4 ανήλικα αγόρια παθαίνουν χημικά εγκαύματα από σπιτικό «Sanitizer Spray» που πωλείται στο Local 7-Eleven

Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης 7-Eleven στο Westwood του New Jersey ήταν ερευνήθηκε από την αστυνομία μετά από τέσσερα νεαρά αγόρια υπέστησαν εγκαύματα από σπιτικό «απολυμαντικό σπρέι» πωλείται στο ψιλικατζίδικο.

Από τότε, ο ιδιοκτήτης έχει χρεωθεί με τέσσερις κατηγορίες για κίνδυνο παιδικής ηλικίας μαζί με παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές, ανέφερε το NJ.com.

Εικόνα μέσω River Vale PD

Manisha Bharad φέρεται να επινόησε τη δημιουργία DIY καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για απολυμαντικό χεριών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κορωνοϊός έξαρση.

Σε κοινή δήλωση από τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ Gurbir Grewal μαζί με τον εισαγγελέα της κομητείας Μπέργκεν Mark Musella , το οποίο αποκτήθηκε από το NJ.com, ο ιδιοκτήτης της τοποθεσίας River Vale 'αναμείξει το εμπορικά διαθέσιμο απολυμαντικό αφρού, το οποίο δεν προοριζόταν για μεταπώληση, με νερό και το συσκευάστηκε σε μπουκάλια aftermarket για να πωληθεί στο 7-Eleven στην οδό Rivervale. ”

Από εκεί, «μια φαινομενική χημική αντίδραση από το μείγμα προκάλεσε τα εγκαύματα», αποκάλυψε η δήλωση.

Εικόνα μέσω Shutterstock

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Γυναίκα απενεργοποιεί τον διαχύτη λαδιού και πηγαίνει στο κρεβάτι. Όταν ξυπνάει, δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της

Η αστυνομία έμαθε επίσης για το απολυμαντικό DIY μετά από πολλές φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες έδειχναν ένα νεαρό αγόρι «με εμφανή εγκαύματα στο χέρι και το πόδι του», Η αστυνομία του River Vale Υπολοχαγός Τζον ΝτεΒόε είπε στο NJ.com.

Ένας γονέας (το όνομα του οποίου είναι άγνωστο) δημοσίευσε τις φωτογραφίες αφού πήγε τον γιο της στο ER. Σύμφωνα με αστυνομική έκθεση, τρία 10χρονα μαζί με ένα 11χρονο υπέστησαν εγκαύματα μετά τη χρήση των μειγμάτων. Ο ένας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με το CBS 2, ενώ τα άλλα αγόρια είχαν πιο ήπιες αντιδράσεις.

Εικόνα μέσω Shutterstock

Γύρω στις 8:15 μ.μ. τη Δευτέρα, η αστυνομία ερεύνησε το 7-Eleven και βρήκε πέντε μπουκάλια απολυμαντικού ακόμα στα ράφια.

Τούτου λεχθέντος, εννέα μπουκάλια αγνοούνται. Από τότε η αστυνομία έστειλε το μείγμα για δοκιμές για να μάθει ποια ακριβώς συστατικά περιείχε η φόρμουλα.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Καταναλωτικών Υποθέσεων του Νιου Τζέρσεϊ έχει αρχίσει να επανεξετάζει τις πρακτικές του καταστήματος σχετικά με την «πώληση και προώθηση προϊόντων υγείας και υγιεινής», ανέφερε η δήλωση.

Η αστυνομία έστειλε επιπλέον μια επιστολή στην Bharade ζητώντας να κρατήσει αρχεία σχετικά με την προετοιμασία του μείγματος.

Εικόνα μέσω Shutterstock

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Η μαμά της Βαλτιμόρης κατηγορήθηκε επειδή έκαψε τον 4χρονο γιο του σε ζεματιστό μπάνιο και πήρε ένα λιφτ για να πετάξει τα λείψανά του

Όταν επρόκειτο για τις ενέργειες του Bharade, ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϊ ήταν πολύ σαφής.

«Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής. εάν προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε τους κατοίκους μας κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, θα σας λογοδοτήσουμε », μοιράστηκε ο Grewal με το NJ.com. «Οι λιανοπωλητές που προσπαθούν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα εκμεταλλευόμενοι άλλους θα αντιμετωπίσουν αστικές και ποινικές συνέπειες».

Δεν είναι σαφές εάν ο Bharade, 47 ετών, έχει αποκτήσει δικηγόρο.

Ένας δημοσιογράφος στο NJ.com τηλεφώνησε στην τοποθεσία 7-Eleven και μίλησε με έναν υπάλληλο που επέμεινε ότι τα σπρέι ήταν ασφαλή, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η αστυνομία καλεί όποιον μπορεί να έχει αγοράσει το απολυμαντικό να τους τηλεφωνήσει αμέσως (201) 664-1111 με οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να μοιραστούν.