40 τυχερά και όμορφα ονόματα μωρών εμπνευσμένα από την Ιρλανδία για αγόρια και κορίτσια

Περισσότεροι Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ότι έχουν ιρλανδική καταγωγή από ό,τι πραγματικοί κάτοικοι του νησιού της Ιρλανδίας. Πάνω από 33 εκατομμύρια Αμερικανοί ή το 10% του πληθυσμού λένε ότι έχουν ιρλανδικές ρίζες. Ο πληθυσμός του νησιού της Ιρλανδίας είναι 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τέτοια ζωντάνια και θεωρούνταν μεγαλύτερη υπόθεση στις πολιτείες από ό,τι στην πατρίδα μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα. Ο Άγιος Πάτρικ είναι ο κατεξοχήν προστάτης άγιος της Ιρλανδίας και η ημέρα σηματοδοτεί τον θάνατό του. Λόγω της ιρλανδικής διασποράς, η γιορτή γιορτάζεται σε περισσότερες χώρες από οποιοδήποτε άλλο εθνικό φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την ιρλανδική παράδοση , ο Άγιος Πάτρικ απήχθη από Ιρλανδούς επιδρομείς από τη ρωμαϊκή κατοχή Βρετανία τον 5ο αιώνα. Μεταφέρθηκε στην Ιρλανδία ως σκλάβος και εργάστηκε εκεί ως βοσκός για έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «βρήκε τον Θεό» και τελικά διέφυγε στη Βρετανία. Εκεί, έγινε ιερέας και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιρλανδία για να μετατρέψει τους παγανιστές Ιρλανδούς στον Χριστιανισμό. Δημιουργήθηκε μια αλληγορία των προσπαθειών του και λέγεται ότι ο Άγιος Πατρίκιος έδιωξε τα φίδια από το νησί. (Κανένα φίδι δεν έχει κατοικήσει ποτέ στην περιοχή.) Για πολλούς η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι μια διασκεδαστική δικαιολογία για να φορέσετε πράσινα και να παρακολουθήσετε μια παρέλαση. Εάν εμπνέεστε από τον Άγιο Πατρίκιο ή απλώς αισθάνεστε πραγματικά την «τύχη των Ιρλανδών», μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δώσετε στο μωρό σας όνομα εμπνευσμένο από την Ιρλανδία. Τα ιρλανδικά ονόματα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την γαελική και την ιστορική πολιτική ιστορία της Ιρλανδίας. Αυτά τα ονόματα φαίνονται εξωτικά και οικεία. Εδώ είναι τα αγαπημένα μας Ιρλανδικά ονόματα μωρών .

30. Saoirse

Προφέρεται «ser-sha», το όνομα σημαίνει «ελευθερία» ή «ελευθερία» και είναι δημοφιλές μόνο από τη δεκαετία του 1920. Ο πιο δημοφιλής φορέας του ονόματος δεν είναι άλλος από Saoirse Ronan , Ιρλανδός ηθοποιός που εμφανίστηκε πρόσφατα στην κινηματογραφική μεταφορά του Μικρές γυναίκες . Άλλα διάσημα Saoirses περιλαμβάνουν:

29. Κιάρα

Προφέρεται 'kee-ra' το όνομα αυτής της όμορφης κοπέλας είναι η θηλυκοποιημένη μορφή του ονόματος Ciaran και προέρχεται από τη γαελική λέξη 'ciar' που σημαίνει σκούρο. Το όνομα υποδηλώνει σκοτεινά χαρακτηριστικά και διαδόθηκε μετά την ίδρυση ενός μοναστηριού στο Tipperary τον 7ο αιώνα από τον St. Ciara. Τα διάσημα Ciara περιλαμβάνουν:

28. Κόνορ

Η έννοια του ονόματος Conor αμφισβητείται. Πολλοί μεταφράζουν το όνομα ως «λάτρης των κυνηγόσκυλων», αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την ιρλανδική λέξη «coachuhhar» που σημαίνει «μεγάλη επιθυμία». Ο Ιρλανδός βασιλιάς, Conchobhar είχε μια μορφή του ονόματος και σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον Χριστό. Οι διάσημοι Conors περιλαμβάνουν:

27. Όρλα

Ένας από τους πιο φημισμένους βασιλιάδες της Ιρλανδίας, ο Brian Boru είχε μια αδερφή και μια κόρη που ονομάζονταν Orla. Εναλλακτικά γράφεται, 'Orlaith' το όνομα σημαίνει 'χρυσή πριγκίπισσα'. Οι διάσημες Orlas περιλαμβάνουν:

26. Mebh

Το Meabh είναι η παραδοσιακή ορθογραφία του φανταστικού ονόματος Maeve. Το όνομα σημαίνει «μεθυστικό». Σύμφωνα με τον ιρλανδικό μύθο, η Meabh ήταν μια πολεμίστρια βασίλισσα του Connacht. Ενώ οι περισσότεροι γονείς έχουν προσαρμόσει τον Maebh στη Maeve, θέλαμε να δείξουμε τις διάσημες Maeves:

 • Maeve Binchy (1940–2012), Ιρλανδός συγγραφέας
 • Maeve Dermody (γεν. 1985), Αυστραλή ηθοποιός
 • Maeve Fort (γεν. 1940), Βρετανός διπλωμάτης
 • Μέιβ Χάρις (γεν. 1976), Αμερικανός ζωγράφος αφηρημένης τέχνης
 • Maeve Jinkings (γεν. 1976), Βραζιλιάνα ηθοποιός
 • Maeve Ludlow , φανταστικός χαρακτήρας από Γιατροί
 • Maeve McCarthy , Ιρλανδός μαθηματικός
 • Maeve McGuire (γεν. 1937), Αμερικανίδα ηθοποιός
 • Maeve O'Boyle (γεν. 1987), Σκωτσέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός

25. Λίαμ

Ηθοποιοί Λίαμ Νίσον και Λίαμ Χέμσγουορθ δόθηκε και στους δύο αυτό το όμορφο όνομα. Το όνομα σημαίνει «πολεμιστής με ισχυρή θέληση» και είναι η συντομευμένη μορφή του πιο παραδοσιακού, Ulliam. Ο Ulliam μπορεί να σας φαίνεται οικείος επειδή είναι η ιρλανδική μορφή του δημοφιλούς αγγλικού ονόματος, William. Οι διάσημοι Liam περιλαμβάνουν:

24. Κίλιαν

Το ιρλανδικό όνομα Cillian που προφέρεται, «kill-ee-an» έχει πολλές διαφορετικές σημασίες, όπως «πόλεμος», «διαμάχη» και ακόμη και «λαμπερός». Το όνομα προέρχεται από τη λέξη «cille» που σχετίζεται με «εκκλησία» ή «μοναστήρι». Ηθοποιός Ο Σίλιαν Μέρφι είναι ένα διάσημο πρόσωπο που φέρει περήφανα αυτό το όνομα. Οι διάσημοι Κιλλιανοί περιλαμβάνουν:

23. Shauna

Η Shauna είναι η γυναικεία μορφή του δημοφιλούς ιρλανδικού ονόματος αγοριού Sean. Το όνομα σημαίνει «ο Θεός είναι ελεήμων» ή «παρών». Οι διάσημες Shaunas περιλαμβάνουν:

 • Shauna Burns , Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πιανίστας
 • Shauna Coxsey , Άγγλος επαγγελματίας ορειβάτης βράχου
 • Shauna Cross , Αμερικανός αθλητής του ντέρμπι των κυλίνδρων
 • Shauna Gambill , Αμερικανίδα βασίλισσα ομορφιάς
 • Shauna Grant , Αμερικανίδα γυμνό μοντέλο και πορνογραφική ηθοποιός
 • Shauna Macdonald , Σκωτσέζα ηθοποιός
 • Shauna Parsons , Αμερικανός παρουσιαστής ειδήσεων
 • Shauna Rohbock , Αμερικανός στρατιώτης, ολυμπιονίκης μπομπς και πρώην ποδοσφαιριστής
 • Shauna Rolston , Καναδός τσελίστας
 • Shauna Sand , Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο του Playboy

22. Όσκαρ

Το όνομα Όσκαρ σημαίνει «εραστής των ελαφιών» ή «φίλος των ελαφιών» που είναι απλά αγαπημένη. Προέρχεται από τις γαελικές λέξεις «os» που σημαίνει ελάφι και «cara» που σημαίνει φίλος. Η ιρλανδική μυθολογία χαρακτηρίζει τον Όσκαρ ως γιο του ποιητή Οϊσίν. Διάσημοι με το όνομα Όσκαρ:

21. Sinead

Ενώ σας έχουμε συντονιστεί στα ονόματα που ξεκινούν με SH-, το όνομα Sinead που προφέρεται 'shin-ade' είναι η ιρλανδική μορφή της Jane ή της Jeanette. Όπως και η Shauna, το όνομα σημαίνει επίσης «Ο Θεός είναι ελεήμων». Διάσημος και αμφιλεγόμενος Ιρλανδός τραγουδιστής Sinead O'Conner φέρει το όνομα. Τα διάσημα Sineads περιλαμβάνουν:

20. Kayleigh

Το όνομα Kayleigh προφέρεται 'kay-lee' και σημαίνει 'λεπτός και όμορφος'. Προέρχεται από τη γαελική λέξη 'caol' που σημαίνει 'λεπτός'. Οι διάσημοι Kayleigh περιλαμβάνουν:

 • Kayleigh Gilbert , Νοτιοαφρικανή ηθοποιός
 • Kayleigh Green (γεν. 1988), Βρετανός ποδοσφαιριστής
 • Kayleigh Hines (γεν. 1991), Άγγλος ποδοσφαιριστής
 • Kayleigh McEnany (γεν. 1988), Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας
 • Kayleigh McKee (γεν. 1994), Αμερικανίδα ηθοποιός φωνής
 • Kayleigh Morton , ένας φανταστικός χαρακτήρας στο Οδός στέψης
 • Kayleigh Pearson (γεν. 1985), Αγγλικό μοντέλο

19. Cormac

Ένα άλλο όνομα κατάλληλο για έναν βασιλιά, το Cormac ήταν το όνομα ενός βασιλιά της Ιρλανδίας του 3ου αιώνα. Η σημασία αυτού του ονόματος μπορεί να είναι απαξιωτική για κάποιους, σημαίνει «γιος της μολύνσεως». Ναι, το διάβασες σωστά. Το όνομα προέρχεται από τις γαελικές λέξεις, 'corb' που σημαίνει 'μόλυνση' και 'mac' που σημαίνει 'γιος'. Τα διάσημα Cormac περιλαμβάνουν:

18. Καλά

Το όνομα Dara προέρχεται από τη λέξη 'daire' που σημαίνει 'καρποφόρο' ή 'γόνιμο'. Αν θέλετε να ασχοληθείτε λίγο με τα ζιζάνια, ο ιρλανδικός μύθος περιλαμβάνει τον Daire Mac Fiachna, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του 'Brown Bull of Cooley' και αρνήθηκε να πουλήσει τον ταύρο στη βασίλισσα Maebh. Η άρνηση είχε ως αποτέλεσμα τον αγώνα μεταξύ του Ulster και του Connacht. Και τα δύο θα ήταν αργότερα ονόματα επαρχιών στην Ιρλανδία. Προσωπικά, θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτόν τον Καφέ Ταύρο. Τα διάσημα Daras περιλαμβάνουν:

17. Φιόνα

Η Fiona είναι η γυναικεία μορφή του ονόματος του αγοριού Fionn και σημαίνει 'δίκαιο'. Fiona Apple και Φιόνα Σο είναι δύο διασημότητες με ιρλανδικές ρίζες που φέρουν το όνομα. Άλλα διάσημα Fianas περιλαμβάνουν:

16. Imogen

Ηθοποιός Imogen Poots μπορεί να έχει αγγλική προφορά, αλλά και οι δύο γονείς της κατάγονται από τη Βόρεια Ιρλανδία. Το όνομα Imogen προέρχεται από τη γαελική λέξη 'inghean' και σημαίνει 'κόρη' ή 'κόρη'. Οι μελετητές προτείνουν ότι το όνομα μπορεί επίσης να μεταφραστεί ώστε να σημαίνει «αθώος» ή «άψογος». Το όνομα προφέρεται 'imma-jen'. Τα διάσημα Imogens περιλαμβάνουν:

 • Imogen Bailey (γεν. 1977), Αυστραλή μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια
 • Imogen Boorman (γεν. 1971), Βρετανίδα ηθοποιός από το Hellbound: Hellraiser II
 • Imogene Coca (γενν. 1908), Αμερικανίδα ηθοποιός κόμικ
 • Imogen Cunningham (γεν. 1883), Αμερικανός φωτογράφος
 • Imogen Stuart (γεν. 1927), Γερμανός γλύπτης
 • Imogen Stubbs (γεν. 1961), Αγγλίδα ηθοποιός
 • Imogen Thomas (γεννήθηκε το 1982), μοντέλο από την Ουαλία και διαγωνιζόμενη στις Big Brother U κ

15. Ριαν

Προφέρεται «ree-an» και δεν πρέπει να συγχέεται με τον Ryan, το όνομα Rian σημαίνει «μικρός βασιλιάς». Προέρχεται από την ιρλανδική λέξη για τον βασιλιά, 'rí'. Οι διάσημοι Rians περιλαμβάνουν:

 • Rian Dawson, ντράμερ για αμερικανική ποπ πανκ μπάντα All Time Low
 • Ριαν Χιουζ , Βρετανός γραφίστας, εικονογράφος και καλλιτέχνης κόμικς
 • Ριαν Τζέιμς (1899–1953), Αμερικανός σεναριογράφος
 • Ριαν Τζόνσον (γεννήθηκε το 1973), Αμερικανός σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός
 • Ριαν Λίντελ (γεννημένος το 1977), παίκτης της Εθνικής Ποδοσφαίρου της Αμερικής
 • Rian Wallace (γεν. 1982), Αμερικανός πρώην ποδοσφαιριστής
 • Ο Rian, ένας φανταστικός χαρακτήρας από το The Dark Crystal: Age of Resistance του Jim Henson και τα δεσμευμένα μυθιστορήματα του J.M. Lee

14. Ρόναν

Το Ronan είναι ένα εξαιρετικά παλιό όνομα που σημαίνει «μικρή φώκια». Συνολικά, υπάρχουν δώδεκα άγιοι με το όνομα Ronan και ένας αρχαίος βασιλιάς του Leinster που είχε επίσης το όνομα. Δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου έχει περίφημα αυτό το vintage όνομα. Άλλοι διάσημοι Ronan περιλαμβάνουν:

13. Ρόρι

Το πρώτο άτομο που έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Rory μπορεί να είναι ο χαρακτήρας, Rory Gilmore από την παράσταση, Gilmore Girls . Αν και ο Rory είναι θηλυκό, το όνομα στην Ιρλανδία δίνεται πιο συχνά σε αγοράκια. Το όνομα σημαίνει «χρώμα σκουριάς». Ο τελευταίος υψηλόβαθμος βασιλιάς της Ιρλανδίας, ο Rory O'Connor βασίλεψε από το 1166-1170. Άλλα διάσημα Rorys περιλαμβάνουν:

12. Σε αυτό

Το όνομα Nessa έχει μια ιστορική ιστορία στην Ιρλανδία. Ανήκε στην ισχυρή και πολιτικά φιλόδοξη μητέρα του Conchobar (Conor) MacNessa, βασιλιά του Ulster. Κατά ειρωνικό τρόπο, το όνομα σημαίνει «τραχύς» κάτι που είναι περίεργο για ένα τόσο κομψό όνομα. Οι διάσημοι Nessas περιλαμβάνουν:

 • Η Νέσα Τσίλντερς είναι Ιρλανδή πολιτικός που υπηρέτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 • Νέσα Κοέν. Επώνυμο: Κοέν. Αρχικά: NC. Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 1884…
 • Νέσα Φέντις. Επώνυμο: Feddis. Αρχικά: NF. Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 1958…
 • Νέσα Μόργκαν. Επώνυμο: Morgan. Αρχικά: NM. Fame Meter (0/100)
 • Νέσα Κάρεϊ. Επώνυμο: Carey. Αρχικά: NC. Fame Meter (0/100)

11. Φέργαλ

Είτε πιστεύετε είτε όχι, το ιρλανδικό όνομα Fergal είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Το όνομα προέρχεται από το «Fearghal» και σημαίνει «γενναίος» ή «γενναίος». Θα μπορούσατε πάντα να τον αποκαλείτε «Fergie». Τα διάσημα Fergals περιλαμβάνουν:

10. Χαμογέλα

Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε πόσο τρελές είναι οι γαελικές προφορές; Το όνομα Aoibh προφέρεται και προέρχεται από το 'eve'. Δεν είμαστε σίγουροι πώς αυτή η ομαδοποίηση γραμμάτων οδηγεί ένα στην Εύα, αλλά είναι εντάξει. Το όνομα σημαίνει «όμορφο» και «λαμπερό». Εάν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε, μια άλλη δημοφιλής μορφή του ονόματος Aoibheann είναι επίσης παράγωγο. Προφέρεται με κάποιο τρόπο «ay-veen». Το Aoibh είναι ένα τόσο μοναδικό όνομα θα είναι το παιδί σας το πρώτο διάσημο πρόσωπο που θα το φέρει;

9. Εύα

Οι ιρλανδικές μορφές του Αδάμ και της Εύας είναι το Ádhamh agus Éabha. Το όνομα προφέρεται «ey-va» και σημαίνει «ζωή» ή «μητέρα της ζωής». Τα διάσημα Eabha περιλαμβάνουν:

 • Éva McMahon Ιρλανδή τραγουδίστρια της Celtic Woman.
 • Η Éabha Doorley (π. 2010) κόρη των Σκοτσέζων τραγουδιστών Julie Fowlis και Éamon Doorley.

8. Διάδρομος

Προφέρεται ως «ash-ling, Aisling είναι ένα όνομα που έγινε δημοφιλές μόλις τον τελευταίο 20ο αιώνα. Το όνομα προέρχεται από τη γαελική λέξη 'aislinge' και αναφέρεται σε ένα 'aisling' που είναι ένα ποιητικό είδος της ιρλανδικής ποίησης του 17ου αιώνα. Οι διάσημοι διάδρομοι περιλαμβάνουν:

 • Aislin, το ψευδώνυμο του Καναδού πολιτικού σκιτσογράφου Τέρι Μόσερ (γεννημένος το 1942)
 • Aisling Bea (γεν. 1984), Ιρλανδός κωμικός
 • Άισλινγκ Νταλί (γεν. 1987), Ιρλανδός μαχητής μικτών πολεμικών τεχνών
 • Aisling Franciosi (γεν. 1993), Ιρλανδο-ιταλίδα ηθοποιός
 • Aisleyne Horgan-Wallace (γεν. 1978), Βρετανικό μοντέλο γκλαμουρ και Μεγάλος αδερφός αγωνιζόμενος
 • Aislín McGuckin (γεν. 1974), ηθοποιός της Βόρειας Ιρλανδίας
 • Aislinn Meaney (γεν. 1998), ποδοσφαιριστής της Ιρλανδίας

7. Μπρένταν

Πάνω από 17 άγιοι φέρουν το όνομα Μπρένταν και ο πιο διάσημος από αυτούς είναι ο Άγιος Μπρένταν ο Πλοηγός που φημολογείται ότι είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος 1.000 ολόκληρα χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Το Brendan είναι μια αγγλοποιημένη μορφή του ιρλανδικού Breandan, που σημαίνει «πρίγκιπας». Τα διάσημα Brandans περιλαμβάνουν:

6. Λιοντάρια

Εάν δεν είστε αρκετά τολμηροί να ονομάσετε την κόρη σας Η Ριάνα ειλικρινά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε την ιρλανδική μορφή του ονόματος, Riona. Το όνομα προέρχεται από τη γαελική λέξη 'rionach' που σημαίνει 'βασίλισσα'. Είναι ένα όνομα που ταιριάζει σε μια βασίλισσα! Η Ριόνα είναι ένα τόσο μοναδικό όνομα θα είναι το παιδί σας το πρώτο διάσημο πρόσωπο που θα το κουβαλήσει;

5. Όραν

Το Oran είναι ένα δημοφιλές όνομα για αγόρι στην Ιρλανδία και σημαίνει 'χλωμό'. Μερικοί μελετητές υποστηρίζουν ότι μεταφράζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σε «μικρό χλωμό πράσινο». Τα διάσημα Oran περιλαμβάνουν:

4. Cian

Προφέρεται «kee-an» το όνομα σημαίνει «αρχαίο» ή «διαρκές». Ο ιρλανδικός μύθος περιέχει ιστορίες του Cian Mac Mael Muad, ο οποίος ήταν γαμπρός του Brian Boru, και οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν προφανώς στη μάχη του Clontarf. Οι διάσημοι Cians περιλαμβάνουν:

3. Σάνον

Σε απόσταση αναπνοής από τη Shauna, το Shannon σημαίνει «σοφό ποτάμι». Η παραδοσιακή ιρλανδική ορθογραφία του ονόματος είναι Sionainn, αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ορθογραφίες, όπως το Shannen. Ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι έχει αυτό το όμορφο όνομα. Τα Famoun Shannons περιλαμβάνουν:

2. Κρεγκ

Αν ψάχνετε για ένα στιβαρό όνομα μωρού, μην ψάχνετε πέρα ​​από τον Craig. Προέρχεται από τη γαελική λέξη για το ροκ, 'carraig'. Τα διάσημα Craig περιλαμβάνουν:

1. Πάτρικ

Δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε Ημέρα του Αγίου Πατρικίου χωρίς να μιλάμε για το όνομα Πάτρικ. Ο Patrick είναι η αγγλοποιημένη μορφή του ιρλανδικού ονόματος Padraig που προφέρεται, 'paw-drig'. Το όνομα σημαίνει «ευγενικά γεννημένος» και οι δύο μορφές του ονόματος προέρχονται από τα λατινικά, Patricius. Υπάρχουν πολλοί διάσημοι Particks και εδώ είναι μόνο μερικά.

40. Χάλκινο

Το Brona είναι μια αγγλοποιημένη μορφή του ιρλανδικού ονόματος Bronach ή Bronagh. Ο γοητευτικός ήχος διαψεύδει τη σκυθρωπή του σημασία της «λύπης».

39. Λάρκιν

Το Larkin είναι το όνομα ενός αγοριού ιρλανδικής προέλευσης που σημαίνει 'τραχύς' και 'αγριός'. Αγαπάμε το στοιχείο Lark αυτού του ονόματος που είναι ένα λεπτό νεύμα στη φύση.

38. Πάρε

Το Merrin είναι η ιρλανδική παραλλαγή του κορνουαλικού ονόματος Merryn. Το όνομα σημαίνει «χαρούμενος» και «ελαφρόκαρδος». Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη Mary ή τη Marilyn.

37. Κίλαν

Το Keelan είναι η αγγλοποιημένη μορφή του Caelan (την οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλήρως). Το Keelan είναι ένα κομψό όνομα που σημαίνει 'λεπτό' ή 'τίμιο'. Είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές που έχει σχεδόν αχρησιμοποίητη στις ΗΠΑ.

36. Λιοντάρι

Εάν η Φιόνα είναι πολύ συνηθισμένη για εσάς, σκεφτείτε να πάτε με το ιρλανδικό, ξάδερφό της όνομα, Ριόνα. Έχει μια νικητήρια σημασία στο 'βασίλισσα'.

35. Τορίνο

Ο Τορίν περνάει μια στιγμή για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Οι γονείς στρέφονται σε αυτό το όνομα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς είναι τόσο ελκυστικό και προσιτό. Η ιρλανδική ρίζα του Τορίν σημαίνει «αρχηγός».

34. Ρένυ

Το Renny είναι μια αγγλοποιημένη μορφή του γαελικού ονόματος, Rathnait. Ο Renny αποδεικνύεται μια ευκολότερη πώληση για τους περισσότερους Αμερικανούς γονείς. Το όνομα σημαίνει «μικρός, ευημερούσα».

33. Τρελός

Το Madden είναι μια ελαφρώς δημοφιλής επιλογή για αγοράκια από το 2007. Το Madden προέρχεται από ένα ιρλανδικό επώνυμο που σχετίζεται με το Madigan και σημαίνει «μικρό σκυλί».

32. Μπρέντα

Αγγλοποιημένη παραλλαγή του γαελικού ονόματος, Brighid. Μας αρέσει η περιστασιακή δροσιά της Breda. Το όνομα σημαίνει «εξυψωμένος».

31. Μπλέιν

Το Blaine ήταν ένα δημοφιλές όνομα για τα αγόρια στις ΗΠΑ από τότε που άρχισαν τα αρχεία το 1880. Η γαελική ρίζα του ονόματος σημαίνει «λεπτή» ή «γωνιακή». Το όνομα ανήκει στην πραγματικότητα σε έναν άγιο του έβδομου αιώνα.

Οι Ιρλανδοί έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και μαζί τους, ο πολιτισμός, η κληρονομιά, ακόμη και τα ονόματά τους. Αυτά τα ιρλανδικά ονόματα είναι μερικά από τα πολύ αγαπημένα μας και πολλά από αυτά προσφέρουν εναλλακτικές σε πιο κοινά αγγλικά ονόματα. Εάν το μωρό σας γεννιέται τον Μάρτιο ή αν έχετε απλώς μια συγγένεια με τα ιρλανδικά ονόματα, οποιαδήποτε από αυτές τις τριάντα επιλογές θα ήταν εξαιρετικές επιλογές.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!