25 επώνυμα Unisex που λειτουργούν ως ονόματα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια

Πολλά από τα ονόματα που γνωρίζουμε και αγαπάμε ξεκίνησαν ως επώνυμα. Για παράδειγμα, ο Τσάντλερ ξεκίνησε ως αγγλικό επαγγελματικό επώνυμο για κηροποιούς. Αυτά τα ονόματα είναι τόσο ελκυστικά επειδή φέρουν μαζί τους κάποια δοκιμασμένη στο χρόνο επιρροή ενώ είναι επίσης αρκετά καθολικά ώστε να λειτουργούν και για τα δύο φύλα. Ωστόσο, το όνομα μπορεί να κυμαίνεται και να έχει τάση για ένα φύλο σε ένα σημείο και μετά για ένα άλλο αργότερα.

Πάρτε το Blake, για παράδειγμα, καθώς είναι το πιο δημοφιλές επίθετο όνομα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Παλαιότερα δινόταν κυρίως σε αγόρια, αλλά τώρα θεωρείται μια θαυμάσια δυνατότητα για τα κορίτσια χάρη σε διασημότητες όπως Μπλέικ Λάιβλι . Στην πραγματικότητα, ο Blake πέφτει για τα αγόρια και ανεβαίνει για τα κορίτσια. Μας αρέσει όταν οι παλίρροιες της ονομασίας αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο και ανοίγουν την πόρτα για νέες δυνατότητες στους αναμένοντες γονείς. Ποια άλλα επώνυμα είναι εξαιρετικές επιλογές unisex; Έχουμε 25 υπέροχα επώνυμα που αγαπήθηκαν παγκοσμίως και θα είναι το τέλειο όνομα για το μωρό σας .

25. Τσάνινγκ

Το Channing είναι ένα περίπλοκο επώνυμο του οποίου η χρήση πιθανώς συνδέεται με ηθοποιό Τσάνινγκ Τάτουμ και Τσάνινγκ Κράουντερ , πρώην lineback των Miami Dolphins. Είναι αλήθεια ότι περισσότερα αγόρια λαμβάνουν αυτό το όνομα από τα κορίτσια, αλλά πιστεύουμε ότι λειτουργεί καλά και για τα δύο. Αυτό το όνομα έχει αγγλικά ή Ιρλανδική καταγωγή και σημαίνει «άνθρωποι της Κανά» ή «λύκος».

24. Κάλο

Ο διαχωρισμός του φύλου για το Kahlo ως δεδομένο όνομα είναι αρκετά ομοιόμορφος. Τα μικρά κορίτσια είναι λίγο πιο πιθανό να λάβουν αυτό το καταπληκτικό όνομα. Το όνομα φυσικά ανήκε στον καταξιωμένο καλλιτέχνη Φρίντα Κάλο . Η Κάλο όπως και η Φρίντα είναι ένα όνομα με προέλευση στα γερμανικά και σημαίνει «φαλακρός».

23. Μπάουι

Ο Bowie είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή και ένα νεύμα σε ένα διάσημο πρόσωπο με το επώνυμο. Ντέιβιντ Μπάουι διάλεξε αυτό Σκωτσέζικο όνομα αυτό σημαίνει «ξανθιά». Ο Bowie μοιάζει περισσότερο με ένα αγοράκι παρά σε ένα κορίτσι, αλλά το αγαπάμε και για τις κόρες.

22. Ώστιν

Θα βρείτε αυτό το όνομα που γράφεται πιο συχνά Ώστιν, αλλά για τιμή Τζέιν Όστεν , οι γονείς επιλέγουν αυτήν την ορθογραφία. Παρόλο που είναι ελαφρώς διαφορετικό, αυτό το όνομα εξακολουθεί να δίνεται σε περισσότερα αγόρια παρά κορίτσια. Το Austen έχει αγγλική προέλευση και είναι μια μορφή του λατινικού ονόματος Augustus και σημαίνει «σπουδαίος».

21. Στάχτη

Σεθ Μάγιερς Ο γιος Ashe πήρε το πατρικό όνομα της γυναίκας του. Το Ashe είναι ένα αγγλικό επώνυμο που είναι μια μορφή Ashley ή Ashton. Χάρη στη δημοτικότητα αυτών των ονομάτων και ειδικά της Ashley, το βλέπουμε ως μια ευκαιρία για τους νέους γονείς να δώσουν αυτό το ωραίο όνομα στο κοριτσάκι τους. Αυτό το όνομα σημαίνει «από το λιβάδι της τέφρας».

20. Βόρεια

Η εικόνα και η κατάσταση του φύλου του North άλλαξαν αμετάκλητα όταν Κιμ Καρντάσιαν και Kanye West το ανακοίνωσε ως το όνομα της νεογέννητης κόρης τους. Οι νέοι γονείς ακολουθούν το παράδειγμά τους και δίνουν το όνομα στις κόρες τους. Όπως το Easton και το Weston, το North είναι ένα αγγλικό επώνυμο κατοίκησης.

19. Δύναμη

Το Power είναι ένα όνομα που πηγαίνει πιο συχνά στα αγόρια παρά στα κορίτσια, αλλά μας αρέσει το αντίστροφο. Πιστεύουμε ότι το Power θα ήταν ένα λαμπρό όνομα για ένα κορίτσι. Samantha Power είναι διπλωμάτης που υπηρέτησε ως Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι Ιρλανδοαμερικανίδα και η Power βρίσκεται στην Ιρλανδία και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ως όνομα κατοικίας για «κάποιον από το Pois».

18. Χαλκός

Ο χαλκός προέρχεται από τη μεσαία αγγλική λέξη να κόψω ή cowper . Είναι ένα επάγγελμα για ένα άτομο που έφτιαχνε και επισκεύαζε βαρέλια. Ο χαλκός δίνεται περισσότερο στα αγόρια παρά στα κορίτσια και πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να είναι. Μη διστάσετε να ονομάσετε την κόρη σας Copper! Ζήσε τη ζωή σου!

17. Χόλλις

Το Hollis είναι ένα επώνυμο που χρησιμοποιείται αθόρυβα και για τα δύο φύλα. Το 2015 δόθηκε σε 176 αγόρια και 106 κορίτσια στις ΗΠΑ. Το αγγλικό όνομα σημαίνει «κάτοικος στα πουρνάρια». Αυτό το όνομα είναι τέλειο και για τα δύο φύλα και αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση αντί της Holly για κορίτσι, αυτό θα πληρώσει τον λογαριασμό. Επίσης, είναι ένα υπέροχο λεπτή οικονομία .

16. Λίμνη

Το Lake είναι ένα όμορφο όνομα που είναι trend για τα κορίτσια τα τελευταία χρόνια χάρη στον ηθοποιό Lake Bell . Μας αρέσει το όνομα και για τα δύο και είναι ένα όνομα φύσης που είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για τον Blake. Το Lake είναι ένα αγγλικό τοπογραφικό επώνυμο που θα είχε γραφτεί Λίμνη στα παλιά αγγλικά. Σημαίνει ακριβώς αυτό που νομίζεις ότι κάνει.

15. Reiss

Το Reiss είναι παλαιο-γερμανικής καταγωγής και χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά από τους Ασκεναζικούς Εβραίους ως μετωνυμικό επαγγελματικό όνομα για τον «έμπορο ρυζιού». Αυτό το όνομα έχει διαχωρισμό 50/50 για αγόρια και κορίτσια και πιστεύουμε ότι λειτουργεί καλά και για τα δύο. Αν ψάχνετε για κάτι λίγο διαφορετικό από το Rhys, αυτή θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη εναλλακτική.

14. Αξιοκρατία

Μπορείτε να γράψετε αυτό το όνομα όπως θέλετε! Το Merit, το Merrit ή το Merritt λειτουργούν τέλεια, ανεξάρτητα από το αν δίνετε το όνομα σε αγόρι ή κορίτσι. Ωστόσο, ηθοποιός Merritt Weaver έχει κάνει αυτό το όνομα πιο δημοφιλές στα κορίτσια αυτή τη στιγμή. Το επώνυμο από το οποίο προέρχεται αυτό το όνομα προέρχεται από τα παλιά αγγλικά και αναφέρεται στην πύλη γύρω από μια ενορία. Έτσι, το χρησιμοποιούσαν όσοι έμεναν κοντά σε ενορία.

13. Σκάιλερ

Ολλανδοί άποικοι που έφτασαν στη Νέα Υόρκη έφεραν το όνομα Schuyler. Μετά από εκατοντάδες χρόνια, το όνομα εξελίχθηκε σε Skyler για ευκολία. Το επώνυμο σημαίνει «μαθητής» ή «λόγιος». Το Skyler δίνεται σε περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια αυτές τις μέρες, αλλά λειτουργεί απόλυτα και για τα δύο.

12. Έμερσον

Ο Έμερσον πηγαίνει σε κορίτσια έναντι αγοριών σε ποσοστό 2:1. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό το όνομα έχει δυνατότητες για αγοράκια καθώς συνδέεται με αυτό Ραλφ Γουόλντο Έμερσον . Για τα κορίτσια, αυτό το όνομα αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για την Amber, την Emery, την Emma και τα παρόμοια. Ο Έμερσον είναι α Γερμανική ονομασία Αυτό σημαίνει «γιος του εχθρού μου».

11. Adair

Απίστευτο, σε μερικά επώνυμα δόθηκαν ονόματα πριν υιοθετηθούν. Ο Adair έχει ολοκληρώσει κάποιο είδος γλωσσικού κύκλου ζωής καθώς ξεκίνησε ως το όνομα Edgar, εξελίχθηκε στο επώνυμο Adair και τώρα χρησιμοποιείται ως δεδομένο όνομα. Αγριος! Το Adair έχει και τα δύο Σκωτσέζικο και ιρλανδική προέλευση και σημαίνει «δρύινο δέντρο». Αυτό είναι επί του παρόντος ένα όνομα που είναι ελαφρώς trend για τα αγόρια.

10. Κέισι

Το Casey είναι ένα ιρλανδικό επώνυμο που σημαίνει 'γενναίος στη μάχη'. Χρησιμοποιείται ως πρώτο όνομα για αγόρια και κορίτσια τόσο καιρό που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχει αυτές τις ρίζες. Ο Κέισι απονέμεται περισσότερο σε αγόρια παρά σε κορίτσια αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύουμε ότι οι γονείς πρέπει να το αλλάξουν αυτό. Λειτουργεί πραγματικά καλά ως όνομα για κορίτσια.

9. Κένεντι

Ένα κλασικό ιρλανδικό επώνυμο, ο Kennedy θα πρέπει να σας είναι οικείο. Είναι ένα τόσο αγαπημένο πρόσωπο. Σήμερα, το όνομα συνδέεται με μικρά κορίτσια, αλλά ο Κένεντι θα μπορούσε άνετα να το φέρει ένα αγόρι. Αυτό το έντονο όνομα σημαίνει στην πραγματικότητα «κακόμορφο κεφάλι».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Καλά ονόματα μωρών για αγόρια με κακή σημασία

8. Κίρναν

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ονόματος που χωρίζει τέλεια 50/50 μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Kiernan Αυτό το ιρλανδικό όνομα σημαίνει «μικρό σκοτεινό». Είναι εντελώς υπέροχο και καθολικό. Ένα διάσημο παράδειγμα με αυτό το όνομα είναι Κίρναν Σίπκα που θα γνωρίζετε ως Sally Draper Θυμωμένοι άντρες .

7. Κόνλεϋ

Το Conley είναι ένα ακόμη ιρλανδικό επώνυμο. Προέρχεται από ένα άλλο καθιερωμένο όνομα, το Conlan και και τα δύο σημαίνουν «ήρωας». Οι γονείς προτιμούν αυτό το όνομα για αγόρια, αλλά πιστεύουμε ότι είναι τέλειο και για κορίτσια. Χάρη σε ονόματα όπως η Connie και η Constance, η Conley ταιριάζει πολύ σε ένα κορίτσι.

6. Mason

Ο Mason είναι ένα επαγγελματικό όνομα που είναι συντριπτικό στα αγόρια αυτές τις μέρες. Είναι ένα όνομα της πρώτης δεκάδας για αυτούς. Αυτό το αγγλικό επαγγελματικό όνομα σημαίνει «εργάτης στην πέτρα». Kelsey Grammer διέλυσε την τάση και τη χρησιμοποίησε για την κόρη του. Νομίζουμε ότι πάει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!

5. Ίστον

Όπως και με τον Mason, ο Easton δίνεται επίσης σε αγόρια πιο συχνά και είναι το κορυφαίο 100 όνομα για αυτά. Μην αφήνετε τα αγόρια να διασκεδάζουν με αυτό το όνομα unisex! Το Easton είναι ένα επώνυμο κατοίκησης που σημαίνει 'από το μέρος που βλέπει τα ανατολικά'. Αυτό το όνομα ακούγεται πολύ κομψό και μας αρέσει πολύ.

4. Ρίντλεϊ

Οι γονείς δεν σκοντάφτουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το όνομα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι καλό. Το Ridley είναι ένα αγγλικό όνομα που σημαίνει 'καθαρισμένο ξύλο'. Βλέπουμε τον Ridley πιο συχνά για κορίτσια στη μυθοπλασία ως χαρακτήρες όπως ο Ridley Duchannes από τον οποίο ανήκει Ομορφα πλάσματα .

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 ονόματα μωρών για γονείς που δεν τους αρέσουν οι αποκαλύψεις για το φύλο

3. Σίντνεϊ

Το Sidney είναι ένα όνομα που χωρίζει ομοιόμορφα για τα μωρά. Το Sidney είναι ένα αριστοκρατικό βρετανικό επώνυμο όπως στον ελισαβετιανό ποιητή Τζορτζ Σίντνεϊ. Ωστόσο, το όνομα δεν επινοήθηκε από τους Άγγλους. Προέρχεται από τα γαλλικά και σχετίζεται με το 'Saint-Denis'. Αυτό το όνομα είχε μια στιγμή τη δεκαετία του 1990, αλλά έπεσε από τα τσαρτ δημοτικότητας το 2016. Μην αφήσετε αυτό το καλό όνομα να ξεφύγει από τη μόδα!

2. Χάρλεμ

Το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης πήρε το όνομά του από τους Ολλανδούς αποίκους και αναφέρεται σε μια πόλη στο Ολλανδία με το όνομα Χάρλεμ . ο επώνυμο Χάρλεμ προήλθε από προεγγράμματους ανθρώπους του Μεσαίωνα που χρησιμοποιούν τον ήχο για να υπαγορεύουν την ορθογραφία ενός ονόματος. Δεν ήταν ασυνήθιστο για το ίδιο άτομο να γράφει διαφορετικά το όνομά του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το Χάρλεμ προέρχεται από το Χάρλαντ ή το Χόρλαντ δύο διαφορετικές τοπογραφικές περιοχές της Αγγλίας που σημαίνει 'γη λαγών'.

Τώρα, αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να το κάνετε αν επρόκειτο να προκύψει σε περιστασιακή συζήτηση, οπότε γιατί να μην ονομάσετε απλώς το παιδί σας Χάρλεμ και να πείτε στους φίλους ότι πρόκειται να γιορτάσουν μια από τις καλύτερες γειτονιές της Νέας Υόρκης; Από σένα εξαρτάται!

1. Σάτον

Τα κοριτσάκια είναι τυχερά που λαμβάνουν το όνομα Sutton αυτή τη στιγμή. Είναι υπέροχο και για αγόρια! Είναι ένα από τα κορυφαία 500 ονόματα και για καλό λόγο! Το Sutton είναι ένα αγγλικό όνομα κατοικίας που σημαίνει 'από το νότιο κτήμα'. Αυτό το όνομα ακούγεται τόσο κουμπωμένο όσο και χαλαρό ταυτόχρονα. είναι θαύμα.

Ορίστε! 25 unisex ονόματα μωρών που προέρχονται από επώνυμα. Αυτά τα καθολικά ονόματα έχουν ατελείωτη γοητεία και θα σας χαρίσουν εξαιρετικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το παιδί. Επιπλέον, εάν αυτά τα ονόματα ακούγονται πολύ άκαμπτα, σκεφτείτε μια εναλλακτική ορθογραφία της δημιουργίας σας. Αυτά τα ονόματα λειτουργούν ιδιαίτερα καλά και ως μεσαία ονόματα!

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!