35 ονόματα μωρών εμπνευσμένα από πολύτιμους λίθους και κοσμήματα που είναι εξίσου πολύτιμα με το μικρό σας

Ο φυσικός κόσμος προσφέρει τόση μεγαλοπρέπεια. Φυσικά υλικά και πολύτιμοι λίθοι έχουν εκτιμηθεί και αγαπηθεί από τους ανθρώπους για πάντα. Δεν είναι μυστικό ότι αυτά τα πολύτιμα υλικά έχουν εμπνεύσει πολλούς ονόματα μωρών . Πριν από έναν αιώνα, τα ονόματα κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων ήταν στη μόδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα ονόματα ήταν πιο δημοφιλή κατά τις υπερβολές της δεκαετίας του '20. Ευτυχώς, πολλοί λάτρεις της φύσης βοηθούν να γίνουν τα ονόματα μωρών κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων να αυξηθούν σε δημοτικότητα σήμερα. Αυτά τα ονόματα φαίνονται να εκθαμβώνουν όπως οι πέτρες που τα ενέπνευσαν και έχουν παραμείνει σε χρήση για δεκαετίες. Μπορεί να μην ήταν τα πιο δημοφιλή από τις δεκαετίες 1950-90, αλλά στοιχηματίζουμε ότι γνωρίζετε κάποιον με το όνομα Crystal! Τα βρεφικά ονόματα εμπνευσμένα από κοσμήματα και μέταλλα είναι τόσο ξεχωριστά γιατί υποδηλώνουν αξία και αίγλη. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι λατρεύουμε ονόματα που πραγματικά λάμπουν! Εδώ είναι 35 ονόματα μωρών εμπνευσμένα από πολύτιμους λίθους, κοσμήματα, μέταλλα και άλλα φυσικά υλικά. Είναι σαν ένα μικρό σεντούκι με ονόματα μωρών.

35. Αμέθυστος

Ενώ το όνομα Amethyst δεν έχει φτάσει ποτέ στα 1.000 κορυφαία σε δημοτικότητα, το όνομα δεν είναι εντελώς ανήκουστο. Στην αρχαία Ελλάδα, ο Αμέθυστος ήταν ένα δημοφιλές όνομα για τα κορίτσια. Σύμφωνα με τη δεισιδαιμονία, η πέτρα πιστεύεται ότι έχει «καταπραϋντικές» ιδιότητες και θα προστατεύει τον ιδιοκτήτη από τις επιπτώσεις ενός σκληρού ποτού! Τι? Ο Αμέθυστος είναι ένα τόσο όμορφο και μοναδικό όνομα που μπορεί να συντομευτεί σε Amy.

34. Ελεφαντοστού

Το απολιθωμένο ελεφαντόδοντο από χαυλιόδοντες μαμούθ ή θαλάσσιου ίππου είναι ένα πολύτιμο υλικό. Ενώ η παράνομη λαθροθηρία ρινόκερων και ελεφάντων αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του εμπορίου ελεφαντόδοντου σήμερα, το απολιθωμένο ελεφαντόδοντο είναι το πιο ηθικό και θα πρέπει να είναι το μόνο ελεφαντόδοντο που διανέμεται. Το απολιθωμένο ελεφαντόδοντο είναι τουλάχιστον 300 ετών και έχει τελείως διαφορετική δομή από το ελεφαντόδοντο λαθραία. Το όνομα Ivory είναι αγγλικό και σημαίνει «χλωμό».

33. Γκέμμα

Το ιταλικό όνομα Gemma σημαίνει «πολύτιμος λίθος». Το όνομα προέρχεται από ένα μεσαιωνικό παρατσούκλι για πολύτιμους λίθους. Η σύζυγος του Ιταλού ποιητή Δάντη είχε το περίφημο όνομα. Η Gemma δεν έγινε δημοφιλής στις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα και από το 2018, το όνομα κατατάσσεται στην 229η θέση σε δημοτικότητα για κοριτσάκια.

32. Κεχριμπάρι

Η ζεστή, μελί απόχρωση του κεχριμπαριού είναι μεθυστική (πιάσε καλύτερα τον αμέθυστο!). Η όμορφη, πλούσια πέτρα έχει ένα όνομα που είναι τέλειο για κορίτσια. Το κεχριμπάρι προέρχεται από τα αραβικά και σημαίνει «κόσμημα». Το Amber έχει μειωθεί σε δημοτικότητα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά είναι έτοιμο για επιστροφή.

31. Σχιστόλιθος

Αν ψάχνετε για ένα ψευδώνυμο ενός ομαλού τελεστή, το όνομα Slate είναι τέλειο. Αυτό το όνομα για αγόρια έχει αναρριχηθεί στα charts και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του Slade. Εμπνευσμένο από το δροσερό, απαλό ροκ, το Slade θα ήταν ένα πολύ μοναδικό όνομα για το αγοράκι σας.

30. Τυρκουάζ

ο Γαλλικό όνομα μωρού Το τιρκουάζ ακούγεται σίγουρα εξωτικό, και ήταν όταν έγινε δημοφιλές όταν υιοθετήθηκε από Πέρσες εμπόρους. Το όνομα σημαίνει «τουρκική πέτρα». Το τιρκουάζ είναι μια όμορφη πέτρα νερού που εκτιμάται σε όλο τον κόσμο.

29. Ασήμι

Το ασήμι είναι κηλίδα unisex όνομα μωρού που έγινε δημοφιλής από τους χίπις για τα λουλουδάκια τους μετά το Καλοκαίρι της Αγάπης. Τώρα, ο Silver επιστρέφει! Το όνομα ήταν αρχικά ένα αγγλικό επαγγελματικό όνομα για τους αργυροχόους.

28. Μαργαριτάρι

Αγαπάμε το όνομα Pearl. Περισσότερα μαργαριτάρια στον κόσμο, παρακαλώ! Για τα κοριτσάκια που γεννήθηκαν τον Ιούνιο, αυτό το όνομα θα ταιριάζει με τη γενέτειρά τους. Το Pearl προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει, λοιπόν, 'μαργαριτάρι'. Το όνομα ήταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα για κορίτσια στα τέλη του 19ου αιώνα, και έγινε ένα από τα κορυφαία 25 ονόματα για κορίτσια.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 40 ονόματα μωρών εκτός αυτού του κόσμου για το μελλοντικό σας Space-Explorer

27. Ανταγωνισμός

Μπορούμε να κάνουμε τα ιαπωνικά ονόματα; Το όνομα της Γιαπωνέζας Takara είναι απολύτως υπέροχο και σημαίνει «θησαυρός» ή «κόσμημα». Ο Takara και άλλα ιαπωνικά ονόματα δεν έχουν γιορταστεί αρκετά στις ΗΠΑ, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει.

26. Αλάβαστρο

Το Alabaster είναι το όνομα ενός αγοριού που πήρε από το ορυκτό. Ο αλάβαστρος χρησιμοποιείται συνήθως στη γλυπτική και πήρε το όνομά του από το αιγυπτιακό αλ-προμήθεια που παραπέμπει στον αιγυπτιακό θεό Μπαστ. Αυτή η καθαρή, λεία πέτρα θα ήταν η τέλεια έμπνευση για το όνομα ενός αγοριού.

25. Γιάδα

Αν το όνομα Jade σας φαίνεται υπερβολικό, σκεφτείτε την ιταλική του μορφή, Giada. Το Giada αναφέρεται στο πράσινο, διακοσμητικό ορυκτό που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Το όνομα αυξήθηκε σε δημοτικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μετά την πρεμιέρα του του Giada De Laurentiis εκπομπή μαγειρικής.

24. Διαμάντι

Και πάλι, το Diamond μπορεί να σας φαίνεται λίγο στο μύτη και ίσως ψάχνετε για ένα όνομα με λίγο περισσότερο μυστήριο. Το όνομα του Ελληνα κοριτσιού Diamante σημαίνει «διαμάντι», αλλά έχει λίγο περισσότερη αίσθηση από το αγγλικό του.

23. Ατάρα

Το εβραϊκό όνομα, Atara είναι ένα λυρικό όνομα για τα κορίτσια. Το Atara υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και θα θέλαμε να βλέπουμε αυτό το όνομα να χρησιμοποιείται πιο συχνά. Το όνομα σημαίνει «στέμμα». Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση για την Tara, η Atara είναι μια εξαιρετική επιλογή.

22. Jasper

Ο Jasper θεωρείται από καιρό ένα κομψό όνομα για αγόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιτέλους κερδίζει δημοτικότητα στις ΗΠΑ. Το όνομα Jasper έχει μια περίπλοκη έννοια. Στα περσικά, το όνομα σημαίνει «φέρων θησαυρού». Στις σημιτικές γλώσσες, το όνομα αναφέρεται στη «στικωτή πέτρα». Ο Jasper είναι ένα συσσωμάτωμα χαλαζία και έχει συνήθως κόκκινο χρώμα.

21. Κοραλία

Το γαλλικό όνομα, Carolie περνάει στιγμές στο Κεμπέκ αυτή τη στιγμή. Το όνομα είναι πιο δημοφιλές εκεί παρά στη Γαλλία! Το όνομα Coralie σημαίνει «κοράλι» και αναφέρεται στην κοραλλιογενή πέτρα που ονομάζεται επίσης Moonga στα Χίντι. Εάν σας αρέσει το όνομα Caroline, αλλά θέλετε κάτι παρόμοιο, η Carolie είναι μια ρομαντική επιλογή.

20. Ρούρι

Στην Ιαπωνία, η ονομασία των μωρών με πολύτιμους λίθους είναι μια παράδοση που έχει σκοπό να διώξει τα κακά πνεύματα και την ενέργεια. Το ιαπωνικό όνομα για τα κορίτσια, Ruri είναι πανέμορφο. Το Ruri αναφέρεται στο λάπις λάζουλι, έναν βαθύ μπλε βράχο που λατρεύεται από την αρχαιότητα για το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του.

19. Οπάλιο

Για τα κορίτσια που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο, το όνομα Opal θα ταίριαζε με τη γενέτειρα του μήνα. Το Opal είναι ένα όνομα που δεν ευνοήθηκε, αλλά πρέπει να επιστρέψει! Είναι μια ιστορική πέτρα και όνομα. Τα οπάλια ήταν το αγαπημένο στολίδι της Βασίλισσας Βικτώριας. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα οπάλια σχηματίστηκαν όταν ο Δίας έκλαιγε για αυτά αφού νίκησε τους Τιτάνες. Το Opal προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει 'πετράδι'.

18. Beryl

Το Beryl είναι το όνομα ενός ελληνικού κοριτσιού που σημαίνει «θαλασσοπράσινο κόσμημα». Το όνομα έχει απολαύσει δημοτικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ποτέ δεν μεταφράστηκε σε όλη τη λίμνη στις ΗΠΑ.

17. Jet

Όταν ακούτε για πρώτη φορά το όνομα Jet, μπορεί να σκεφτείτε ένα αεροπλάνο, αλλά το όνομα προηγείται της πτήσης. Το Jet αναφέρεται στον μαύρο πολύτιμο λίθο που είναι πρόδρομος του άνθρακα. Αν θέλετε να δώσετε στο γιο σας ένα πολύ ωραίο όνομα, ο Jet είναι αυτός!

16. Στερλίνα

Το όνομα Sterling είναι ένα όνομα unisex, αλλά συνήθως δίνεται στα αγόρια. Το όνομα προέρχεται από τα αγγλικά και σημαίνει «καθαρό» και αναφέρεται σε ασήμι υψηλής ποιότητας. Το όνομα δόθηκε επίσης σε προμεσαιωνικά ραφιναρίσματα αργύρου και σήμαινε «ανατολίτικος».

15. Γρανάτης

Ένα άλλο όνομα unisex, το Garnet είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Το όνομα προέρχεται από τα μεσαία αγγλικά και αναφέρεται στον σκούρο κόκκινο πολύτιμο λίθο που ονομάστηκε για τους σπόρους ενός ροδιού. Ναι, οι γρανάτες ονομάζονται για τους σπόρους ροδιού. Ο Garnet είναι καλύτερη επιλογή από τον Garrett και ελπίζουμε να ακούσουμε περισσότερα για το όνομα.

14. Πιρς

Οι Pierce, Peter και Piers προέρχονται όλοι από την ίδια ελληνική ρίζα, Πέτρος, που σημαίνει πέτρα. Το Pierce είναι η αγαπημένη μας μορφή του ονόματος και έγινε δημοφιλής στην Ουαλία. Για τους γονείς που αγαπούν τη γεωλογία, δεν θα μπορούσατε να κάνετε τίποτα καλύτερο από το να ονομάσετε τον γιο σας Pierce.

13. Όνυχας

Η λεία, μαύρη πέτρα, ο όνυχας είναι κομψός και μυστηριώδης. Το όνομα των αγοριών Onyx έχει ένα συγκεκριμένο δαχτυλίδι! Το Onyx προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει «νύχι».

12. Περίδοτο

Πρώτα πρώτα, το 'T' στο Peridot είναι σιωπηλό. προφέρεται, PEH-ree-doe . Η γενέτειρα για τον Αύγουστο, το περίδοτο είναι ένα ζωντανό πράσινο ορυκτό. Στη Χαβάη, τα περίδοτα είναι πολύτιμα επειδή πιστεύεται ότι είναι τα δάκρυα της θεάς του ηφαιστείου Πελέ. Το Peridot είναι αραβικό αλλά έχει γαλλικό ήχο. Είναι ένα κομψό όνομα για κορίτσια.

11. Άλλο

Το όνομα του αγοριού Σουαχίλι Κίτο σημαίνει «πολύτιμο κόσμημα». Το Kito έχει υπέροχο ήχο και έχει περισσότερο χαρακτήρα από το αγγλικό ομόλογό του Kit.

10. Ρουμπίνι

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια λίστα με ονόματα μωρών εμπνευσμένα από κοσμήματα με το όνομα Ruby! Αυτό το δοκιμασμένο στο χρόνο κλασικό όνομα για κορίτσια θα είναι πάντα νικητής. Το όνομα προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «βαθύ κόκκινο πολύτιμος λίθος». Από το 2018, το Ruby ήταν το 74ο πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια στις ΗΠΑ.

9. Κιτρίνη

Για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Νοέμβριο, γιατί να μην το ονομάσετε για τη γενέτειρά του, Citrine. Το Citrine δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως όνομα μωρού, αλλά με άλλες πέτρες όπως το Ruby, ο Onyx και ο Amethyst στη λίστα, γιατί όχι και Citrine; Το όνομα ακούγεται αόριστα γαλλικό και θα μπορούσατε πάντα να πείτε στους ανθρώπους ότι είναι.

8. Τζεμ

Το Jem θεωρείται συχνά ως παρατσούκλι για τον James ή τον Jeremiah. Γιατί αυτό το πέτρινο όνομα δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του; Ο Τζεμ θα ήταν υπέροχο όνομα για αγόρι και στην πραγματικότητα, υπάρχει προηγούμενο στην αμερικανική λογοτεχνία. Υπήρχε ένας χαρακτήρας μέσα To Kill a Mockingbird με το όνομα Τζεμ.

7. Λιν

Το κινέζικο όνομα Lin είναι το όνομα ενός όμορφου κοριτσιού που σημαίνει 'ψιλός νεφρίτης' ή 'δάσος'. Μια διαφορετική άποψη για το όνομα Lynn, Lin είναι ένα όνομα που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας κάθε γονέα.

6. Σμαράγδι

Στα ισπανικά και τα πορτογαλικά, το όνομα Emerald αυξήθηκε σε Esmeralda. Τα σμαράγδια είναι τόσο όμορφες πέτρες και έχουν ένα όνομα που ταιριάζει. Το δημοφιλές όνομα για τα κορίτσια έχει απήχηση εκτός Πορτογαλίας και Ισπανίας, φυσικά. Είναι στα 500 κορυφαία ονόματα για κορίτσια στις ΗΠΑ.

5. Γκόλντι

Στις αρχές του 20ου αιώνα, το Goldie ήταν ένα από τα κορυφαία 100 ονόματα μωρών για κορίτσια. Το Goldie είναι η αγγλοποιημένη εκδοχή του Γίντις Golda ή Golde. Το όνομα σημαίνει 'χρυσός', ακριβώς σε περίπτωση που αναρωτιέστε. Γκόλντι Χόουν βοήθησε να βγει αυτό το όνομα από την αφάνεια για πολλούς.

4. Ζαφείρι

Η λατινική μορφή του αγγλικού ονόματος Saphire είναι λίγο πιο απαλή και την προτιμάμε. Το όνομα Saffira σημαίνει «όμορφη» ή «πολύτιμη». Το όνομα ακούγεται σαν ψίθυρος και μας αρέσει.

3. Χαλκός

Το όνομα του αγοριού Χαλκός προέρχεται από την ελληνική λέξη Χαλκός που σημαίνει «ανθρακωρύχος από το νησί της Κύπρου». Στην αρχαιότητα, η Κύπρος ήταν ο κύριος χώρος εξόρυξης χαλκού. Αυτό το παιχνιδιάρικο όνομα είναι μια εναλλακτική του Cooper που προτιμάμε.

2.Ταμάκο

Παρόμοια με το όνομα Takara, τα Tamako και Tamaki είναι δύο λεπτεπίλεπτα γιαπωνέζικα ονόματα για κορίτσια. Το όνομα σημαίνει «παιδί-κόσμημα» ή «δέντρο κοσμημάτων». Αν θέλετε να προετοιμάσετε το παιδί σας για μια ζωή θησαυρού, αυτό το όνομα θα ταίριαζε τέλεια.

1. Κόσμημα

Μερικές φορές τα κλασικά είναι κλασικά για κάποιο λόγο. Το Jewel βρίσκεται στα 1000 κορυφαία ονόματα για κορίτσια εδώ και έναν αιώνα. Δεν είναι συχνά στις 100 κορυφαίες και αυτό συνέβη μόνο στις αρχές του 20ου αιώνα. Το Jewel είναι ένα τόσο όμορφο, απλό και πολύτιμο όνομα. Και, πρέπει να πούμε, έχουμε γνωρίσει μερικές καταπληκτικές γυναίκες με το όνομα όλα αυτά τα χρόνια. Εάν το Jewel δεν είναι αρκετά συναρπαστικό για εσάς, σκεφτείτε τη γαλλική μορφή, Bijou.

Τα κοσμήματα, τα πετράδια, τα διαμάντια, τα μέταλλα, τα ορυκτά και τα απολιθώματα είναι όλα πολύτιμα για εμάς, όπως και τα παιδιά μας. Πολλά από αυτά τα ονόματα επιστρέφουν αφού κέρδισαν επαίνους τις δεκαετίες του 1910 και του 1920. Καιρός ήταν! Άλλα ονόματα κοσμημάτων όπως Kito, Tamako, Peridot και Beryl μπορεί να είναι νέα για εσάς. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο. Θα μπορούσες να γίνεις trendsetter! Ελπίζουμε να σας αρέσουν αυτά τα ονόματα εμπνευσμένα από κοσμήματα!

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!