25 ειδωλολατρικά εμπνευσμένα ονόματα μωρών για κορίτσια που φέρνουν τη μαγεία

Εάν είστε γονιός που σκοπεύει να σκέφτεται έξω από το κουτί, ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να εξετάσετε τα ονόματα των μωρών που αντικατοπτρίζουν τις δικές σας πεποιθήσεις και αξίες. Ονόματα εμπνευσμένα από τη φύση, τη μυθολογία, τον παγανισμό και τις μάγισσες αυξάνονται καθώς πολλοί νέοι γονείς θέλουν ονόματα για το παιδί τους που έχουν βαθύτερο προσωπικό νόημα από τα παραδοσιακά ονόματα. Για τους πολλούς που είναι πιο πνευματικοί και λιγότερο θρησκευόμενοι, αυτά ονόματα μωρών πρέπει να είναι ελκυστικά καθώς προσδίδουν φυσικές δονήσεις και όχι ρητά θεολογικές.

Αποφασίσαμε να κοιτάξουμε θεές από όλο τον κόσμο, ονόματα ζώων και παράγωγα Pagan ή Wiccan για έμπνευση. Αυτά τα ονόματα προκαλούν την ξεκλείδωτη μαγεία που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Επιπλέον, αυτά τα ονόματα ακούγονται εξαιρετικά, ξεσπούν από ομορφιά και χαρακτήρα ενώ εξακολουθούν να φέρνουν τα μαγευτικά vibes που ελπίζετε να βρείτε. Δείτε αυτά τα 25 ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από τον Wiccan και τον παγανισμό που κρατούν τη μαγεία που θα λατρέψουν κάθε γονιός και το παιδί τους.

25. Antheia

Η Άνθεια είναι μια από τις συνοδούς της Ελληνίδας θεάς Αφροδίτης. Ήταν η ημίθεα των λουλουδιών που φέρνει αυτό το υπέροχο όνομα τη σημασία του: «λουλουδάτη».

24. Κυρ

Μια όμορφη γαλλική λέξη-όνομα που διαδόθηκε στις ΗΠΑ μέσω του πρώην παιδικού αστέρα της τηλεόρασης Sun Moon Frye , AKA Punky Brewster. Το Soleil προφέρεται έτσι-ΛΑΪ και σημαίνει «ήλιος». Αν ψάχνετε για ένα ηλιόλουστο όνομα γεμάτο ζεστασιά, αυτή θα ήταν η σωστή επιλογή.

23. Κυβέλη

Η Cybele ήταν η μητέρα θεά της Ανατολίας που ανοίγει το χαριτωμένο παρατσούκλι, Billie. Αυτό το όνομα προφέρεται SIB-el-ee και δυστυχώς, συχνά συγχέεται με τη Sybil (που είναι επίσης υπέροχο όνομα!). Η Cybele έχει και τα δύο γαλλική γλώσσα και ελληνική προέλευση και σημαίνει «μητέρα όλων των θεών».

22. Δήμητρα

Η Δήμητρα, η ελληνική θεά των σιτηρών, της γεωργίας και της συγκομιδής, της ανάπτυξης και της τροφής, ήταν η αδερφή του Δία και μητέρα της Περσεφόνης. Παραλλαγή Demetria είναι το πλήρες όνομα της ηθοποιού Ντέμι Μουρ . Η Δήμητρα είναι ένα όνομα που βρίσκεται σε άνοδο καθώς πολλοί γονείς βλέπουν την προφανή γοητεία του. Το όνομα έχει καταλήξει να σημαίνει «μητέρα της γης».

21. Μέιβ

Η Maeve είναι α όνομα ιρλανδικής καταγωγής και ήταν το όνομα μιας πολεμίστριας βασίλισσας εκεί πέρα. Η Maeve εμφανίζεται στην ιρλανδική μυθολογία με δύο μορφές, η μία ως η βασίλισσα της Connacht με επιρροή και η άλλη ως η βασίλισσα των νεράιδων. Maeve of Connacht ήταν μια βασίλισσα πολεμίστρια, διάσημη για την έναρξη ενός πολέμου στην προσπάθεια να κλέψει τον ταύρο του πρώην συζύγου της. Η έννοια του ονόματος είναι «αυτή που μεθάει». Κάποιοι μπορεί να το αποκαλέσουν ακόμη και μαγευτικό.

20. Juno

Το Juno είναι ένα αρχαίο όνομα που μοιάζει φρέσκο. Το ψευδώνυμο έχει λατινική προέλευση και σημαίνει «βασίλισσα των ουρανών». Η Juno ήταν η αδερφή και η σύζυγος (ακαθάριστο!) του Δία και η μητέρα του Άρη και του Βούλκαν. Η προστάτιδα θεά της Ρώμης και προστάτιδα των γυναικών και του γάμου.

19. Morrigan

Morrigan είναι το όνομα τριών Ιρλανδών αδελφών-θεών που σχετίζονται κυρίως με θέματα όπως η μάχη και η κυριαρχία. Μπορεί να μετατραπεί σε κοράκι ανάμεσα σε άλλα ζώα, ολοκληρώνοντας την εικόνα της ως θεά του θανάτου. Θα ακούσετε πιο συχνά το όνομα της αδερφής της Μόργκαν που ήταν μια θρυλική μάγισσα του Αρθούρου. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ονόματα, αλλά η Morrigan προσφέρει μια πινελιά μεγαλύτερη ποικιλία σήμερα.

18. Μήδεια

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια ήταν μια μάγισσα από την Κολχίδα που βοήθησε τον Ιάσονα να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Ήταν παντρεμένοι, αλλά τελικά ο Τζέισον την άφησε για άλλη γυναίκα. Για εκδίκηση η Μήδεια σκότωσε τον νέο εραστή του Ιάσονα και σκότωσε επίσης τα δικά της παιδιά από τον Ιάσονα. Κανείς δεν πρόκειται να τα βάλει με ένα κορίτσι που το λένε Μήδεια! Αυτό το ελληνικό όνομα σημαίνει «προγραμματίζω».

17. Ομιλία

Το Runa είναι ένα παλιό σκανδιναβικό όνομα που είναι μια μορφή του Rune που σημαίνει 'μυστικό'. Το όνομα μπορεί επίσης να σημαίνει «έκτος μήνας» στην αραβική παράδοση. Το Runa θα ήταν μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για το Luna που έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

16. Σιρόνα

Σέλτικ Η Sirona ήταν μια θεά που συνδέθηκε με τις ιαματικές πηγές. Συχνά απεικονιζόταν με αυγά ή φίδια. Θεραπευτικά ιερά και ναοί ανεγέρθηκαν σε όλη την Ευρώπη προς τιμήν της θεάς. Το όνομα έχει γαλατική προέλευση και πιθανότατα προέρχεται από ρίζες που σημαίνουν «αστέρι» και «ανήκω».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 Goth ονόματα μωρών για κορίτσια που προσφέρουν διάθεση και μυστήριο

15. Θάλεια

Η Θάλεια ήταν μια από τις Τρεις Χάριτες της ελληνικής μυθολογίας, και επίσης η Μούσα της κωμωδίας και της ποιμενικής ποίησης, καθιστώντας αυτή μια ελληνική επιλογή άξια προσοχής. Αυτό το πανέμορφο όνομα σημαίνει «να ανθίζεις». Προφέρεται σωστά THAH-lee-ah αλλά να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε αυτό το γεγονός.

14. Νιμούε

Στον θρύλο του Αρθούρου, η Νιμούε ήταν η μάγισσα που έκλεψε τον Λάνσελοτ όταν ήταν βρέφος. Ήταν επίσης καθοριστική για την πτώση του Μέρλιν. Αυτό το όνομα σημαίνει «μνήμη». Αν έχετε ακούσει ποτέ για τη μυθική «Κυρία της Λίμνης», αυτή η κυρία είναι η Nimue.

13. Τύχη

Γεννήθηκε η Violet Mary Firth το 1890, Dion Fortune ήταν ένας Βρετανός αποκρυφιστής και συγγραφέας, που πολλοί τον θεωρούσαν μια σύγχρονη μάγισσα. Έγραψε πληθωρικά για τον αποκρυφισμό τόσο σε μυθιστορήματα όσο και σε μη φανταστικά έργα. Ήταν η κορυφαία μορφή του βρετανικού αποκρυφισμού στις αρχές του 1900. Στη μυθολογία, η Τύχη ήταν η ρωμαϊκή θεά της «καλής μοίρας» που δίνει το νόημά του σε αυτό το όνομα.

12. Isobel

Δικάστηκε και εκτελέστηκε για μαγεία το 1662, Isobel Gowdie ξεχωρίζει για την πλήρη ομολογία της, την οποία έδωσε με δική της θέληση, χωρίς να βασανιστεί όπως τόσες άλλες γυναίκες της εποχής. Η Ίζομπελ ισχυρίστηκε ότι «διασκεδάζει» η Βασίλισσα των Νεράιδων, στο σπίτι της «κάτω από τους λόφους». Isobel είναι η σκωτσέζικη ορθογραφία της Isabel, ένα όνομα που προέρχεται από την Elizabeth.

11. Μαλίν

Γνωστό ως το Μεγάλος θόρυβος , η μεγαλύτερη δίκη μαγισσών στη σουηδική ιστορία έφερε στο προσκήνιο μια επίμονη Σουηδή χήρα. Τον Ιούλιο του 1676, Μάλιν Μάτσντοτερ αναφέρθηκε για μαγεία από τις κόρες της που ισχυρίστηκαν ότι η Μαλίν τις πήρε και πήραν τα Σατανικά Σάββατα. Διατήρησε την αθωότητά της μέχρι το τέλος, όταν κάηκε ζωντανή, και έγινε η μόνη γνωστή γυναίκα της Σουηδίας που υπέστη τη μοίρα. Το Malin είναι ένα όνομα που απαντάται σε όλη τη Σκανδιναβία και σημαίνει «από τη Magdela» ή «ψηλό πύργο».

10. Νόμισμα

Πολλοί άνθρωποι θα συνέδεαν αυτό το όνομα με τα χρήματα, αλλά η Moneta ήταν η ρωμαϊκή θεά της μνήμης. Το Moneta χρησιμοποιήθηκε ως επίθετο Moneta που χρησιμοποιήθηκε για το Juno που προήλθε από τα ελληνικά χαριτωμένος , που σημαίνει «μόνος» ή «μοναδικός». Η Juno ήταν η θεά των κεφαλαίων, και έτσι νόμισμα συνδέθηκε με το χρήμα και τα νομίσματα. Οι λέξεις 'money' και 'mint' στα αγγλικά, καθώς και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, προέρχονται από νόμισμα . Ωστόσο, το όνομα σημαίνει «υπενθύμιση».

9. Brigid

Brigid είναι το όνομα τριών Κελτικών αδελφών-θεών που προσφέρουν διάφορες λειτουργίες για την κοινωνία, όπως θεραπεία, ποίηση και σιδηρουργία. Το όνομά της σημαίνει «εξυψωμένη». Αυτό το όνομα είναι η τέλεια εναλλακτική της Brigette και είναι ένα αγαπημένο ιρλανδικό κλασικό.

8. Περσεφόνη

Η Περσεφόνη είναι η Ελληνίδα κόρη της Δήμητρας, την οποία απήγαγε ο Άδης και την ανάγκασε να τον παντρευτεί. Το χειμώνα, ζει με τον Βασιλιά των Νεκρών στον κάτω κόσμο, και την άνοιξη, της επιτρέπεται να επισκεφτεί τη μητέρα της, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή γονιμότητας. Το όνομα έχει βρει εύνοια στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό και κατατάσσεται πλέον στα 1000 κορυφαία, κάτι που είναι περίεργο δεδομένου ότι σημαίνει «φέρνοντας θάνατο».

7. Παιδιά

Το Anaka είναι ένα ενδιαφέρον όνομα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεατρικό στην Annika. Η Anaka, που ονομάζεται επίσης Anuket ή Anukis που σημαίνει «αγκαλιαστής», ήταν η θεϊκή προσωποποίηση του Νείλου στην Αίγυπτο.

6. Αύρα

Στην ελληνική μυθολογία, η Αύρα ήταν ο Τιτάνας του αερίου και του φρέσκου, δροσερού αέρα του ξημερώματος. Αλλά σε αντίθεση με τον φιλήσυχο χαρακτήρα της, η μυθολογική Αύρα είναι μια τραγική φιγούρα, που τελικά μεταμορφώθηκε σε κρήνη από τον Δία. Αυτό το όνομα σημαίνει «μαλακό αεράκι».

5. Ιτιά

Το δέντρο της Ιτιάς έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με τη μαγεία και το υπερφυσικό. Ιτιά από Buffy the Vampire Slayer ήταν συνάρτηση αυτού του γεγονότος, όχι ο δημιουργός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ο αγαπημένος μας χαρακτήρας στην εκπομπή! Η ιτιά πιστεύεται από τους Ρομά ότι έχει την ικανότητα να θεραπεύει τους αρρώστους και να αναζωογονεί τους ηλικιωμένους. Το Willow είναι ένα αγγλικό όνομα που σημαίνει…. 'ιτιά.'

4. Χάρης

Μία από τις ελληνικές Χάριτες, η Χάρις ήταν η θεά της γοητείας, της δημιουργικότητας και της φύσης. Χάρης σημαίνει λοιπόν «χάρις» στην ελληνική παράδοση. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση για το όνομα Charity, αυτή θα είναι αυτή.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 ονόματα μωρών για αγόρια εμπνευσμένα από τον παγανισμό και τη μαγεία

3. Αμέθυστος

Ο Αμέθυστος, ο μωβ γενέθλιος λίθος για τον Φεβρουάριο, δεν ήταν ποτέ στους 1000 κορυφαίους, αλλά θα μπορούσε να έχει κάποια ελκυστικότητα, ενώνοντας το Violet και το Lilac με παρόμοια απόχρωση, τα οποία είναι όλα υπέροχα ονόματα για μωρά Υδροχόου ή ονόματα για μωρά Φεβρουαρίου. Αν σας αρέσουν τα κρύσταλλα, αυτό το όνομα θα ήταν απολύτως τέλειο.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 25 Θαρραλέα ονόματα μωρών για κορίτσια από τον θρύλο του Αρθούρου

2. Βρετανοί

Η Brita (επίσης γράφεται, Britta) κάνει τη λίστα μας για μερικούς λόγους. Πρώτον, το όνομα έχει προέλευση τόσο στα γαελικά όσο και στα σουηδικά ως μορφή Brigid και Birgit. Μοιράζεται επίσης το νόημά του με την Brigid ως «εξυψωμένη» ή «υψηλή θεά». Η σουηδική μορφή σημαίνει «δύναμη».

Όπως και με τη Malin Matsdotter, Brita Zipple και Άννα Ζιπλ παγιδεύτηκαν επίσης σε εκείνες τις σουηδικές δίκες μαγισσών. Η Brita επέζησε από δύο προηγούμενες δίκες μαγισσών προτού εκτελεστεί ως μέρος του Great Noise. Αυτή φέρεται ότι καταράστηκε όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των θεατών, πριν από το θάνατό της.

1. Εκάτη

Η Εκάτη ήταν η ελληνική θεά της μαγείας και της νεκρομαντείας. Αυτό το όνομα προφέρεται χε-ΚΑΧ-τεχ . Το όνομα μπορεί να σημαίνει «δύναμη θέλησης» ή «μεγάλη εμβέλεια». Συχνά συνδέθηκε με το φεγγάρι και με τις καταιγίδες, καθιστώντας αυτό το όνομα μια καλή εναλλακτική για πιο γνωστά ονόματα όπως η Selena, η Luna και η Tempest. Η Εκάτη πιθανότατα θα γυρίσει τα κεφάλια, με καλό τρόπο.

Ορίστε! 25 τολμηρά και χαρισματικά ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από τον παγανισμό, τη μαγεία και τον αποκρυφισμό. Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η λίστα και να επιλέξετε ένα όνομα που να ξεχωρίζει και όχι να ταιριάζει.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!