35 Εγκεκριμένα από τους Βίκινγκς σκανδιναβικά ονόματα μωρών που φέρνουν το Hygge

Το Hygge είναι μια δανέζικη και νορβηγική λέξη για μια διάθεση θαλπωρής και άνετης ησυχίας με συναισθήματα ευεξίας και ικανοποίησης. Στη Δανία, Το hygge είναι τρόπος ζωής . Εάν θέλετε να βρείτε ένα όνομα μωρού που να ενσαρκώνει μια αίσθηση θαλπωρής και ηρεμίας, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα δημοφιλές όνομα από τις σκανδιναβικές χώρες. Nordic σημαίνει «βόρειος» και αναφέρεται σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γροιλανδία και η Ισλανδία.

Ενώ μπορεί να συσχετίσετε αυτά τα μέρη με τους Βίκινγκς, σήμερα είναι γνωστά ως έθνη που αγαπούν την ειρήνη με ισχυρά κοινωνικά προγράμματα. Στην Ισλανδία, οι δομές ονομασίας είναι πολύ διαφορετικές καθώς δεν χρησιμοποιούν πάντα επώνυμα. Αντίθετα, το δεύτερο όνομά τους είναι αναφορά στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας τους, οπότε αν ο πατέρας ονομαζόταν Jon, το δεύτερο όνομα του γιου θα ήταν Jonsson, ενώ το δεύτερο όνομα της κόρης θα ήταν Jonsdottir. Οπότε κυριολεκτικά ο γιος του Jon ή η κόρη του Jon. Και, στη Δανία και τη Σουηδία, οι γονείς πρέπει να επιλέξουν από ένα εγκεκριμένος κατάλογος ονομάτων .

Αν και είναι μοναδικά για τους περισσότερους Αμερικανούς, αυτού του είδους οι πρακτικές ονοματοδοσίας οδηγούν σε μερικά κλασικά ονόματα στα οποία οι γονείς επιστρέφουν ξανά και ξανά. Εδώ είναι τα αγαπημένα μας 35 Nordic ονόματα μωρών για αγόρια και κορίτσια που είναι έτοιμα να εισβάλουν στην Αμερική.

Κόμης

Το όνομα αυτού του όμορφου Νορβηγού αγοριού μπορεί επίσης να γραφτεί Jarl ή Järle. Ο Jarl είναι ένας σκανδαναβικός τίτλος που σημαίνει «αρχηγός», «ευγενής» ή «κόμης». Είναι περίπου το αγγλικό ισοδύναμο με κόμη. Στη Σουηδία, ο Jarl έχει ονομαστική ημέρα στις 11 Οκτωβρίου.

Ίνγκε

Σε όλη τη Σκανδαναβία, θα ακούσετε το δημοφιλές όνομα, Inge. Είναι ένα όνομα ουδέτερο ως προς το φύλο και στη Δανία, 24.284 μωρά έλαβαν αυτό το όνομα πέρυσι. Το όνομα απολαμβάνει τελετουργικές ημέρες ονομασίας σε τρεις χώρες: στις 17 Δεκεμβρίου της Νορβηγίας, στις 21 Ιουνίου της Φινλανδίας και στις 11 Φεβρουαρίου της Σουηδίας. Ο Ινγκ ήταν ο Σκανδιναβός θεός της ειρήνης και της γονιμότητας.

Ντάστιν

Το σουηδικό όνομα για αγόρια, Dustin συχνά συντομεύεται σε Dusty και χαίρει δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο. Το όνομα προέρχεται από την παλαιά νορβηγική λέξη Þórstæinn. Ένας συνδυασμός «bor» και «stein», μεταφράζεται ως «βροντή» και «πέτρα» αντίστοιχα.

Εγκαυμα

Χάρη σε πολλές επιδρομές των Βίκινγκς, τα Σκανδιναβικά ονόματα έφτασαν στις ακτές της Αγγλίας και στην αγγλική κοινή καθομιλουμένη. Το Brenna είναι ένα αρχαίο σκανδιναβικό όνομα που υιοθετήθηκε στα αγγλικά και με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε Brenda. Το όνομα προέρχεται από την παλαιά νορβηγική λέξη, Μάρκα που σημαίνει «σπαθί».

Nils

Nils είναι ένα σκανδιναβικό όνομα, μια κυρίως νορβηγική, δανική και σουηδική παραλλαγή του Niels, συγγενής του Nicholas και του Neil. Το Nils είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές όνομα για αγόρια στη Σουηδία. Σημαίνει «νίκη του λαού».

Σουέα

Αλλο πεμπτουσία Σουηδική ονομασία , η Svea προτιμάται από πολλούς γονείς σε όλη τη Σκανδαναβία. Αυτό το ελκυστικό όνομα για τα κορίτσια σημαίνει «των Σουηδών». Αυτό το όνομα θα ήταν μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για τη Σάρα ή τη Λία.

Μάλτα

Το όνομα Malthe είναι το όνομα αγοριού που σημαίνει «κανόνας» ή «δύναμη». Το όνομα χρησιμοποιείται στη Δανία από τον 13ο αιώνα και είναι για άλλη μια φορά πολύ δημοφιλές εκεί, καθώς τώρα βρίσκεται στα Top 10 ονόματα για αγόρια.

Freya

Η Freja ανήκε στον σκανδιναβικό θεό της αγάπης και τώρα ανήκει σε πολλά κορίτσια στη Σουηδία και ειδικά στη Δανία. Η Freja γράφεται συνήθως, Freya στις ΗΠΑ. Το όνομα σημαίνει «ευγενής» ή «κυρία».

Sigge

Το όνομα του Σουηδού αγοριού Sigge έχει φανταστική σημασία! Σημαίνει «αρκούδα της νίκης». Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές όνομα στη Σουηδία και χρησιμοποιείται συνήθως ως ψευδώνυμο για όσους ονομάζονται Sigmund ή Sigfrid. Νομίζουμε ότι μπορεί να σταθεί από μόνο του!

Λίβα

Το Liva είναι ένα δημοφιλές όνομα σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Η σκανδιναβική προέλευση του ονόματος, Lifa σημαίνει «προστασία». Στη Νορβηγία, το όνομα υποδηλώνει «ζωή». Και, στα εβραϊκά, το όνομα σημαίνει «ο Θεός μου είναι όρκος». Αυτό το όνομα θα ήταν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη Liv ή την Olivia.

Φίσκε

Για ένα όνομα με λίγη ιδιοτροπία, σκεφτείτε το επίθετο Fiske για τον γιο σας. Αυτό το νορβηγικό όνομα κατοίκησης από ένα αγρόκτημα στη δυτική Νορβηγία, που ονομάζεται από την Παλαιά Νορβηγία ψάρι «ψάρι» και γίνομαι 'λιβάδι.' Στη Δανία, είναι ένα επαγγελματικό όνομα που σημαίνει «ψαράς».

Χιόνι

Ένα όνομα unisex που κερδίζει δημοτικότητα σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες από τη δεκαετία του 1980, το Eira είναι ένα ελκυστικό όνομα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Είναι μια παραλλαγή του χαλκός , που σημαίνει «προστασία» ή
«βοήθεια» και της έχει δοθεί η δική της ονομαστική εορτή στις 9 Αυγούστου στη Φινλανδία.

Lamont

Το Lamont είναι ένα όνομα που χρονολογείται από τους Βίκινγκς και έφτασε στη Σκωτία ως αποτέλεσμα εισβολών. Το Lamont προέρχεται από το παλιό σκανδιναβικό όνομα κούτσουρο , που σημαίνει «νομικός». Σημαίνει ακόμα
«δικηγόρος» και παρόλο που κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ, έκτοτε μειώθηκε σε δημοτικότητα. Ο Lamont αξίζει λίγη αγάπη.

Κλείσε

Αυτό το περίεργο όνομα σκανδιναβικής προέλευσης έχει μερικές έννοιες. Ως σύγχρονη μορφή της παλαιοσκανδιναβικής και ισλανδικής ονομασίας Μια ντουζίνα , σημαίνει 'ανάχωμα' ή 'κρούλι'. Στα σουηδικά, Κλείσε σημαίνει «χόρτο» ή «τούφα».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Απαγορευμένα ονόματα μωρών από όλο τον κόσμο που είναι πραγματικά εγκληματικά

Ο Θορ

Ο Thor είναι ένα flex. Ο Θορ ήταν ο Νορβηγός θεός της δύναμης, της βροντής, του πολέμου και των καταιγίδων, ο γιος του Όντιν. Ήταν οπλισμένος με ένα σφυρί που λεγόταν Mjolnir και φορούσε μια μαγεμένη ζώνη που διπλασίαζε τη δύναμή του. Το όνομα σημαίνει «βροντή» και παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα στερεότυπο σκανδιναβικό όνομα, οι γονείς δεν είναι πολύ ντροπαλοί να το χρησιμοποιήσουν. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια στη Σκανδαναβία.

Προστατεύω

Αυτό το όνομα της Γροιλανδίας είναι unisex και η σημασία του είναι ασαφής. Θεωρείται ότι είναι μια παλιά σουηδική και φινλανδική μορφή Υλικές ζημιές , που σημαίνει «σγουρομάλλης», «απρόθυμος» ή «επίμονος». Θα μπορούσε να σημαίνει ακόμη και «από το έλος». Δυστυχώς, το όνομα έχει υπέροχο ήχο και πιστεύουμε ότι θα ήταν ένα υπέροχο όνομα για ένα κοριτσάκι.

μόνος

Το Einar είναι σταθερά δημοφιλές στη Σκανδιναβία, αλλά δεν έχει εμφανιστεί στα charts των ΗΠΑ από τις αρχές του 20ου αιώνα. Από την παλιά νορβηγική ονομασία Einarr , το όνομα σημαίνει «μοναχικός πολεμιστής». Αυτό το όνομα έχει τις ίδιες ρίζες με άγαμοι στρατιώτες , η λέξη για τους σκοτωμένους πολεμιστές στη Βαλχάλα. Εάν ψάχνετε συγκεκριμένα για ένα όνομα Βίκινγκ, αυτό θα ήταν ένα πεμπτουσία.

Άλβα

Μια εξαιρετική εναλλακτική για την Ava (που είναι αρκετά φανταστική), η Alva είναι ένα θηλυκό όνομα που προτιμάται στη Σουηδία και τη Νορβηγία και η όχι και τόσο μακρινή ξαδέρφη της, η Elva, είναι δημοφιλής στη Δανία. Από την Παλαιά Νορβηγική Αλφρ που σημαίνει 'ξωτικό', αυτό το όνομα έχει μια ολόκληρη γοητεία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bellissimo! 25 τολμηρά και όμορφα ονόματα μωρών με ιταλική προέλευση

Κόλμπι

Αν και το όνομα έχει γίνει δημοφιλές σε πολλά αγγλόφωνα μέρη, το Colby προέρχεται από την Παλαιά Σκανδιναβική. κολίμπρι σημαίνει «σκοτεινό» ή «κάρβουνο» και χρησιμοποιήθηκε από τους Βίκινγκς για να περιγράψουν κάποιον με σκούρο δέρμα ή ξεπερασμένο πρόσωπο. Αν και αυτό το όνομα δίνεται παραδοσιακά στα αγόρια, μας αρέσει εξίσου και στα κορίτσια.

Ομιλία

Το Runa είναι τόσο δημοφιλές στη Φινλανδία και τη Νορβηγία που απολαμβάνει τις ονομαστικές γιορτές και στις δύο χώρες. 2 Ιουνίου στη Νορβηγία και 28 Φεβρουαρίου στη Φινλανδία. Στα Σκανδιναβικά, η σημασία αυτού του γυναικείου ονόματος είναι «ισχυρή δύναμη». Συνδέεται και με τη λέξη γράμμα του ρουνικού αλφάβητου που σημαίνει «μυστικό».

παίρνω

Το Tage είναι ένα δημοφιλές σουηδικό όνομα για αγόρια που στην πραγματικότητα προέρχεται από τη Δανία. Η δανέζικη λέξη τέτοιος σημαίνει «αιχμαλωτίζει» και μπορεί να εντοπιστεί στην Παλαιά Σκανδιναβική. Μας αρέσει αυτό το χαριτωμένο όνομα για αγόρια και όχι μόνο θα το ακούσετε στη Σουηδία, αλλά εξακολουθεί να το απολαμβάνουν και οι γονείς στη Δανία.

Ευτυχία

Το Lykke είναι ένα σκανδιναβικό όνομα που γράφεται διαφορετικά σε μερικές γλώσσες. Στα δανικά, ευτυχία . Στα σουηδικά, ευτυχία . Στα Ισλανδικά, Κλείσε . Η λέξη και το όνομα σημαίνει το ίδιο σε κάθε γλώσσα, «τύχη» ή «καλή τύχη». Σουηδός ποπ σταρ Καλή τύχη Λι είναι ένα διάσημο παράδειγμα.

Πάνω από

Αν είστε λάτρης του ονόματος Thor, πιθανότατα θα σας αρέσει και ο Loke. Είναι η εκσυγχρονισμένη ορθογραφία του παλαιοσκανδιναβικού ονόματος, Loki. Το όνομα προέρχεται από τη νορβηγική λέξη lok που σημαίνει «τέλος» ή «κλείσιμο». Είναι ένα πολύ δημοφιλές όνομα για αγόρια σε όλη τη Σκανδαναβία.

Σημάδι προφοράς

Το Tilde είναι η σκανδιναβική απάντηση στο γερμανικό όνομα Mathilde και στο δημοφιλές αγγλικό όνομα Matilda. Το Tilde είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές όνομα για κορίτσια σε πολλές σκανδαναβικές χώρες. Το όνομα σημαίνει «ισχυρός στη μάχη». Μας αρέσει αυτή η ορθογραφία και πιστεύουμε ότι προσφέρει κάποια ποικιλία που δεν βλέπουμε πολύ συχνά στις ΗΠΑ.

Sven

Το Sven είναι ένα δημοφιλές Σκανδαναβικό όνομα μωρού που έχει ευρεία απήχηση. Είναι ήδη ένα πολύ δημοφιλές όνομα για αγόρια στη Γερμανία. Το όνομα προέρχεται από την Παλαιά Σκανδιναβική και σημαίνει «νεαρός πολεμιστής». Ο Sven ακούγεται υπέροχος και θα ταίριαζε σε ένα πολύ ωραίο αγοράκι.

Agne

Η Agne είναι η σκανδιακή μορφή της Agnes που προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει «καθαρή». Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική σε αυτό το κλασικό όνομα, η Agne θα μπορούσε να είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

Άσμουντ

Το Asmund είναι το όνομα ενός αγοριού σκανδιναβικής καταγωγής που σημαίνει «ο Θεός είναι ο προστάτης». Το όνομα γράφεται επίσης Osmund, το οποίο είναι πιο γνωστό στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σπάνιο όνομα.

Μπάρμπρο

Το Barbro είναι η διασκεδαστική, σκανδιναβική μορφή της Barbara. Αυτό το όνομα θα το βρείτε σε όλη τη Σκανδιναβία, αλλά είναι αρκετά δημοφιλές στη Σουηδία σήμερα. Σημαίνει «ξένη γυναίκα».

Μπέργκεν

Ένα άλλο αγαπημένο Σκανδιναβό που πιθανότατα έχετε δει ως επώνυμο και όχι πρώτο είναι το Μπέργκεν. Στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται επίσης ως όνομα unisex, που σημαίνει «αυτός που ζει σε ένα λόφο».

Μπρίτα

Το Britta είναι ένα πανσκανδιναβικό όνομα που είναι μια άλλη μορφή ονομάτων όπως το Birgit και το Britt. Το όνομα σημαίνει «δύναμη» και «εξυψωμένο». Παρά την προσβασιμότητα αυτού του ονόματος, έχει καταταχθεί στα κορυφαία 1000 ονόματα των ΗΠΑ μόνο ένα χρόνο, το 1986.

Ημέρα

Ο Νταγκ ονομάζει έναν Νορβηγό θεό και ήλιο του φωτός. Έτσι, αυτό το μονοσύλλαβο θαύμα σημαίνει «φως της ημέρας». Αυτό το όνομα ήταν ιστορικά δημοφιλές στην Ευρώπη, αλλά ποτέ δεν αιχμαλώτισε τη φαντασία των Αμερικανών γονέων.

Ντέιβεν

Για να μην συγχέεται με τον Ντέβιν, ο Ντάβεν είναι ένα γοητευτικό όνομα για κορίτσια και αγόρια στη Σκανδιναβία. Είναι μια μορφή του εβραϊκού ονόματος David και σημαίνει «αγαπημένος».

Frey

Το όνομα Freya για κορίτσια έχει απογειωθεί στις ΗΠΑ, αλλά η αρσενική μορφή του ονόματος απλά δεν έχει. Το Frey είναι ένα υπέροχο όνομα για αγόρια που σημαίνει «κύριος» και «εξυψωμένος». Στη σκανδιναβική μυθολογία, ο Frey ονομάζει έναν σκανδιναβικό θεό της γονιμότητας.

Janica

Η Janica είναι μια παραλλαγή του ονόματος Jannik. Αυτό το όνομα για τα κορίτσια προέρχεται από τα εβραϊκά και σημαίνει «ο Θεός είναι ελεήμων». Είναι δημοφιλές τόσο στις σκανδιναβικές όσο και στις σλαβικές παραδόσεις. Παρά τη ρυθμική απήχηση αυτού του ονόματος, δεν ήταν ποτέ δημοφιλής επιλογή στις ΗΠΑ.

Βίγκο

Το Viggo είναι ένα παλιό σκανδιναβικό όνομα που χρονολογείται από τους Βίκινγκς! Αυτή τη στιγμή είναι το 32ο πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια στη Σουηδία. Το όνομα σημαίνει «πόλεμος», αλλά μην το αφήσετε να σας τρομάξει! Παρά τη δημοτικότητά του στη Σουηδία και τη Δανία, το όνομα δεν ήταν ποτέ δημοφιλές στις ΗΠΑ.

Τα σκανδιναβικά ονόματα είναι δημοφιλή σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Τα δυνατά τους νοήματα σε συνδυασμό με τον λυρικό ήχο τους κάνουν αυτά τα παρατσούκλια όμορφες επιλογές για τους γονείς παντού. Για λίγο Viking flare ή απλώς ποικιλία, αυτά τα ονόματα θα ήταν τέλεια για το μικρό σας.

Έγκυος δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου κρατά μάθημα από το κρεβάτι του νοσοκομείου

Η σχολική χρονιά της Janet Udomratsak θα είναι λίγο διαφορετική φέτος καθώς διδάσκει μαθητές από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο.

Ξεκαρδιστικά μιμίδια με κλάματα που κάνουν τη θλίψη εντελώς συγγενή

Βρείτε το τέλειο μιμίδιο για κλάματα που ταιριάζει απόλυτα στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.