λοιπόν, αισθανθείτε τα πράγματα πριν απορρίψετε αυτήν τη βρετανική λέξη. Παράδειγμα: «Η Μαίρη τσακίστηκε αφού κέρδισε το παιχνίδι». Είναι μια βρετανική λέξη που θα θέλαμε να ακούμε πιο συχνά.

Αιχμηρός

Shutterstock

Αιχμηρός (συνήθως ακούγεται στην Ουαλία) - Περιγραφέας που σημαίνει αναιδής ή υπερβολικά ομιλητικός. Ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, το Κάρντιφ. Παράδειγμα: «Κάθισα δίπλα σε έναν αδιάκριτο άντρα στο τρένο σήμερα το πρωί και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει».

Buck eejit

Shutterstock

Buck eejit (συνήθως ακούγεται στη Βόρεια Ιρλανδία) - Eejit σημαίνει ηλίθιος. Το 'Buck eejit' χρησιμοποιείται μερικές φορές με αξιοθαύμαστο τρόπο για φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα που είναι ανόητα και έχουν καλό χιούμορ. Μερικοί από αυτούς τους βρετανικούς όρους είναι εύκολο να κατανοηθούν, αλλά για τους περισσότερους Αμερικανούς, αυτός είναι ένας που πιθανότατα θα ακούγεται εντελώς εξωτικός. Παράδειγμα: 'Λατρεύω αυτό το Buck eejit.'

Breeks

Shutterstock

Breeks (συνήθως ακούγεται στη Σκωτία) – Στον ενικό, αρχικά ένα ένδυμα που καλύπτει την οσφύ και τους μηρούς. Τώρα χρησιμοποιείται μόνο στον πληθυντικό για να σημαίνει «παντελόνι» (πιθανώς από τις ίδιες λέξεις με «βράκες» ή «μπρίτσες»). Παράδειγμα: «Θα έρθετε για ψώνια μαζί μου επειδή χρειάζομαι νέα breeks;»

Γυναικείο καπελλάκι

Shutterstock

Γυναικείο καπελλάκι – Ένας όρος με πολλές έννοιες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν να κάνουν με κάλυμμα κεφαλής, αλλά και το καπό ενός αυτοκινήτου. Το να είσαι «πάνω του σαν καπό αυτοκινήτου» σημαίνει να έχεις την κατάσταση υπό έλεγχο. Όπου χρησιμοποιούμε «κουκούλα», οι Βρετανοί χρησιμοποιούν καπό. Παράδειγμα: «Υπάρχει καπνός που βγαίνει κάτω από το καπό».

Banjaxed

Shutterstock

Banjaxed (συνήθως ακούγεται στη Βόρεια Ιρλανδία) – Ένας πολύχρωμος όρος που σημαίνει κατεστραμμένος ή μπερδεμένος ή κουρασμένος. Η προέλευση του όρου είναι άγνωστη, αλλά δεν φαίνεται να είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τη δεκαετία του 1950. Η Βόρεια Ιρλανδία έχει τα καλύτερα λόγια; Θα λέγαμε ότι το banjaxed είναι αρκετά ικανοποιητικό! Παράδειγμα 1: 'Το αυτοκίνητο έπεσε μετά την απομάκρυνση του καπό'. Παράδειγμα 2: «Με έχουν βάλει μπάνια μετά την παμπ χθες το βράδυ».

Γαϊδούρι πάνω από τον αγκώνα

Γαϊδούρι πάνω από τον αγκώνα – Το «Arse» είναι ένας βρετανισμός για το πίσω μέρος του ατόμου. Ο κώλος πάνω από τον αγκώνα είναι ο τρόπος που μπορεί να καταλήξετε μετά από μερικές πάρα πολλές μπίντες στην τοπική παμπ. Μπορεί να σημαίνει να πέφτεις αδέξια, να είσαι ηλίθιος ή μια ποικιλία άλλων σημασιών αλλά σχεδόν πάντα σε σχέση με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Παράδειγμα: «Ήταν από τον αγκώνα του χθες το βράδυ στο hen do της (bachelorette party).»

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: Δείτε τη βασίλισσα Ελισάβετ Γιανγκ σε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες

Αδιάβροχο σακάκι με κουκούλα

Shutterstock

Αδιάβροχο σακάκι με κουκούλα – Ένας όρος για ένα ρούχο, ένα κοντό σακάκι με κουκούλα ή πάρκο (ο όρος δανείστηκε από τους Ινουίτ της Γροιλανδίας) – αλλά και ένας σπασίκλας, κάποιος που έχει εμμονή με ένα βαρετό, εξειδικευμένο χόμπι, όπως να παρακολουθεί αεροπλάνα ή να έχει εμμονή με τα στατιστικά του ποδοσφαίρου. Τα Anoraks έχουν πολλές τσέπες για να κρατούν σημειωματάρια, στυλό κλπ που θα χρησιμοποιούσαν τέτοιοι άνθρωποι. Παράδειγμα: «Δεν μπορούσα να υποφέρω ούτε ένα λεπτό από εκείνο το άνορακ να μιλάει για τρένα».

Ορίστε! Ελπίζουμε να μάθατε περισσότερα για μερικές κοινές βρετανικές φράσεις και λέξεις. Είναι τόσο διασκεδαστικοί και είναι παράξενο πόσο διαφορετικά μιλούν οι Αμερικανοί! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη βρετανική κουλτούρα, ρίξτε μια ματιά στο Βασίλισσα Ελισάβετ Β' μέσα στα χρόνια και μάθετε μερικά συναρπαστικά στοιχεία για τον μονάρχη!

Δείτε τη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στα χρόνια σε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

Κουτί αποστολής Queen's

Ίνσταγκραμ

Η Βασίλισσα λαμβάνει μια συνεχή ροή από κουτιά αποστολής που περιέχουν έγγραφα από την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και τον ιδιωτικό γραμματέα της Βασίλισσας. Αυτά τα κόκκινα, δερματόδετα κουτιά φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα εδώ και δεκαετίες.

Ένας (κάπως) σύγχρονος μονάρχης

Ίνσταγκραμ

Είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία. Έλαβε αυτό το καύχημα το 2015, όταν ξεπέρασε την 63χρονη πορεία της Βασίλισσας Βικτώριας.

Επίσημη Επιχείρηση

Ίνσταγκραμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει λάβει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντικείμενα αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Αυτό είναι πολλή δουλειά και ένα σωρό πλήρη κουτιά αποστολής.

Πριγκίπισσα Ελισάβετ

Ίνσταγκραμ

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή, τόσο νέα που ήταν τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ. Φωτογραφίζεται με τη μητέρα της, τη Δούκισσα του Γιορκ, καθώς συναντούν έναν βετεράνο σε μια πώληση δουλειάς που διοργάνωσε το Friends of the Elderly, μια φιλανθρωπική οργάνωση, τη δεκαετία του 1930.

Πίσω από την κάμερα

Ίνσταγκραμ

Αν είδατε την πρώτη σεζόν Το στέμμα , η παράσταση βρίσκει τη Βασίλισσα και τον αείμνηστο Πρίγκιπας Φίλιππος με μια κάμερα που χρησιμοποιούσαν για να καταγράφουν τα ταξίδια τους. Η Βασίλισσα ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για την οικιακή φωτογραφία και τις οικιακές ταινίες.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Ίνσταγκραμ

Στην παραπάνω φωτογραφία, η Βασίλισσα βραβεύει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπόμπι Μουρ . «Πριν από 55 χρόνια είχα την τύχη να παρουσιάσω το Παγκόσμιο Κύπελλο στον Μπόμπι Μουρ και είδα τι σήμαινε για τους παίκτες, τη διοίκηση και το βοηθητικό προσωπικό να φτάσουν και να κερδίσουν τον τελικό ενός μεγάλου διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου», έγραψε για την εμπειρία.

Με τον Βασιλιά

Βρίσκουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ νέα με τον πατέρα της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και ο πρίγκιπας Φίλιππος παρακολουθεί ένα νεαρό Πρίγκιπας Κάρολος καθισμένος σε ένα άγαλμα στο Balmoral το 1951.

Στέψη

Ίνσταγκραμ

Η στέψη της Ελισάβετ Β' έγινε στις 2 Ιουνίου 1953 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο. Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 25 ετών μετά το θάνατο του πατέρα της στις 6 Φεβρουαρίου 1952. Γι' αυτό τα γενέθλιά της γιορτάζονται τον Ιούνιο, παρόλο που γεννήθηκε τον Απρίλιο.

Φωτεινα χρωματα

Ίνσταγκραμ

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η βασίλισσα φοράει έντονα χρώματα για δημόσιες εκδηλώσεις. Δεν το φαντάζεστε, όσο μεγαλύτερο είναι το συμβάν, τόσο πιο φωτεινό είναι το χρώμα. Ο λόγος είναι ότι η Βασίλισσα τραβάει τεράστια πλήθη και τα έντονα χρώματα φαίνονται πιο εύκολα από απόσταση.

Γάμος

Ίνσταγκραμ

Ο αρραβώνας του υπολοχαγού Philip Mountbatten με την πριγκίπισσα Elizabeth ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 1947 και ο γάμος τελέστηκε στο Αβαείο του Westminster στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Οι κληρονόμοι

Ίνσταγκραμ

Σε αυτή τη φωτογραφία, βρίσκουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, τον πρίγκιπα Κάρολο και Πριγκίπισσα Άννα . Αργότερα θα γεννούσε άλλα δύο παιδιά, Πρίγκιπας Ανδρέας και Πρίγκιπας Εδουάρδος .

Εγγονια

Ίνσταγκραμ

Εκτός από τα τέσσερα παιδιά της, η βασίλισσα έχει 12 εγγόνια. Το 2017, η οικογένεια γιόρτασε καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ έγιναν το πρώτο ζευγάρι που γιόρτασε μια πλατινένια επέτειο (70 χρόνια γάμου).

Επιχείρηση

Ίνσταγκραμ

Το 1965, ο πρωθυπουργός, Χάρολντ Γουίλσον , κάλεσε τον Δούκα να προεδρεύσει μιας επιτροπής για να σχεδιάσει ένα σχέδιο που ανταμείβει τα βιομηχανικά και εξαγωγικά επιτεύγματα. Το σχέδιο έγινε The Queen's Awards for Enterprise. Βρίσκουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή στη δεκαετία του εξήντα στην τελετή απονομής.

Παιχνίδια Κοινοπολιτείας

Ίνσταγκραμ

Η Ομοσπονδία Αγώνων της Κοινοπολιτείας ιδρύθηκε το 1932. Αυτή η φωτογραφία βρίσκει τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο να απολαμβάνουν ένα παιχνίδι που διοργάνωσε η ομοσπονδία.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει συγκλονιστικό αίτημα καθώς γιορτάζει την 70η επέτειο της ένταξής της

Τα Κτήματα

Ίνσταγκραμ

Τα ιδιωτικά κτήματα του Queen περιλαμβάνουν το Sandringham και το Balmoral, καθώς και τα Windsor Great και Home Parks. Αυτή η φωτογραφία βρίσκει τη βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Balmoral το 1972.

Μια αγάπη για τις παραστατικές τέχνες

Ίνσταγκραμ

Η βασίλισσα, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα , και ο Δούκας του Εδιμβούργου απεικονίζονται αφήνοντας μια παράσταση του Παιδιά και κούκλες στο Κολοσσαίο του Λονδίνου το 1953. Φαίνεται ότι η βασίλισσα απόλαυσε την παράσταση.

Βασιλομήτωρ

Ίνσταγκραμ

Εδώ βρίσκουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ αρκετά νεαρή για να πηγαίνει στο σχολείο, που απεικονίζεται με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη βασίλισσα Μητέρα.

Στη βιβλιοθήκη

Ίνσταγκραμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου απεικονίζονται στη Βιβλιοθήκη στο Κάστρο Balmoral το 1976. Αναρωτιόμαστε τι ξεφυλλίζει εδώ.

Ετήσιο χριστουγεννιάτικο μήνυμα μέσα στα χρόνια

Ίνσταγκραμ

Εκτός από το ότι η βασίλισσα ήταν η πρώτη μονάρχης που στέφθηκε στην τηλεόραση, ήταν η πρώτη που έκανε ετήσιο τηλεοπτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Εδώ είναι μια ματιά σε αυτήν μέσα στα χρόνια.

Μια πριγκίπισσα που θα γινόταν βασίλισσα

Ίνσταγκραμ

Εδώ, βρίσκουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή, μόλις 3 ετών. Αυτή ήταν μια ετήσια χριστουγεννιάτικη κάρτα από τον μελλοντικό βασιλιά και τη βασίλισσα με την κόρη τους που θα συνέχιζε να βασιλεύει. Αυτό ταχυδρομήθηκε το 1929.

Στο μήνα του μέλιτος

Ίνσταγκραμ

Η Βασίλισσα και ο Δούκας απεικονίζονται εδώ το 1947 στο μήνα του μέλιτος στο Broadlands στο Hampshire. Τότε ήταν απλώς μια πριγκίπισσα.

Ο μωρός πρίγκιπας Κάρολος

Ίνσταγκραμ

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας απεικονίζεται εδώ με τη μητέρα του. Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948, πριν η μητέρα του γίνει βασίλισσα και πριν γίνει διάδοχος του θρόνου.

Μνήμη

Ίνσταγκραμ

Στην παραπάνω φωτογραφία, η Βασίλισσα Ελισάβετ νεαρή, αμέσως μετά τη στέψη της, καταθέτει στεφάνι μνήμης όσων χάθηκαν σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους για την Επιτροπή Πολέμου της Κοινοπολιτείας.

Η πριγκίπισσα Άννα είναι παντρεμένη

Ίνσταγκραμ

Αυτή η φωτογραφία βρίσκει τη βασίλισσα Ελισάβετ και την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, την ημέρα του γάμου της Άννας. Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε Λοχαγός Μαρκ Φίλιπς το 1973. Αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει ότι ήταν μια πολύ εκθαμβωτική υπόθεση.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι μπορεί να είναι η συνονόματη της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά η βασίλισσα μπορεί να τη λάμψει στα 1α γενέθλιά της

Από το 1950

Ίνσταγκραμ

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά τη γέννηση της πριγκίπισσας Anne το 1950. Η βασίλισσα φαίνεται να λάμπει από ευτυχία μετά τη γέννηση της πρώτης και μοναδικής κόρης της.

Ορίστε το! Πώς σας φάνηκε αυτές οι φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ; Δεν έχει ζήσει την πιο ιστορική ζωή; Ελπίζουμε να σας άρεσε να ρίξετε μια ματιά στην αξιοσημείωτη ζωή του μονάρχη.

Η εκπομπή της Wendy Williams δεν θα πρωταγωνιστεί πλέον στη Wendy Williams; Μάθετε ποιος μπορεί να την αντικαταστήσει

Εν μέσω αναφορών για προβλήματα υγείας, η Γουέντι Γουίλιαμς φέρεται να απομακρύνεται από το ονομαζόμενο talk show της.

Ο Alec Baldwin μιλάει για την αρνητικότητα και τη Halyna Hutchins στο New Year’s Post

Η 31η Δεκεμβρίου και η 1η Ιανουαρίου χρησιμοποιούνται συχνά για να αναλογιστούν το τελευταίο έτος και να προσβλέπουν στο νέο έτος. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Alec Baldwin.