25 σπάνια κέλτικα ονόματα μωρών για κορίτσια που είναι σχεδόν ανήκουστα στις ΗΠΑ

Η οικογένεια των Κελτικών γλωσσών περιλαμβάνει τα ιρλανδικά, τα σκωτσέζικα γαελικά, τα ουαλικά, τα βρετονικά, τα μανξ, τα κορνουαλικά και αρκετές εξαφανισμένες προ-ρωμαϊκές γλώσσες όπως η γαλατική. Οι γλώσσες και οι πολιτιστικές παραδόσεις είναι ακόμα ζωντανές και καλά σε πολλά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία, η Σκωτία, η Ουαλία, η Κορνουάλη, η Νήσος του Μαν και η Βρετάνη εξακολουθούν να αναφέρονται ως κελτικά έθνη λόγω του πλούσιου πολιτισμού τους. Τα κελτικά ονόματα μωρών έχουν παραδοθεί εδώ και αιώνες και είναι συναρπαστικό να βρίσκεις ένα που δεν έχεις ξανακούσει.

Αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά σπάνια κέλτικα ονόματα για να κατανοήσουμε καλύτερα τις παραδόσεις ονομασίας και να εμπλουτίσουμε περαιτέρω τις γνώσεις μας για ονόματα μωρών . Εάν αναζητάτε ένα όνομα μωρού που είναι λίγο πιο ασαφές αλλά εξακολουθεί να έχει οικεία γοητεία, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτά τα ονόματα ξεπερνούν τις δημοφιλείς επιτυχίες όπως η Fiona και η Brianna για να απευθύνονται σε γονείς που προτιμούν ονόματα που δεν είναι γνωστά. Εδώ είναι 25 σπάνια κέλτικα ονόματα μωρών για κορίτσια που πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε.

25. Aoife

Το Aoife είναι ένα συναρπαστικό ιρλανδικό γαελικό όνομα που έχει μια ιστορική ιστορία στον ιρλανδικό μύθο. Σύμφωνα με μια ιστορία, το όνομα ανήκε σε έναν από τους πιο σκληρούς πολεμιστές στον κόσμο. Aoife προφέρεται EE-πριν και ευνοείται ιδιαίτερα στην Ιρλανδία σήμερα. Το όνομα σημαίνει «όμορφο» ή «λαμπερό».

24. Ζωή

Ένα άλλο όνομα με ιρλανδική καταγωγή, το Beatha είναι ένα ένδοξο όνομα για τα κορίτσια. Ωστόσο, θα παρουσιαστεί πολύ λάθος, γι' αυτό λάβετε υπόψη σας και την υπομονή του μελλοντικού παιδιού σας. Beatha προφέρεται BEH-θα . Το όνομα σημαίνει «ζωή». Αν ψάχνετε για μια μοναδική εναλλακτική λύση για τη Bethany ή την Beth, η Beatha θα ήταν μια σοφή επιλογή.

23. Boudicca

Το Boudicca είναι ένα αρχαίο κελτικό όνομα που δεν παίζεται τόσο πολύ σήμερα όσο θα έπρεπε. Το όνομα ανήκε σε μια βασίλισσα του πρώτου αιώνα που οδήγησε τη Βρετανική φυλή Iceni σε μια επανάσταση ενάντια στους Ρωμαίους που κατέλαβαν την Αγγλία. Αρκετά άγριος, σωστά; Το όνομα σημαίνει «νίκη». Προφέρεται Μπου-ντι-καχ .

22. Carys

Κοινή στην Ουαλία, ο Carys γνώρισε την Αμερική όταν γεννήθηκε στην Ουαλία Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και σύζυγος Μάικλ Ντάγκλας το επέλεξαν για την κόρη τους το 2003. Το όνομα προφέρεται ρωγμή CA (όχι σαν το «φροντίδα είναι»). Το όνομα έχει μια φιλική σημασία: «αγάπη».

21. Πυρήνας

Ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τον νέο ηλικιωμένο μουσικό, Ναί . Το όνομά της είναι η σύγχρονη ορθογραφία της Eithne που προφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Το πλήρες όνομα της τραγουδίστριας είναι Eithne Pádraigín Ní Bhraonáin. Το Eithne έχει ιρλανδικές γαελικές ρίζες και σημαίνει «πυρήνας καρυδιού». Χαριτωμένος.

20. Eluned

Το Eluned έχει και τις δύο εκκλήσεις της Eleanor και της Luna σε ένα όνομα. Έχει ουαλική προέλευση και προφέρεται EL-in-ned . Η θρυλική, ομορφιά και ευφυΐα του Eluned ιστορήθηκαν στην ουαλική παράδοση. Ήταν η υπηρέτρια της Κυρίας του Σιντριβανιού σε ένα ειδύλλιο του Ουαλικού Αρθούρου, που είχε ένα μαγικό δαχτυλίδι που έκανε τον χρήστη αόρατο. Το όνομα σημαίνει «είδωλο» ή «εικόνα».

19. Ελάφι

Αν σας αρέσει το όνομα Freya, αλλά φοβάστε ότι θα γίνει πολύ δημοφιλές για να το εγκαταστήσετε, σκεφτείτε το ιρλανδικό όνομα Fiadh. Το Fiadh είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στην Ιρλανδία και βρέθηκε στα δέκα πιο δημοφιλή ονόματα για κορίτσια τον περασμένο χρόνο. Δεν θα το ακούσετε πολύ εκτός Ιρλανδίας, ωστόσο, και αυτό οφείλεται εν μέρει στην ορθογραφία έναντι της προφοράς του. Το όνομα προφέρεται Τέλος-α . Ένα τόσο απλό όνομα, αλλά η ορθογραφία το διαψεύδει για τους περισσότερους ανθρώπους.

18. Igraine

Στον θρύλο του Αρθούρου, η Igraine είναι η μητέρα του Arthur από τον βασιλιά Uther Pendragon. Θα βρείτε επίσης αυτό το όνομα γραμμένο Ygraine και είναι πολύ δημοφιλές στην Ουαλία. Αν και αυτό το αρχαίο όνομα έχει ένα ιστορικό και αγαπημένο παρελθόν, ποτέ δεν πέρασε τη λίμνη ή δεν εμφανίστηκε στα κορυφαία 1000 ονόματα στις ΗΠΑ. Η σημασία αυτού του ονόματος είναι άγνωστη. Αν ψάχνετε για ένα άγγιγμα μυστηρίου, αυτό το όνομα το προσφέρει.

17. Ιζόλδη

Ο Τριστάν περνάει μια στιγμή, αλλά το άλλο μέλος από αυτό το ρομάντζο του Αρθούρου δεν έχει ακόμη απογειωθεί στις ΗΠΑ. Η Isolde, ενώ είναι γνωστή, δεν ήταν ποτέ δημοφιλής επιλογή για τους γονείς στις πολιτείες. Το όνομα έχει πολλές παραλλαγές ορθογραφίας που αλλάζουν ανάλογα με το κελτικό έθνος στο οποίο βρίσκεστε. Θα βρείτε επίσης Iseulde, Yseult και Iseult. Το όνομα σημαίνει «κυβερνήτης πάγου».

16. Κίλι

Το όνομα μιας πόλης στη Βόρεια Ιρλανδία, το Keely είναι ένα όνομα που σημαίνει «όμορφη» ή «λεπτή». Αν σας αρέσουν τα ονόματα όπως η Kelly ή η Kaylie ή η Kylie, η Keely είναι μια διασκεδαστική εναλλακτική. Το 1997, ο Keely τοποθετήθηκε στον αριθμό 455 στις ΗΠΑ. Δεν έχει δει αυτό το είδος δημοτικότητας εδώ και δεκαετίες και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για επιστροφή.

15. Lidain

Το Liadain είναι ένα ιρλανδικό γαελικό όνομα που σημαίνει «γκρίζα κυρία». Το όνομα ανήκε στον α ερωτευμένος ποιητής στον ιρλανδικό λαϊκό μύθο. Θα δείτε επίσης συνήθως το όνομα που γράφεται ως Liadan ή Liadin. Όπως και να γράφεται, το όνομα προφέρεται LEE-από . Ετοιμαστείτε να χρειαστεί να το εξηγήσετε αυτό σε πολλούς ανθρώπους, καθώς αυτό το όνομα δεν ήταν ποτέ δημοφιλές στις ΗΠΑ.

14. Λινέτ

Το Lynette είναι ένα ουαλικό όνομα που δεν ήταν δημοφιλές στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Το Lynette κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1960, αλλά βλέπουμε χώρο για αυτό το όνομα χάρη σε άλλα δημοφιλή παρατσούκλια όπως η Evelyn, η Madelyn και το Brooklyn που φέρουν όλα τη συλλαβή 'lyn'. Το όνομα σημαίνει «είδωλο».

13. Morrigan

Πιθανότατα έχετε δει το όνομα Morgan, που διαδόθηκε από τον μύθο του Αρθούρου, αλλά έχει ένα πιο σκοτεινό, ιρλανδικό αντίστοιχο, τον Morrigan. Ο Morrigan και ο Morgan δεν έχουν σχέση, αν και συχνά μπερδεύονται ο ένας για τον άλλον. Η Morrigan ήταν η μυθολογική αρχαία θεά του πολέμου, που συχνά συμβολιζόταν από ένα κοράκι. Επομένως, αυτό το όνομα σημαίνει «βασίλισσα φάντασμα».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 μυθολογικά ονόματα μωρών για το θρυλικό μωρό σας

12. Μόγια

Θα βρείτε το όνομα Moya σε έναν τόνο διαφορετικών γλωσσών και παραδόσεων. Για τους σκοπούς μας, θα θεωρήσουμε τη Μόγια ως την ιρλανδική μορφή της Μαρίας. Στη Σκωτία, είναι Morag. Στα Ουαλικά είναι Mairwen. Διάλεξε το αγαπημένο σου! Μας αρέσει η Moya έναντι της Moira, αλλά είναι και οι δύο παραλλαγές με το ίδιο όνομα. Το όνομα σημαίνει «νερό» ή «πικρό» ή «αστέρι της θάλασσας».

11. Νεάλα

Η Neala είναι η γυναικεία μορφή του ιρλανδικού ονόματος, Niel που σημαίνει «σύννεφο». Το όνομα δεν ήταν ποτέ δημοφιλές στις ΗΠΑ, αλλά ελπίζουμε σίγουρα να αλλάξει. Αυτό είναι επίσης ένα υπέροχο, συγκρατημένο όνομα φύσης .

10. Νιάμ

Ένα άλλο ιρλανδικό όνομα με μια κάπως περίπλοκη ορθογραφία, το Niamh προφέρεται Οχι . Θα δείτε επίσης το όνομα που γράφεται Neve (όπως στο Neve Campbell ). Το όνομα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Ιρλανδία, που ήταν στο top 10 για πολλά χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το όνομα είναι ευρέως δημοφιλές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα θέλαμε να το ακούσουμε περισσότερο στις ΗΠΑ.

9. Τιμή

Για τους λάτρεις της Nora ή της Norah, μπορείτε να πάρετε την προτιμώμενη κελτική μορφή ενός αρχαίου ρωμαϊκού ονόματος, Onora. Το όνομα σημαίνει «τιμή» ή «γυναίκα τιμής». Ενώ η Nora ανεβαίνει στα charts στις ΗΠΑ, η Onara παραμένει σχετικά αόρατη.

8. Ρόνα

Το Rhona είναι ένα σκωτσέζικο γαελικό όνομα και πιθανώς μια μορφή του Rowena. Rhona σημαίνει «τραχύ νησί». Η Rhona μπήκε στη λίστα των 1000 κορυφαίων στις ΗΠΑ μόνο ένα χρόνο, το 1951. Λατρεύουμε τη δροσερή, περιστασιακή φύση αυτού του όμορφου ονόματος.

7. Σέρινταν

Το Sheridan είναι ένα ιδανικό ιρλανδικό όνομα που έχει δύο πιθανές σημασίες: 'αναζητητής' ή 'αδάμαστη'. Αυτό το κομψό όνομα είναι αρκετά οικείο χωρίς να είναι πολύ σκοτεινό. Θα θέλαμε να βλέπουμε αυτό το όνομα για κορίτσια πιο συχνά.

6. Σιόμπαν

Το Siobhan είναι η ιρλανδική γαελική παραλλαγή της Joan. Το όνομα προφέρεται sheh-VAHN . Το όνομα σημαίνει «χάρις του Θεού». Siobhan ήταν το όνομα πολλών πρώιμων Ιρλανδών βασίλισσων και εισήχθη στην αμερικανική ποπ κουλτούρα από την ηθοποιό Siobhan McKenna .

5. Ταμσίν

Το Tamsin είναι η κορνουαλική κοντή μορφή Thomasina. Το Tamsin μπορεί επίσης να γραφτεί στη μεσαιωνική του μορφή, Tamsyn. Το όνομα σημαίνει «δίδυμος». Αυτό το σύντομο, αλλά γλυκό όνομα θα ήταν μια τολμηρή και όμορφη επιλογή.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 σπάνια κέλτικα ονόματα μωρών για αγόρια που δεν πέρασαν ποτέ τη λίμνη

4. α

Θα δείτε τόσο την Una όσο και την Oona στην Ιρλανδία. Αυτό το όμορφο όνομα μπορεί να εντοπιστεί μέχρι την αρχαία ρωμαϊκή εποχή όπου υιοθετήθηκε από τους Ιρλανδούς. Τώρα, είναι ένα από τα λίγα μέρη που έζησε το όνομα. Το όνομα σημαίνει «αρνί» ή «ένα».

3. Βεβίνα

Η Vevina θα ήταν μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική της Vivien. Η Vevina έχει σκωτσέζικη γαελική προέλευση και σημαίνει «γλυκιά κυρία». Αυτό το ποιητικό, και σχεδόν ανήκουστο όνομα στις ΗΠΑ, θα έκανε μια γοητευτική επιλογή.

2. Γουάλι

Τα ονόματα της Σκωτίας ολοκληρώνουν πραγματικά την κορυφή αυτής της λίστας. Είναι τόσο εξαιρετικοί. Εδώ είναι ένα άλλο, το Wylie που είναι μια σκωτσέζικη μορφή του William. Το όνομα σημαίνει «αποφασιστικός προστάτης». Το Wylie είναι ένα σαφώς κελτικό επώνυμο με τόση απήχηση τα κορίτσια όπως και τα αγόρια .

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 30 τυχερά και όμορφα ονόματα μωρών εμπνευσμένα από την Ιρλανδία για αγόρια και κορίτσια

1. Yvaine

Στον θρύλο του Αρθούρου, ο Yvain ήταν ιππότης του στρογγυλού τραπεζιού. Ο Σκωτσέζος αγάπησε το όνομα τόσο πολύ που έγινε αγαπημένο όνομα για τα κορίτσια με πολλές μορφές. Το όνομα σημαίνει «αστέρι του βραδιού». Είναι το τέλειο μείγμα Yvonne και Elaine.

Ορίστε! 25 σπάνια κέλτικα ονόματα που θα ταίριαζαν πολύ στην κόρη σας. Αυτά τα ονόματα καταγράφουν τόση ιστορία και παράδοση, ενώ φαίνονται επίσης σύγχρονα και φρέσκα. Ελπίζουμε να εμπνευστείτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα παρατσούκλια για το μικρό σας.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!