25 Ινδικά ονόματα μωρών για αγόρια με χίντι ή σανσκριτική προέλευση

Κάθε γονέας έχει διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επιλογή ονόματα μωρών . Μερικοί γονείς προσβλέπουν στην ποπ κουλτούρα για έμπνευση για το όνομα του μωρού επιλέγοντας ποπ εικονίδια ή λογοτεχνικούς χαρακτήρες ως επιρροή για να δώσουν ένα όνομα σε κάποιο βάρος. Άλλοι κοιτάζουν πίσω στους προγόνους τους για την έμπνευση για τα ονόματα των μωρών, τραβώντας ονόματα που ανήκαν σε μεγάλους θείους ή σε αγαπημένους παππούδες. Αλλά οι Ινδοί, ειδικά οι Ινδουιστές, προτιμούν τα Χίντι όταν πρόκειται να ονομάσουν τα παιδιά τους.

Τα Χίντι, η επίσημη γλώσσα της Ινδίας, έχει έναν τεράστιο κατάλογο λεξιλογίου, με την τεράστια δύναμη έκφρασης. Δεδομένου ότι το λεξικό προέρχεται από τέσσερις κύριες γλώσσες - τα σανσκριτικά, αραβικός , Αγγλικά και Περσικά, λαμβάνουμε επίσης μια μεγάλη γκάμα έμπνευσης για ονόματα μωρών. Τα ονόματα μωρών που προέρχονται από τη γλώσσα Χίντι είναι κλασικά, παραδοσιακά και συνδυάζουν τον πολιτιστικό πλούτο της Ινδίας με τη γλωσσική καταγωγή. Εδώ είναι 25 δημοφιλή ινδικά ονόματα αγοριών που αντλούν από τις βαθιές επιρροές των Ινδουιστικών και Σανσκριτικών.

25. Aditya

Το όνομα Adiya έχει ινδουιστική προέλευση και σημαίνει «ανήκει στην Aditi». Η Aditi είναι μια ινδουίστρια μητέρα θεά που είχε επτά παιδιά. Αυτό το όνομα είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με όλα τα πράγματα ήλιο.

24. Γκανές

Το Ganesh είναι ένα όμορφο όνομα που σημαίνει «θεός του πλήθους» και έχει σανσκριτική προέλευση. Το όνομα του ινδουιστή θεού της σοφίας με κεφάλι ελέφαντα σπάνια ακούγεται εκτός Ινδίας, αλλά θα θέλαμε να δούμε αυτό το όνομα περισσότερο.

23. Μπόντι

Το Bodhi είναι ένα όνομα με σανσκριτική προέλευση που σημαίνει «ξύπνημα» ή «φώτιση». Σχετίζεται με μια βουδιστική έννοια, όπου ο Μπόντι είναι συνώνυμο με την κατάσταση της νιρβάνα, που απελευθερώνεται από το μίσος, την απληστία και το εγώ. Το δέντρο Bodhi είναι μια συκιά από την οποία ο Βουδισμός έλαβε τη φώτισή του.

22. Μισώ

Το Vihaan είναι ένα από τα κορυφαία 1000 ονόματα μωρών στις ΗΠΑ. Το όνομα έχει και σανσκίρ και ινδουιστική προέλευση και σημαίνει «αυγή». Το όνομα φέρει συμβολική σημασία ως η αρχή μιας νέας εποχής.

21. Arjun

Ο Arjun βασίζεται στον Arjuna, ο οποίος ήταν στον ινδικό μύθο ο γιος του βασιλιά των θεών, στενός φίλος του Λόρδου Krishna, και θεωρήθηκε ο μεγαλύτερος πολεμιστής στη γη. Το όνομα Arjun είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ινδικά ονόματα στις ΗΠΑ, βρίσκεται στα 500 πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια. Το Arjun έχει ινδική προέλευση και σημαίνει 'φωτεινό'.

20. Reyansh

Το Reyansh έχει χίντι προέλευση και σημαίνει 'ακτίνα φωτός'. Ένα από τα ονόματα του Λόρδου Βισνού, το Ρεγιάνς ήταν ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα ονόματα για αγόρια στις ΗΠΑ. Είναι ένα άλλο όνομα των 1000 κορυφαίων και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

19. Ishaan

Ο Ishaan είναι ο φύλακας των βορειοανατολικών στην Ινδουιστική θρησκεία. Ishaan: Sapno Ko Awaaz De είναι μια δημοφιλής παιδική τηλεοπτική εκπομπή στην Ινδία για ένα έφηβο αγόρι. Το όνομα έχει προέλευση Χίντι και σημαίνει «ο ήλιος». Και πάλι, άλλο ένα από τα κορυφαία 1000 ονόματα στις ΗΠΑ.

18. Βίβααν

Το Vivaan είναι ένα όνομα που σχετίζεται με τη ζωή από την Ινδία που έχει μπει στο Top 1000 των ΗΠΑ για πρώτη φορά το 2014. Το Vivaan έχει καταγωγή από τα Χίντι και σημαίνει «γεμάτος ζωή». Με ένα τόσο ζωηρό νόημα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το όνομα έχει απογειωθεί στις ΗΠΑ.

17. Τι

Το Amit είναι ένα δημοφιλές όνομα σε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς. Το όνομα έχει τόσο εβραϊκή όσο και σανσκριτική προέλευση και σημαίνει «φίλος» ή «άπειρο».

16. Navin

Το Navin είναι ένα υπέροχο σανσκριτικό όνομα που σημαίνει «νέο» ή «μυθιστόρημα». Το όνομα μπορεί επίσης να γραφτεί Naveen και και τα δύο είναι δημοφιλή στην Ινδία.

15. Κουμάρ

Το Kumar είναι ένα όμορφο σανσκριτικό όνομα που σημαίνει «ένα αγόρι, ένας γιος». Η προέλευση του κουμάρ μπορεί να αναχθεί στην πρώιμη ανάπτυξη του ινδουισμού και την προέλευσή του στην αρχαία Ινδία. Η πρώτη χρήση του Κουμάρ ήταν για τους Τέσσερις Κουμάρες, τους τέσσερις γιους του Μπράχμα από τα πουρανικά κείμενα του Ινδουισμού που ονομάζονται Sanaka, Sanatana, Sanandana και Sanat.

14. Νεχρού

Το όνομα Nehru είναι ένα αγορίστικο όνομα Χίντι προέλευσης που σημαίνει 'κανάλι'. Τζαβαχαρλάλ Νεχρού ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ινδίας και βοηθά να δώσει αυτό το όνομα εντυπωσιακή έκκληση.

13. Εικ

Ο Rajah είναι ένας ινδικός πριγκιπικός τίτλος που ακούγεται παρακμιακός. Το όνομα Rajah είναι ένα αγορίστικο όνομα Χίντι προέλευσης που σημαίνει «πρίγκιπας, αρχηγός».

12. Ρίσι

Στην ινδουιστική μυθολογία, οι Rishis είναι σοφοί και μάντες. Το όνομα Rishi είναι το όνομα ενός αγοριού σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει «φασκόμηλο». Ο αργοπορημένος Rishi Raj Kapoor ήταν ένας παραγωγικός ηθοποιός του Bollywood που πρωταγωνίστησε ως ρομαντικός πρωταγωνιστής σε περισσότερες από 92 ταινίες.

11. Αυτός

Το όνομα Taj είναι το όνομα ενός αγοριού σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει 'στέμμα'. Το Taj είναι ένα ωραίο όνομα που αντικατοπτρίζει τη μεγαλοπρέπεια των Ινδών του δέκατου έβδομου αιώνα, Ταζ Μαχάλ . Ο Taj έφτασε στο Top 1000 των ΗΠΑ δύο φορές το 1976 και το 1998.

10. Αακίλ

Το όνομα Aakil είναι ένα αγορίστικο όνομα Χίντι προέλευσης που σημαίνει «έξυπνος, έξυπνος». Το όνομα είναι επίσης δημοφιλές στους μουσουλμάνους γονείς.

9. Ντάνι

Το όνομα Dhani είναι ένα αγορίστικο όνομα Χίντι προέλευσης που σημαίνει «πλούσιος». Το «Dhani» είναι μια ράγκα στη βόρεια ινδική κλασική μουσική. Οι γονείς στις ΗΠΑ μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με αυτό το όνομα λόγω της μακροχρόνιας υποστήριξης του NFL Ντάνι Τζόουνς .

8. Νιλ

Το όνομα Neel είναι ένα αγορίστικο όνομα χίντι προέλευσης που σημαίνει «μπλε ζαφείρι». Το όνομα προτιμάται πολύ από τον Neil λόγω της εκθαμβωτικής σημασίας του.

7. Παλάς

Αν ψάχνετε για ένα όνομα μωρού εμπνευσμένο από τη φύση , μην κοιτάξετε μακρύτερα από τον Palash. Το όνομα Palash είναι ένα αγορίστικο όνομα χίντι προέλευσης που σημαίνει 'λουλουδάτο δέντρο'. Το Palash ανήκει επίσης Βουτέα μονόσπερμα ένα είδος δέντρου που είναι γνωστό ως « φλόγα του δάσους

6. Παν

Ένα άλλο όνομα που ξεκινά από P και έχει μια υπέροχη φυσική σημασία είναι το Pan. Είναι ένα όνομα Χίντι που σημαίνει 'φύλλο' ή 'φτερό'. Για πολλούς στη Δύση, ο Παν είναι ο Έλληνας θεός με τα πόδια μιας κατσίκας και το σώμα ενός άντρα που παίζει πίπες γνωστού για την κακία του. Ωστόσο, ο Παν έχει υπέροχες ρίζες Χίντι επίσης.

5. Ακτή

Το όνομα Sahil είναι ένα αγορίστικο όνομα χίντι προέλευσης που σημαίνει 'οδηγός, αρχηγός'. Σαχίλ Χαν είναι ένας δημοφιλής διασημότητα στην Ινδία, γνωστός για τους υποκριτικούς του ρόλους και για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη φυσική κατάσταση.

4. Η κλήση

Το όνομα Κιράν είναι ένα αγόρι σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει «ακτίνα φωτός». Ajay Sahgal και Κέλι Γουίλιαμς ονόμασαν τον γιο τους Kiran μετά τη γέννησή του το 1998.

3. Χάρακα

Το όνομα του οραματιστή Ινδού γιατρού του δεύτερου αιώνα π.Χ., που προσδιορίζει τις ασθένειες και πιστεύει σε υγιές μυαλό και σώμα: μια άξια έμπνευσης. Ναι, προχωρήστε και ονομάστε τον γιο σας για ένα από τα βασικά συνεισφέροντες στην Αγιουρβέδα ! Το όνομα Charaka είναι ένα αγορίστικο όνομα Χίντι προέλευσης που σημαίνει «περιπλανώμενος».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 130 Μοναδικά ονόματα μωρών για αγόρια από το Α έως το Ω

2. Θεραπεία

Το φανταστικό όνομα Ravi είναι ένα αγορίστικο όνομα χίντι προέλευσης που σημαίνει 'παροχή'. Ο Ράβις είναι ένας τίτλος του ινδουιστικού θεού του ήλιου, που έγινε διαπολιτισμικά διάσημος από τον σιτάρ Ραβί Σανκάρ .

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Ινδικά ονόματα μωρών για κορίτσια με χίντι ή σανσκριτική προέλευση

1. Σαντζάι

Το νικητήριο όνομα Sanjay είναι ένα αγόρι σανσκριτικής προέλευσης που σημαίνει «θριαμβευτής». Στα κλασικά ινδουιστικά έπη ( Μαχαμπαράτα ), ήταν το όνομα του αρματολού του βασιλιά Dhritarashtra. Η πρώτη και μοναδική γυναίκα πρωθυπουργός της Ινδίας, Ίντιρα Γκάντι ονόμασε τον γιο της Sanjay το 1946.

Ορίστε! Δημοφιλή ινδικά ονόματα που έχουν αφηγηθεί την προέλευση Χίντι και Σανσκριτική. Αυτά τα ονόματα δεν είναι μόνο όμορφα, έχουν το καθένα ένα μοναδικό και ισχυρό νόημα.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!