25 πραγματικά μοναδικά καθολικά ονόματα μωρών για κορίτσια που γιορτάζουν τους πιστούς

Μεγαλώνοντας σε μια παράδοση πίστης, γνωρίζετε ότι η επιλογή ενός ονόματος για το μωρό σας σας προσφέρει πολλές επιλογές για να παραμείνετε πιστοί σε αυτό. Η επιλογή ενός ονόματος για το παιδί σας είναι η πρώτη απόφαση σε μια μακρά σειρά από αυτές που ακολουθείται από την επιλογή νονών και μετά τον προγραμματισμό μιας ουσιαστικής βάπτισης. Υπάρχουν αμέτρητοι Καθολικοί ονόματα μωρών για να διαλέξετε, αλλά το να βρείτε το τέλειο μπορεί να φαίνεται σαν αγγαρεία. Σας παροτρύνουμε να στοχαστείτε αληθινά για το όνομα και σε ποιον ανήκε στο οποίο συχνά δίνει το νόημά του στο όνομα.

Όχι πολύ καιρό πριν, Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας υπαγόρευσε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ονομάζονται άγιοι. Αυτό δεν ισχύει πλέον, αλλά θα βρείτε πολλά ονόματα σε αυτήν τη λίστα που τους ανήκαν. Αυτό διευρύνει τη δεξαμενή των αποδεκτών ονομάτων μωρών που μπορείτε να εξετάσετε, κάτι που μπορεί να είναι καλό για εσάς εάν δυσκολεύεστε να καταλήξετε σε ένα. Μη φοβάσαι! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και έχουμε χτενίσει χιλιάδες χριστιανικά ονόματα για να σας φέρουμε μια συνοπτική λίστα με 25 από τα αγαπημένα μας. Ακολουθούν 25 πραγματικά μοναδικά καθολικά ονόματα μωρών για κορίτσια που είναι κλασικά και παραδοσιακά χωρίς να ακούγονται απαρχαιωμένα ή άγνωστα.

25. Αγγελική

Η Αγγελική είναι το αγαπημένο μας από τα ονόματα των Αγγέλων. Είναι πιο αριστοκρατικό από τον Angel μόνο, αλλά είναι πιο ευαίσθητο από την Angeline. Το όνομα ακούγεται επίσης πιο φρέσκο ​​από την Angela. Η Mother Angelica ίδρυσε το The Eternal Word Television Network (EWTN) και το έκανε με το εντυπωσιακό της όνομα. Όπως ίσως μαντέψατε, αυτό το όνομα έχει λατινική προέλευση και σημαίνει «αγγελικό».

24. Όντρεϊ

Η Audrey προέρχεται από το αγγλοσαξονικό Aethelthryth, το όνομα που αργότερα μετατράπηκε σε Ethelred. Η St. Audrey ήταν μια αγία του έβδομου αιώνα που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στον Μεσαίωνα. Το όνομά της οδήγησε στον όρο φανταχτερός , καθώς στην έκθεση St. Audrey πουλήθηκαν φτηνά δαντελένια κολιέ. Αυτό το αγγλικό όνομα σημαίνει «ευγενής δύναμη».

23. Βεατρίκη

Το όνομα Beatrix έχει φέρει πολλά ιερά πρόσωπα, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει αποκτήσει κάποια πολύ εξέχουσα φήμη ιερότητας. Η Αγία Βεατρίκη ήταν Ρωμαϊκή παρθένος και μάρτυς, εγγεγραμμένη στο Ρωμαϊκή Μαρτυρολογία στις 29 Ιουλίου. Πιστεύεται ότι ήταν η αδερφή των μαρτύρων Simplicius και Faustinus τους οποίους έθαψε στη Via Portuensi. Αυτό το υπέροχο και διασκεδαστικό όνομα σημαίνει «ευλογημένο».

22. Brielle

Συντομεύστε το παραδοσιακό 'Gabrielle' και εξακολουθήστε να ονομάζετε την κόρη σας από τον αρχάγγελο. Αυτή είναι μια γαλλική μορφή του ονόματος και είναι απολύτως όμορφο. Πολλοί γονείς πρέπει να συμφωνήσουν επειδή κατετάγη μόλις έξω από το 100 κορυφαία ονόματα που δόθηκαν σε κορίτσια το 2019. Αυτό το όνομα σημαίνει «κυνηγότοποι».

21. Μπιμπιάνα

Η Bibiana, όπως και η Beatrix, ήταν Ρωμαϊκή αγία και μάρτυρας. Είχε ένα αναβράζον όνομα, που σημαίνει «ζωή». Η Bibiana είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί συνοδεύεται από το αξιολάτρευτο ψευδώνυμο Bibi.

20. Παράδεισος

Σαφής cha-lee , το Caeli είναι μέρος του λατινικού Μαριανού αντιφώνου, 'Regina Caeli' ή στα αγγλικά, 'Queen of Heaven'. Αυτή είναι μια ασυνήθιστη επιλογή, αλλά μας αρέσει περισσότερο. Αυτή θα ήταν μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για την Caylee.

19. Κερί

Η Αγία Σιέρα της Ιρλανδίας ήταν ηγουμένη τον 7ο αιώνα που πέθανε το 679. Η ιστορία της πιθανότατα αναμειγνύεται με μια άλλη Σέρα που έζησε τον 6ο αιώνα. Ωστόσο, ξέρουμε ότι έζησε μια πολύ, πολύ μεγάλη ζωή. Αυτό Ιρλανδικό όνομα σημαίνει «μικρό σκοτεινό».

18. Κόλμπι

Ο Κόλμπι είναι υπέροχος ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή . Το όνομα έχει αγγλική προέλευση και σημαίνει 'από μια πόλη άνθρακα'. Επιλέξαμε αυτό το όνομα εμπνευσμένο από τον Πολωνό Άγιο, Maximilian Kolbe. Ήταν ένας ιερέας που προσφέρθηκε να πεθάνει στη θέση ενός ξένου στο γερμανικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς, που βρισκόταν στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

17. Κολέτ

όνομα κοριτσιού γαλλικής προέλευσης που σημαίνει «άνθρωποι της νίκης». Η Colette δεν είναι μόνο όμορφη, είναι πολύ κομψή και μια κορυφαία επιλογή ονόματος για τα 500. Η Colette of Corbie είναι η προστάτιδα των μέλλουσες μητέρες και τα άρρωστα παιδιά.

16. Ντίνα

Όλοι θυμούνται ότι ο Ιακώβ είχε δώδεκα γιους, αλλά η Ντίνα ήταν η μοναχοκόρη του. Ήταν ο ήρωας του Anita Diamond του μυθιστορήματος Η Κόκκινη Σκηνή . Αυτό το διαχρονικό εβραϊκό όνομα σημαίνει «ο Θεός θα κρίνει».

15. Δύμφνα

Το Dymphna, που γράφεται επίσης Dympna, είναι το όνομα ενός Ιρλανδού παρθένου μάρτυρα. Η ιστορία λέει ότι ήταν μια κέλτικη πριγκίπισσα που κατέφυγε στο Βέλγιο για να ξεφύγει από την καταχρηστική προσοχή του πατέρα της και οι τρελές ενέργειές του την οδήγησαν στο να γίνει η προστάτιδα των τρελών. Αυτό το ιρλανδικό όνομα σημαίνει 'ελαφάκι'.

14. Έντι

Ονομάστε την κόρη σας από την Αγία Εντίθ Στάιν χωρίς να την κάνετε να ακούγεται σαν ηλικιωμένη γυναίκα. Το Edie είναι ένα φρέσκο ​​και χαριτωμένο υποκοριστικό που λειτουργεί εξαιρετικά. Αυτό το αγγλικό όνομα σημαίνει «ευημερούσα στον πόλεμο».

13. Ευλαλία

Μια έφηβη μάρτυς, η Αγία Ευλαλία γεννήθηκε στην Ισπανία και είναι προστάτιδα της Βαρκελώνης, όπου υπάρχει ένας καθεδρικός ναός στο όνομά της (τον οποίο πρέπει να επισκεφτείτε αν ποτέ σας δοθεί η ευκαιρία, είναι υπέροχο). Ένας θρύλος που σχετίζεται με την Eulalia είναι ότι ένα περιστέρι πέταξε από το λαιμό της όταν τη σκότωσαν, και έτσι συνδέεται τόσο με τη γλυκιά ομιλία όσο και με την ειρήνη. Δίνει σε αυτό το ελληνικό όνομα τη σημασία του: «γλυκά μιλώντας».

12. Φελίσιτι

Το Felicity είναι ένα λατινικό όνομα που αναφέρεται σε «καλή τύχη» και «ευτυχία». Ο Felicitas της Ρώμης, που επίσης αγγλίζεται ως Felicity, είναι ένας Άγιος που συγκαταλέγεται στους χριστιανούς μάρτυρες. Από όλα τα ονόματα αρετής, είναι το αγαπημένο μας.

11. Φλανερί

Το Flannery είναι το όνομα και το επώνυμο ενός κοριτσιού ιρλανδικής καταγωγής που σημαίνει «απόγονος του Flannghal». Η Mary Flannery O'Connor ήταν μια σημαντική περιφερειακή συγγραφέας του εικοστού αιώνα της οποίας το έργο έχει χαρακτηριστεί ως νότιο γοτθικό, συχνά με απειλητικούς χαρακτήρες και ασχολούμενο με ζητήματα ηθικής. Ήταν μια πιστή καθολική.

10. Gemma

Προερχόμενο από ένα μεσαιωνικό ιταλικό παρατσούκλι για ένα πολύτιμο κόσμημα, η Gemma ήταν το όνομα της συζύγου του Δάντη και το έφερε ένας Άγιος του δέκατου ένατου αιώνα. Προτιμούμε αυτό το όνομα από την Jenna και την Emma. Είναι απλά τόσο πολύτιμο.

9. Γκλάντις

Η Saint Gwladys ferch Brychan ή η St Gladys, κόρη του βασιλιά Brychan του Brycheiniog, ήταν η βασίλισσα του αγίου-βασιλιά Gwynllyw Milwr και η μητέρα του Cadoc «του Σοφού», του οποίου η ζωγραφική μπορεί να είναι ο πρώτος άγιος που μνημονεύει τον Άρθουρ. Η αγγλική μορφή του ονόματος, Gladys συνδέεται πιθανώς περισσότερο με την τραγουδίστρια Gladys Knight .

8. Philomena

Φιλομένη ήταν το όνομα της Ελληνίδας, Αθηναίας πριγκίπισσας. Αλλά, το όνομα ανήκε και στην Αγία Φιλωμένη, δεκατριάχρονη μάρτυρα της πρώιμης Ρώμης. Αυτό το όμορφο ελληνικό όνομα σημαίνει «λάτρης της δύναμης».

7. Ροζάριο

Μια διαφορετική άποψη για οποιονδήποτε έχει αφοσίωση στην Παναγία, αυτό θα έκανε μια απροκάλυπτα θρησκευτική επιλογή. Εάν είναι πολύ στη μύτη για εσάς, σκεφτείτε το ιταλικό όνομα Rosario. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να την ονομάσετε Rosie.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 πραγματικά μοναδικά καθολικά ονόματα μωρών για αγόρια

6. Σαράι

Το όνομα της Σάρας προτού το αλλάξει ο Θεός, Σαράι είναι ένα εβραϊκό όνομα που σημαίνει «πριγκίπισσα». Το Sarai είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία 500 ονόματα και χρησιμοποιείται ευρέως εδώ από τη δεκαετία του 1980.

5. Σύλβια

Το Silvia είναι ένα λατινικό όνομα που σημαίνει «από το δάσος». Η Αγία Σίλβια ήταν μητέρα του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου. Την τιμούν ως αγία η Καθολική Εκκλησία και η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία την ονομάζει προστάτιδα των εγκύων γυναικών.

4. Τατιάνα

Η Αγία Τατιάνα, μάρτυρας του τρίτου αιώνα, τιμάται στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ένα ρωσικό όνομα που υιοθετήθηκε από ένα παλιό ρωμαϊκό οικογενειακό όνομα. Η έννοια του ονόματος είναι ασαφής. Θεωρείται προστάτης των μαθητών, οπότε ίσως ο «δάσκαλος» ή ο «προστάτης» θα ήταν κατάλληλος.

3. Ταλίθα

Η Talitha είναι εβραϊκά για «μικρό κορίτσι», ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή τη φράση όταν ανέστησε την κόρη του Jaris. Έχει χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ από την εποχή της αποικίας. Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων το 1880, δεν μπήκε ποτέ στις πρώτες 1000. Αυτό φαίνεται εγκληματικό. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό όνομα! Μπορείς ακόμη και να την αποκαλείς Τάλι.

2. Αλήθεια

Που προέρχονται από veritas που είναι λατινικά για την «αλήθεια», αυτό το όνομα έγινε δημοφιλές από τους πουριτανούς, αλλά μου θυμίζει τον αγώνα του Πόντιο Πιλάτου να δει τι ήταν αλήθεια. Όπως και η Felicity, το Verity είναι ένα άλλο από τα αγαπημένα μας ονόματα αρετής. Ενώ περιστασιακά συναντήσατε το όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν το ακούτε συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 25 υποτιμημένα ονόματα μωρών από τη Βίβλο που αξίζουν έπαινο

1. Ζέλι

Το Zelie είναι ένα γαλλικό όνομα που σημαίνει 'αζαλέα'. Η Αγία Ζέλι αγιοποιήθηκε πολύ πρόσφατα και ήταν μητέρα της Αγίας Τερέζης. Αυτό το όνομα θα ήταν μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για τη Celia, την Azalea ή τη Zalia. Δεν βρίσκετε συχνά ονόματα πολλών κοριτσιών που ξεκινούν με Z, επομένως αυτό είναι μια απροσδόκητη απόλαυση.

Ορίστε! 25 Καθολικά ονόματα εμπνευσμένα από αγίους, πιστούς και άλλες ιερές οντότητες. Ελπίζουμε να νιώσετε έμπνευση από αυτά τα ονόματα και να επιλέξετε ένα για το κοριτσάκι σας.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!