25 χαριτωμένα ιαπωνικά ονόματα για αγόρια (ελκυστικά για άντρες)

Τα ιαπωνικά ονόματα μπορούν να απηχούν αρχαίες ιαπωνικές πεποιθήσεις και παραδόσεις. Ευνοημένος ονόματα μωρών ενσωματώνουν επίσης καλλιτεχνικές μορφές όπως η κηπουρική, η ποίηση χαϊκού, η αρχιτεκτονική, ακόμη και ο ευγενής τρόπος ζωής, γνέφοντας με το κεφάλι στον κώδικα Samurai Bushido. Άλλα ονόματα αντικατοπτρίζουν τη σειρά γέννησης. Το Taro, για παράδειγμα, σημαίνει «το πρωτότοκο αρσενικό». Είτε επιλέξετε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό όνομα είτε ένα πιο σύγχρονο, η σημασία του στα Ιαπωνικά θα είναι πιθανότατα περίπλοκη. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα ιαπωνικό όνομα μπορεί να έχει μια πληθώρα σημασιών ανάλογα με το kanji που χρησιμοποιείται.

Στην Ιαπωνία, ένα μωρό παίρνει ένα άτυπο όνομα έξι ημέρες μετά τη γέννησή του. Όταν το παιδί γίνει 16 ετών, του δίνεται ένα επίσημο όνομα, συνοδευόμενο από μια συνηθισμένη τελετή ονοματοδοσίας. Αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά δημοφιλή ονόματα για αγόρια στην Ιαπωνία για να ανακαλύψουμε μερικά πραγματικά αξιόλογα ονόματα. Εδώ είναι 25 ονόματα μωρών για αγόρια με ιαπωνική καταγωγή που πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε.

25. Προμήθεια

Διάσημος σκηνοθέτης Ακίρο Κουροσάβα είναι ένα παράδειγμα διακεκριμένου ατόμου με αυτό το όμορφο όνομα. Το όνομα σημαίνει «λαμπερό αγόρι».

24. Βοτάν

Το ισχυρό όνομα Botan σημαίνει «παιωνία». Αυτό είναι ένα δημοφιλές όνομα στην Ιαπωνία που χρησιμοποιείται για και αγόρια και κορίτσια .

23. Φούτζι

Το όνομα Fuji τιμά το μεγαλοπρεπές βουνό . Σημαίνει «κάποιος κοντά στο ποτάμι όπου φυτρώνει η γουστέρια».

22. Χαρούκι

Χαρούκι Μουρακάμι είναι ένας διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας που είναι πολύ γνωστός σε πολλούς βιβλιόφιλους στις ΗΠΑ. Το μυθιστόρημά του το 1994 The Wind-Up Bird Chronicle είναι ένας απόλυτος θησαυρός. Το όνομα σημαίνει «παιδί της Άνοιξης».

21.Χιντέκι

Χάρη σε Hideki Irabu και Χιντέκι Ματσούι , δύο παίκτες του μπέιζμπολ από τους NY Yankees, πολλά δυτικά αυτιά έχουν ακούσει αυτό το ελκυστικό όνομα. Σημαίνει «αριστεία» ή «φωτεινό δέντρο».

20. Χίρο

Το Hiro είναι ένα δημοφιλές όνομα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια και είναι μια συντομευμένη μορφή του Hiroshi ή του Hiroto. Το όνομα μπορεί να σημαίνει «γενναιόδωρο», «ευρεία» και «ευρέως διαδεδομένο».

19. Ιχίρο

Για έναν πρωτότοκο γιο, το Ichiro είναι μια κλασική επιλογή. Το όνομα σημαίνει 'ο πρώτος γιος', επομένως δεν υπάρχει καμία εικασία με αυτήν την επιλογή.

18. Υπάρχει

Το όνομα Jiro μπορεί να σημαίνει «δεύτερος γιος», αλλά συνήθως δίνεται στα αγόρια ανεξάρτητα από τη σειρά γέννησής τους. Jiro Ono είναι ένας διάσημος Ιάπωνας σεφ που ήταν το θέμα του ντοκιμαντέρ Ο Jiro Dreams of Sushi .

17. Κέντζι

Θα παρατηρήσετε ότι πολλά ονόματα υποδηλώνουν σειρά γέννησης. Το Kenji είναι ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα που σημαίνει «δεύτερος γιος» ή «μελέτη». Αξιολάτρευτο, Kenji είναι το όνομα ενός ιαπωνικού τρένου με σφαίρες Thomas and Friends .

16. Κιγιόσι

Το όνομα Kiyoshi μπορεί να σημαίνει «φωτεινό», λαμπερό ή «καθαρό». Κιγιόσι Κουρομίγια ήταν ένας Ιαπωνοαμερικανός ακτιβιστής που γεννήθηκε σε στρατόπεδο εγκλεισμού και στη συνέχεια έγινε βοηθός του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Έγινε ειλικρινής αντίπαλος στον πόλεμο του Βιετνάμ τη δεκαετία του '60. Και, τέλος, ήταν ιδρυτής του Ομοφυλοφιλικού Μετώπου Απελευθέρωσης.

15. Καζούκι

Το Kazuki είναι ένα παραδοσιακά αρσενικό όνομα που δίνεται στα αγόρια. Το όνομα σημαίνει «ειρήνη» ή «ειρηνικό δέντρο». Καζούκι Κιταμούρα είναι ένας διάσημος Ιάπωνας ηθοποιός που έχει εμφανιστεί σε πολλούς κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους.

14. Πόλη

Το Kota είναι ένα όμορφο όνομα που σημαίνει «ευτυχία» ή «καλή τύχη». Κούτα Χιράνο είναι ένας δημοφιλής Ιάπωνας καλλιτέχνης manga του οποίου τα παλαιότερα έργα θεωρούνται πλέον συλλεκτικά αντικείμενα.

13. Μινόρου

Το Minoru είναι ένα δημοφιλές όνομα για αγόρια που σημαίνει «αλήθεια». Ηθοποιός Minoru Chiaki εμφανίστηκε σε μια σειρά από τις προαναφερθείσες ταινίες του Akira Kurosawa, μεταξύ των οποίων Rashomon , Επτά Σαμουράι, και Το κρυμμένο φρούριο .

12. Μάτσου

Το Matsu είναι ένα όνομα που ανήκει επίσης στο ιαπωνικό πεύκο από το οποίο παίρνει τη σημασία του. Ο χαρακτήρας Matsu εμφανίζεται στο Σεκιρέι manga και anime.

11. Ναόκι

Το Naoki είναι ένα πολύ δημοφιλές ιαπωνικό όνομα για αγόρια. Σημαίνει «ειλικρινής». Naoki Kobayashi είναι μια πολύ ελκυστική χορεύτρια, χορογράφος, ηθοποιός και μοντέλο. Είναι στενά συνδεδεμένος με το μουσικό είδος J-Pop.

10. Raiden

Το Raiden είναι ένα ιαπωνικό όνομα που σημαίνει «βροντή» και «κεραυνός». Ο Raiden είναι ο Ιάπωνας θεός της βροντής.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 μυθολογικά ονόματα μωρών για το θρυλικό μωρό σας

9. Ρεν

Το Ρεν είναι ένα δημοφιλές όνομα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια στην Ιαπωνία και σημαίνει «νούφαρο» ή «λωτός». Ρεν Σάτο είναι ένας ανερχόμενος Ιάπωνας οδηγός αγώνων και ο Ιάπωνας πρωταθλητής F4 2019.

8. Ριού

Το Ryu είναι ένα όνομα ιαπωνικής προέλευσης και ένα δημοφιλές όνομα για αγόρια. Σημαίνει «δράκος». Το Ryu μπορεί να είναι γνωστό στους παίκτες επειδή είναι το όνομα ενός δημοφιλούς χαρακτήρα Street Fighter .

7. Ryota

Το όνομα Ryota σημαίνει «καθαρό» ή «αναζωογονητικό» και ανήκει σε αρκετούς Ιάπωνες ποδοσφαιριστές. Ryota Watanabe , Ριότα Μίκη , και Ryota Aoki είναι μόνο μερικά παραδείγματα αθλητών με το όνομα.

6. Seiji

Διακεκριμένος μαέστρος Seiji Ozawa βοηθά να δώσει αυτό το όνομα ένα μοντέρνο, μουσικό ανάγλυφο. Το όνομα σημαίνει «νόμιμο» ή «δίκαιο».

5. Shoji

Shōji Hayashi ήταν διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας και επίτιμος συνεργάτης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων. Το Shoji είναι ένα ελκυστικό όνομα που σημαίνει 'σωστό'.

4. Σιντζίρο

Το Shinjiro έχει ένα υπέροχο δαχτυλίδι και σημαίνει 'αγνός' ή 'αληθινός'. Σιντζίρο Ατάε είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός και μοντέλο που πρόσφατα ξεκίνησε μια σόλο μουσική καριέρα και συχνά γράφει στίχους για τα τραγούδια του στα αγγλικά.

3.Τακούμι

Το Takumi είναι ένα δημοφιλές όνομα που σημαίνει «τεχνίτης». Τακούμι Νακαγιάμα είναι πρωταθλητής μικτών πολεμικών τεχνών και πρώην πρωταθλητής του King of Pancrase Featherweight.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 25 αξιολάτρευτα ιαπωνικά ονόματα μωρών για κορίτσια

2. Γιούκιο

Το όνομα Yukio σημαίνει «αγόρι χιονιού». Στην ιαπωνική κουλτούρα, αυτό το όνομα υποδηλώνει μια αίσθηση ανεξαρτησίας και είναι ένα από τα δημοφιλή ονόματα για τα μωρά του Δεκεμβρίου. Γιούκιο Ταμπούτσι ήταν ένας διάσημος Ιάπωνας φωτογράφος που φέρει αυτό το όνομα.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ: 25 ονόματα μωρών για αγόρια εμπνευσμένα από παιδικά βιβλία

1. Γιούτο

Το Yuto είναι ένα υπέροχο όνομα για ένα αγόρι που σημαίνει «τρυφερό». Γιούτο Ναγκατόμο είναι ένας Ιάπωνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιξε πρόσφατα ως μπακ για τον τουρκικό σύλλογο Γαλατασαράι και την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας.

Ορίστε! 25 ιαπωνικά ονόματα μωρών για αγόρια που είναι εντελώς υπέροχα.

Μου είπαν ότι το μωρό μου μπορεί να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down): Συμβουλή;

Μια μαμά είναι ανήσυχη μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που αναφέρουν ότι το αγέννητο μωρό της διατρέχει υψηλό κίνδυνο να έχει τρισωμία 21 (σύνδρομο Down) και αναζητά συμβουλές από άλλες μαμάδες.

30 νόστιμες συνταγές μπλέντερ που δεν είναι smoothies, αλλά είναι εξίσου εύκολες

Βρήκαμε 30 απλές και νόστιμες συνταγές μπλέντερ που πρέπει να έχετε στο χέρι και δεν είναι smoothies. Καθίστε τα σάλια καθώς διαβάζετε αυτή τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε ανάμειξη!