25 Ουαλικά ονόματα μωρών για αγόρια που ταξινομούνται από τα πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ έως τα πιο μοναδικά

Η Ουαλία είναι μια χώρα στη νοτιοδυτική Μεγάλη Βρετανία γνωστή για τις λοφώδεις ακτές της, τα ορεινά εθνικά πάρκα, την χαρακτηριστική ουαλική γλώσσα και την κελτική κουλτούρα. Τα Ουαλικά ονόματα μωρών έχουν πραγματικά απογειωθεί τα τελευταία χρόνια με ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για αυτά τα παραδοσιακά ονόματα στην Ουαλία και όχι μόνο. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλά ονόματα μωρών για αγόρια με ουαλική καταγωγή στο Τα 1000 πιο δημοφιλή ονόματα μωρών στις ΗΠΑ από πέρυσι. Ονόματα όπως ο Όουεν, ο Έβαν και ο Ντύλαν πρέπει να ευχαριστήσουν την Ουαλία για τη διάδοση τους.

Τα περισσότερα από αυτά τα ονόματα μωρών τιμούν τα δικά τους Κελτική παράδοση αλλά μερικά εισήχθησαν από αλλού και υιοθετήθηκαν στο λεξικό της Ουαλίας με το στυλ και τη μόδα να ταιριάζουν. Θέλαμε να ανακαλύψουμε τα καλύτερα Ουαλικά ονόματα μωρών για αγόρια και επίσης θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα τρέχοντα αγαπημένα για να δώσουμε στους αναμένοντες γονείς έναν καλό συνδυασμό από δημοφιλή και μοναδικά ονόματα μωρών. Εάν θέλετε να τιμήσετε την ουαλική κληρονομιά σας ή απλώς σας αρέσουν οι ιδιότροπες ονομασίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην παρακάτω λίστα για να βρείτε μερικές επιλογές για τον γιο σας. Εδώ είναι 25 Ουαλικά ονόματα μωρών για αγόρια που οι νέοι γονείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

25. Όουεν

ο Ελληνικό όνομα Ο Eugene μεταμορφώθηκε σε Owain στα Ουαλικά και σε Celtic Eoghan. Ο Όουεν είναι μια γέφυρα μεταξύ των δύο που σημαίνει «νεαρός πολεμιστής» ή «καλογέννητος». Το όνομα έγινε ουαλικό πατρώνυμο κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Το Owen ήταν πάντα ένα δημοφιλές όνομα στις ΗΠΑ, αλλά σήμερα, βρίσκεται σχεδόν στις 20 πιο δημοφιλείς επιλογές.

24. Έβαν

Ο Evan προήλθε από το Iefan, μια ουαλική εκδοχή του John. Ο John είναι τελικά ένα παράγωγο του εβραϊκού ονόματος Yochanan, που αποτελείται από τα στοιχεία μου , που σημαίνει «Θεός» και κανόνι , «να είσαι ευγενικός». Το Evan είναι ένα άλλο όνομα που ήταν πολύ δημοφιλές εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι πολύ πιο δημοφιλές σήμερα από ποτέ. Εκτός από το ότι είναι δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, το όνομα είναι δημοφιλές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στη Γαλλία και την Ολλανδία.

23. Μάντοξ

Ο Maddox, ένα παλαιότερα ασαφές οικογενειακό όνομα της Ουαλίας με μια ισχυρά ανδρική εικόνα, ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο όταν Αντζελίνα Τζολί το επέλεξε για τον γιο της το 2003. Maddox σημαίνει «γιος του Madoc» ως οικογενειακό όνομα και μπορεί επίσης να πάρει τη σημασία του απευθείας από το Madoc που σημαίνει «τυχερός».

22. Πάρε

Το Gael είναι ένα αγορίστικο όνομα ουαλικής και βρετονικής προέλευσης που σημαίνει 'Γαελικός'. Θα βρείτε το όνομα στην Ουαλία, τη Βρετάνη και την Ισπανία και πιο συχνά στη Λατινική Αμερική τώρα. Έχουμε τον Μεξικανό ηθοποιό Gael Garcia Bernal να ευχαριστήσουμε για τη δημοτικότητα αυτού του ονόματος στις ΗΠΑ. Ήταν τα 133 πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια πέρυσι!

21. Dawson

Ο Dawson μόλις και μετά βίας ακούστηκε ως πρώτο όνομα πριν από το ντεμπούτο του Dawson's Creek το 1998, οπότε και ανέβηκε πάνω από 550 θέσεις σε ένα χρόνο. Από τότε είναι ένας από τους κορυφαίους 500 καλλιτέχνες κάθε χρόνο. Dawson σημαίνει απλά «γιος του Δαβίδ».

20. Ντύλαν

Στα Ουαλικά μυθολογία , ο Dylan ήταν ένας θρυλικός θεός της θάλασσας που έκανε όλα τα νερά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας να κλαίνε όταν πέθανε. Ο Ντύλαν Τόμας, διάσημος Ουαλός ποιητής, υιοθετήθηκε από τον Μπομπ Ντύλαν ως φόρο τιμής. Ο Ντύλαν είναι ένα όνομα μωρού από την Ουαλία που σημαίνει «γιος της θάλασσας». Το όνομα βρίσκεται στα κορυφαία 500 των ΗΠΑ από το 1972 και τώρα είναι πιο δημοφιλές από ποτέ.

19. Ρυσ

Ο Reese έχει αναδειχθεί ως δημοφιλής ορθογραφία για αυτό το όνομα για κοριτσάκια, ενώ η παραδοσιακή ουαλική ορθογραφία Rhys έχει διατηρήσει την εύνοια για τα αγόρια. Και οι δύο βρίσκονται στα 500 κορυφαία των ΗΠΑ σήμερα. Πάντα πανταχού παρόν στην Ουαλία, όπου έχει ιστορικές ρίζες, το Rhys είναι επίσης ένα υψηλόβαθμο όνομα στην Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία. Rhys σημαίνει «θέρμη».

18. Ίντρις

Ο Idris Hawr 'ο Γίγαντας' ήταν ένας θρυλικός Ουαλός γίγαντας και μάγος του έβδομου αιώνα που έδωσε το όνομά του σε ένα γνωστό βουνό, το 'Idris's Fort'. Συσχετίζουμε περισσότερο αυτό το όνομα με τον ηθοποιό Idris Elba σήμερα και έχει βοηθήσει να φτάσει το όνομα στα κορυφαία 1000 στις ΗΠΑ. Ως ουαλικό όνομα μωρού, Idris σημαίνει «άρχοντας». Θα βρείτε επίσης το όνομα στην αραβική παράδοση ως όνομα προφήτη που σημαίνει «σπουδάζω».

17. Αέρας

Σαφής EYE-ron , ο Aeron πιθανότατα θα συγχέεται με τον πιο αναγνωρισμένο Aaron. Ο Aeron ήταν πιθανώς ένας μικρός Κελτικός θεός του πολέμου. Ως ουαλικό όνομα μωρού, αυτό σημαίνει 'μούρο'. Λόγω της τεράστιας δημοτικότητας του Aaron στις ΗΠΑ, σχεδόν ποτέ δεν συναντάτε το Aeron εδώ.

16. Αρνητικό

Αν ψάχνετε για ένα Βιβλικό όνομα και ένα Ουαλικό όνομα μωρού σε ένα, σκεφτείτε την ουαλική μορφή του Daniel, Deiniol. Το όνομα μοιράζεται το νόημά του με τις εβραϊκές του ρίζες στο «Ο Θεός είναι ο κριτής μου». Ο Ντάνιελ είναι προφανώς η πιο ευνοημένη επιλογή στις ΗΠΑ.

15. Γκάρεθ

Το όνομα Gareth πρωτοεμφανίστηκε στο Malory’s Θάνατος του Αρθούρου , ως εραστής του Eluned, του αδελφού του Gawain και ανιψιού του βασιλιά Αρθούρου. Αυτό το σεμνό και ευαίσθητο Ουαλικό όνομα μωρού σημαίνει «ευγενικό». Ο Gareth συχνά συνδυάζεται με το ψευδώνυμο Gaz.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Θαρραλέα ονόματα μωρών για κορίτσια από τον θρύλο του Αρθούρου

14. Φύγε

Το Iwan είναι ένα ουαλικό όνομα μωρού που προήλθε από το Ifan, ένα όνομα που στην πραγματικότητα προέρχεται από τη λατινική ονομασία Johannes. Όλα αυτά για να πούμε, το Iwan είναι η ουαλική μορφή του Ivan, ένα σλαβικό όνομα που είναι το πιο δημοφιλές από τα δύο στις ΗΠΑ. Iwan προφέρεται ΜΑΤΙ παραλήρημα στην Ουαλία και θα το βρείτε ΕΣΥ-enne στην Αγγλία, όπου είναι επίσης πολύ δημοφιλής.

13. Αρμελ

Το Armel είναι ένα όνομα μωρού από την Ουαλία που σημαίνει «πρίγκιπας της αρκούδας». Ο Αρμελ είναι επίσης χρησιμοποιείται στη Γαλλία , όπως ήταν το όνομα ενός αγίου του 6ου αιώνα που πήγε στη Βρετάνη και ίδρυσε αβαεία. Το Armel έχει απαλό και οικείο ήχο, που τον κάνει να χρησιμοποιείται εύκολα εκτός Ουαλίας και Γαλλίας. Ωστόσο, ελάχιστοι Αμερικανοί γονείς το έχουν ανακαλύψει.

12. Llewelyn

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Llewelyn είναι ένα σαφώς ουαλικό όνομα. Αυτό το όνομα δεν ήταν ποτέ δημοφιλές στις ΗΠΑ με αυτή τη μορφή ή την παραδοσιακή ουαλική ορθογραφία, Llywelyn. Ο Llywelyn ap Iorwerth ήταν ο καλύτερος από τους Ουαλούς ηγεμόνες του Μεσαίωνα. Αυτό είναι ένα αγαπημένο πατριωτικό όνομα, με τα παρατσούκλια Llelo και Llew, που είναι επίσης ουαλικά και όλα σημαίνουν 'λιοντάρι'.

11. Μέρλιν

Αυτό το όνομα του διάσημου μάγου του πέμπτου αιώνα και μέντορα του βασιλιά Αρθούρου μπορεί να είναι ή να μην είναι πολύ φανταστικό για ένα αγοράκι. Αυτό εξαρτάται από εσένα! Το Merlin είναι ένα ουαλικό όνομα μωρού που σημαίνει «θαλάσσιο φρούριο». Το όνομα ήταν μια δημοφιλής επιλογή για μωρά στις ΗΠΑ μέχρι που έπαψε να είναι μια πιθανότητα στη δεκαετία του εβδομήντα.

10. Καινούργιο

Το Nye είναι ένα αμβλύ μικρό όνομα που συνειδητοποιούμε ότι δεν πρόκειται να αρέσει σε πολλούς γονείς ως μικρό όνομα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σύντομο αλλά γλυκό μέσο. Όπου κι αν σκέφτεστε να βάλετε στο όνομα του γιου σας, αυτό το Ουαλικό όνομα μωρού σημαίνει «τιμή». Ένας τέλειος τρόπος για να τιμήσετε αυτήν την ουαλική κληρονομιά!

9. Τιμή

Το Price ήταν κάποτε ένα αρκετά δημοφιλές όνομα στις ΗΠΑ και έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητάς του το 1896 ως ένα από τα κορυφαία 500 ονόματα μωρών. Η τιμή έπεσε ευνοϊκά στη δεκαετία του '20 και πιστεύουμε ότι εκατό χρόνια είναι περισσότερο από αρκετός χρόνος για να επαναφέρουμε αυτό το στολίδι. Το Price είναι ένα όνομα μωρού από την Ουαλία που σημαίνει «γιος του Rhys».

8. Σουλιέν

Σαφής SIL-γεν , Το Sulien είναι ένα παραδοσιακό Ουαλικό όνομα μωρού που σημαίνει «γεννήθηκε από τον ήλιο». Το ηλιόλουστο όνομα ανήκε στον θρυλικό, πιο λόγιο άνθρωπο στην αρχαία Ουαλία, έναν ηγούμενο του ενδέκατου αιώνα του Llanbadarn. Οι περισσότεροι Αμερικάνοι θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό το όνομα να ομοιοκαταληκτεί με τον Julien, κάτι που είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι κάτι που μας αποτρέπει. Αυτό το όνομα δεν βρήκε ποτέ ευρεία εύνοια στις ΗΠΑ, αλλά μας αρέσει!

7. Χορός

Το Tarian είναι ένα unisex Ουαλικό όνομα μωρού και παρόλο που χρησιμοποιείται περισσότερο για κορίτσια στην Ουαλία, θα ήταν απολύτως αποδεκτό στις ΗΠΑ για ένα αγόρι. Απλά ρωτήστε τον τραγουδιστή της κάντρι Τράβις Τριτ που έδωσε αυτό το όνομα σε έναν από τους γιους του. Ο Tarian θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τον εξαιρετικά δημοφιλή Tristan. Tarian σημαίνει «ασπίδα».

6. Ρόδρι

Ευθεία προφέρεται ΔΩΡΟ-ΡΕ , ο Ρόδρι εξακολουθεί να ταξιδεύει πολλούς Αμερικανούς. Το Rhodri είναι ένα όμορφο ουαλικό όνομα μωρού που μοιάζει με το Rory. Rhodri, το όνομα ενός σημαντικού βασιλιά της Ουαλίας του ένατου αιώνα, γνωστού ως Rhodri the Great, ενός διάσημου πολεμιστή που ήταν ο πρόγονος πολλών από τις ακόλουθες δυναστείες της Ουαλίας. Αυτό το όνομα είναι δημοφιλές στην Αγγλία αλλά όχι τόσο στις πολιτείες. Σημαίνει «τροχός» ή «κύκλος».

5. Maxen

Τα ονόματα με Χ και Ζ είναι πολύ καυτά αυτή τη στιγμή, καθώς μπορούν να δώσουν κάποια πλεονεκτήματα σε μια ονομασία. Το Maxen, που γράφεται και Macsen, είναι ένα πολύ αρχαίο όνομα που καταφέρνει να ακούγεται φρέσκο. Οι πρώτες ουαλικές γενεαλογίες δίνουν τον Μάξιμο (αναφέρεται ως Maxen/Maxen Rural , ή αυτοκράτορας Μάξιμος ) ο ρόλος του ιδρυτή των δυναστειών αρκετών μεσαιωνικών ουαλικών βασιλείων. Πιστεύουμε ότι ο Maxen θα ήταν ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ.

4. Jevon

Ο Jevon είναι μια άλλη ουαλική μορφή του John που σχετίζεται με τον Evan. Το Jevon μερικές φορές γράφεται Jevan ή Yevan. Παίρνει τη σημασία του από την εβραϊκή προέλευση που σημαίνει «δώρο του Θεού». Ο Jevon ήταν σποραδικά δημοφιλής στις Η.Π.Α. αναπηδώντας μέσα και έξω από τη λίστα των κορυφαίων 1000 από τη δεκαετία του '70 έως τις αρχές της δεκαετίας.

3. Έμλυν

Ευγενικός και ποιητικός και ακούγεται συχνά στην Ουαλία, ο Emlyn εντάσσεται στο Emrys ως απαλές, ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλή Emmett και Emery. Το Emlyn έχει ουαλική και λατινική προέλευση και μπορεί να σημαίνει μερικά διαφορετικά πράγματα: «γοητευτικό», «κολακευτικό» ή «αντίπαλος». Θα θέλαμε πολύ αυτό το όνομα να έρθει να παίξει με τους άλλους στις ΗΠΑ.

2. Χόλι

Το Celyn, το οποίο ξεκινά με τον σκληρό ήχο K και έχει ομοιοκαταληξίες με την Helen, είναι ένα από τα κορυφαία 100 ονόματα στην Ουαλία, αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο εκτός αυτής της μικρής, όμορφης χώρας. Το Celyn θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για τον γιο σας, καθώς δεν έχει υιοθετηθεί συχνά στις ΗΠΑ, αλλά ακούγεται προσβάσιμο, παρόμοιο με το ιρλανδικό όνομα Kellen. Το Celyn είναι ένα όνομα μωρού από την Ουαλία που σημαίνει 'holly'.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Ουαλικά ονόματα μωρών για κορίτσια από δημοφιλή έως άγνωστα στις ΗΠΑ

1. Πιείτε

Θα βρείτε το όνομα Edan τόσο στην ιρλανδική όσο και στην ουαλική παράδοση όπου σημαίνει «μικρή φωτιά». Είναι μια εύκολη εναλλακτική ορθογραφία του Aiden. Edan προφέρεται ΕΕ-και που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μπερδευτεί για την Eden. Στην εβραϊκή παράδοση, το όνομα σημαίνει «εποχή» και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο Ισραήλ σήμερα. Μια πραγματική διαπολιτισμική επιτυχία σε αυτό το όνομα μωρού. Προβλέπουμε ότι αυτό το όνομα θα ανατιναχτεί τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ. Προλάβετε την τάση, γονείς!

Ορίστε! Ελπίζουμε να απολαύσατε αυτά τα Ουαλικά ονόματα μωρών για αγόρια που θα αποτίουν υπέροχα φόρο τιμής στην ουαλική κληρονομιά σας. Εκτός από αυτό, αυτά τα ονόματα μωρών είναι όμορφες, μοναδικές ονομασίες που ακούγονται τόσο οικεία όσο και εξωτικά στους περισσότερους Αμερικανούς. Μοιραστήκαμε μαζί σας τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην κορυφή της λίστας και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε πιο σκοτεινές δυνατότητες για το αγοράκι σας Happy baby name hunting!

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!